keslogisticks

2017-09-14 20:54:52
Καδής: Το ΥΠΠ δίνει μεγάλη σημασία στη διδασκαλία της Πληροφορικής

Καδής: Το ΥΠΠ δίνει μεγάλη σημασία στη διδασκαλία της Πληροφορικής


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατανοώντας την αναγκαιότητα του ηλεκτρονικού γραμματισμού των μαθητών, δίνει μεγάλη σημασία στη διδασκαλία της Πληροφορικής, στην εκμάθηση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και στην ενίσχυση των σχολικών μας μονάδων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών στον 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής Γυμνασίων (BEBRAS) και στον 25ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ), ο κ. Καδής ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας Ψηφιακών Θέσεων Εργασίας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία αποφάσισε και εισήγαγε την πιστοποίηση European Computer Driving License (ECDL) δωρεάν και σε προαιρετική βάση για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων ιδίου τύπου.
"Η σημαντική αυτή καινοτομία στο εκπαιδευτικό μας σύστημα αναβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό την παρεχόμενη εκπαίδευση στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να πιστοποιήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες μέσα από την αναγνώριση που προσφέρει η διεθνούς κύρους πιστοποίηση του ECDL, απαλλάσσοντας τους από τον κόπο και το κόστος των φροντιστηρίων", πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ.
Αναμφισβήτητα, σημείωσε, σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του συγκεκριμένου μαθήματος και στην αναβάθμιση των επιπέδων του έχουν να διαδραματίσουν και οι καθηγητές Πληροφορικής, οι οποίοι με την επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση καλούνται να διαμορφώσουν το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον, ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μαθητών τους για τη νέα αυτή Επιστήμη. 
Εξίσου σημαντικές, πρόσθεσε, θεωρούνται και οι πρωτοβουλίες για διοργανώσεις και συμμετοχές μαθητών μας σε Παγκύπριους και Διεθνείς Διαγωνισμούς, γιατί αποτελούν μια ωφέλιμη εμπειρία μέσα από την οποία τα παιδιά καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους και παράλληλα τη λογική και αναλυτική τους σκέψη καθώς και τις ικανότητές τους για επίλυση σύνθετων προβλημάτων.
 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Thu September 14, 2017, 21:54:29
Δυστυχώς το ΥΠΠ και ο Υπουργός έρχονται να περηφανευτούν για τα επιτεύγματα που οι εκπαιδευτικοί της Πληροφορικής πέτυχαν ΠΑΡΑ τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν απο τη στάση του ΥΠΠ. Τα αποτελέσματα αυτά των διαγωνισμών είναι έργο που άρχισε απο καιρό (ενώ μόλις τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αντικατασταθεί πολλοί παλιοί ΗΥ με καινούριους). Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου μέχρι πρόσφατα οι μαθητές της Α' τάξης ήταν μικρότεροι σε ηλικιία απο τους ΗΥ που χρησιμοποιούσαν.
Όσο αφορά το ECDL, ενώ όλοι επικροτούμε την εφαρμογή του στα Γυμνάσια και την πιστοποίηση που θα λαμβάνουν οι μαθητές, είναι παράλογο να προσπαθείς να εφαρμόσεις αυτή την πρωτοβουλία, τη στιγμή που παράλληλα προσπαθείς να αυξήσεις τους αριθμούς στις τάξεις απο 12-13 σε 16-17 και σε κάποιες περιπτώσεις σε 20. Πως αναμένεται απο οποιοδήποτε καθηγητή Πληροφορικής να αποδόσει, να διδάξει και να φέρει τους μαθητές του στο επίπεδο του ECDL όταν έχει να αντιμετωπίσει 16-20 μαθητές ενώ ο αριθμός που συστήνεται διεθνώς είναι μεταξύ 8-12 ανάλογα με την ομοιογένεια της ομάδας.

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
MOECEE
microsoft1718
HPJETPRO
CDA17MAY
PAJULY17
AIGAIA
FORUM-EISDOXI
iky2018
global
Middlesex2016