KESJULY18

2017-09-11 12:37:52
Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018


«Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και με αυτή την ευκαιρία εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας να έχετε υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας.
Κάθε Σεπτέμβρης σηματοδοτεί για εκπαιδευτικούς και μαθητές ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας και με αισιοδοξία, θάρρος και αυτοπεποίθηση να αγωνιστείτε για να τους κατακτήσετε.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού νοιαζόμαστε πραγματικά για την ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων μας. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς μας στο έργο τους και να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην καλλιέργεια των αρχών και αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον σημερινό ενεργό και δημοκρατικό πολίτη. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να εισαγάγουμε καινοτομίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των σχολείων μας και κάνουν πιο ευχάριστη τη σχολική ζωή. Η επιτυχία των προσπαθειών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συναίνεση και τη στενή συνεργασία όλων μας: του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των μαθητών και όλων φορέων που λειτουργούν μέσα και γύρω από το σχολείο.
Φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί,
Η πολιτεία αναθέτει σε σας την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων μας, που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας. Είμαι βέβαιος ότι για άλλη μια σχολική χρονιά θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας, θα επιτελέσετε με ευσυνειδησία το εκπαιδευτικό σας έργο και θα αποτελέσετε με το παράδειγμά σας πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας, καλλιεργώντας αξίες και αντιλήψεις που προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αγάπη για το περιβάλλον.

Αγαπητά μου παιδιά,
Αρχίστε τη νέα σας σχολική χρονιά με χαρά και αισιοδοξία. Η κατάκτηση της γνώσης προϋποθέτει προσπάθεια και κόπο, ωστόσο η χαρά της μάθησης είναι μεγάλη. Σας προτρέπω να αγαπάτε τη μάθηση και να εργάζεστε μεθοδικά, παίρνοντας όσα περισσότερα μπορείτε από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο σας. Αξιοποιείστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φοίτησή σας στο σχολείο, που αποτελεί μια μικρή κοινωνία, για να αντλήσετε γνώσεις, να αποκτήσετε φίλους, να μάθετε να ερευνάτε, να ψάχνετε και να βρίσκετε την αλήθεια. Με τη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια θα είστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ζωής. Μην απογοητεύεστε από τα λάθη σας. Να θυμάστε ότι ο άνθρωπος που δεν κάνει ποτέ λάθη, είναι ο άνθρωπος που δεν προσπαθεί ποτέ για τίποτα. Να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και να έχετε θάρρος, θάρρος να ακολουθείτε τον δικό σας δρόμο.
Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά σε όλους!»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016