KESJULY18

2017-09-07 13:59:43
O Καδής επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου

O Καδής επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου


  Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δώσουμε ό,τι καλύτερο στα σχολεία μας

Την ευχή για μια γόνιμη, ευχάριστη, παραγωγική σχολική χρονιά, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδή, μιλώντας στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Αρχαγγέλου.
«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που επισκέπτομαι το σχολείο σας. Θέλω να συγχαρώ και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που κάνουν. Πρέπει να σας πω ότι το σχολείο σας ξεχωρίζει για τις διακρίσεις του. Αυτό το έχουμε εισπράξει και το κατανοούμε και γι΄ αυτό σας συγχαίρουμε και σας ζητούμε να συνεχίσετε την προσπάθεια. Εμείς από την πλευρά του Υπουργείου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δώσουμε ό,τι καλύτερο στα σχολεία μας και ιδιαίτερα στους μαθητές και στις μαθήτριες μας», πρόσθεσε.
Φέτος, συνέχισε ο κ. Καδής, είναι μια χρονιά που θα εφαρμοστούν αρκετές μεταρρυθμίσεις.
«Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, ακριβώς, εισάγονται στην εκπαίδευση μας για να βελτιώσουν τις συνθήκες μέσα στο σχολείο, να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα και θα εφαρμόσουμε μια σειρά από καινοτομίες που πιστεύω ότι θα βελτιώσουν και την καθημερινότητα μέσα στο σχολείο. Θέλω να σας παρακαλέσω να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια του Υπουργείου και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνετε, διότι στο τέλος της ημέρας θα ωφεληθεί το ίδιο το σχολείο, θα ωφεληθούν οι μαθητές μας», συμπλήρωσε.
Απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς και διαβάζοντας αποσπάσματα από το σημερινό του μήνυμα με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «η πολιτεία αναθέτει σε σας την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων μας, που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας».
«Είμαι βέβαιος ότι για άλλη μια σχολική χρονιά θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας, θα επιτελέσετε με ευσυνειδησία το εκπαιδευτικό σας έργο και θα αποτελέσετε με το παράδειγμά σας πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας, καλλιεργώντας αξίες και αντιλήψεις που προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αγάπη για το περιβάλλον», σημείωσε.
Απευθυνόμενος προς τα παιδιά, ο κ. Καδής τους κάλεσε να αρχίσουν τη νέα τους σχολική χρονιά με χαρά και αισιοδοξία, ακριβώς όπως τους αντίκρισε σήμερα.
«Η κατάκτηση της γνώσης προϋποθέτει προσπάθεια και κόπο, ωστόσο η χαρά της μάθησης είναι πολύ μεγάλη. Σας προτρέπω  να αγαπάτε τη μάθηση και να εργάζεστε μεθοδικά, παίρνοντας όσα περισσότερα μπορείτε από τους εκπαιδευτικούς και από το σχολείο σας. Αξιοποιείστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φοίτησή σας στο σχολείο, που αποτελεί μια μικρή κοινωνία, για να αντλήσετε γνώσεις, να αποκτήσετε φίλους, να μάθετε να ερευνάτε, να ψάχνετε και να βρίσκετε την αλήθεια". Με τη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια, συνέχισε, "θα είστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ζωής. Μην απογοητεύεστε από τα λάθη σας. Να θυμάστε ότι ο άνθρωπος που δεν κάνει ποτέ λάθη, είναι ο άνθρωπος που δεν προσπαθεί ποτέ και για τίποτα.  Να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και να έχετε θάρρος, ένα θάρρος για να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο".
Τέλος, ευχήθηκε "σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μια καλή αρχή και να έχουμε όλοι μας μια ευχάριστη, μια γόνιμη και παραγωγική σχολική χρονιά». 

Το μήνυμά του
Στο μεταξύ, στο μήνυμα του με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει, επίσης, ότι μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και με αυτή την ευκαιρία εύχεται από καρδιάς σε όλους να έχουν υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. 
«Κάθε Σεπτέμβρης σηματοδοτεί για εκπαιδευτικούς και μαθητές ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας και με αισιοδοξία, θάρρος και αυτοπεποίθηση να αγωνιστείτε για να τους κατακτήσετε», προσθέτει.
Διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού νοιάζονται πραγματικά για την ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων. 
«Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς μας στο έργο τους και να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην καλλιέργεια των αρχών και αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον σημερινό ενεργό και δημοκρατικό πολίτη. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να εισαγάγουμε καινοτομίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των σχολείων μας και κάνουν πιο ευχάριστη τη σχολική ζωή. Η επιτυχία των προσπαθειών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συναίνεση και τη στενή συνεργασία όλων μας: του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των μαθητών και όλων  φορέων που λειτουργούν μέσα και γύρω από το σχολείο», καταλήγει.
Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Μέση Εκπαίδευση.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016