KESJULY18

2017-09-04 17:52:36
Προς Διευθύντριες/ Διευθυντές Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Προς Διευθύντριες/ Διευθυντές Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης


Διευθύντριες/ Διευθυντές Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

 Θέμα: Στοιχεία Ιδιωτικών Σχολείων για τη σχολική χρονιά 2017- 2018 Μαθητικός πληθυσμός 2016 - 2017

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2017 - 2018 το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.) εκφράζει τις θερμότερές του ευχές για μια δημιουργική χρονιά στους μαθητές, στο διοικητικό, διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό των Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Προσβλέποντας στην όσο δυνατό άμεση και πλήρη ενημέρωσή σας, καλείσθε να ανατρέχετε διαρκώς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιδιωτικής Μέσης Εκπαίδευσης, http://www.moec.gov.cy/idiotiki_ekpaidefsi/index.html όπως και εκείνη της Μέσης Εκπαίδευσης http://www.moec.gov.cy/dme.

1. Υποβολή στοιχείων Ιδιωτικών Σχολείων 2017 - 2018

Συνεχίζοντας την προσπάθεια μηχανογράφησης των δεδομένων των Ιδιωτικών Σχολείων, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το επισυνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο (isme-stoicheia-scholeiou-2017-2018), με τις πληροφορίες που ζητούνται πιο κάτω, και να το αποστείλετε μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dme-idiotiki-ekp@schools.ac.cy.

1.1. Το αρχείο θα πρέπει να μας αποσταλεί μόνο ηλεκτρονικά όπως έχει, και όχι σε μορφή PDF.

1.2. Το αρχείο θα πρέπει να περιέχει ΜΟΝΟ τις πληροφορίες εκείνες που δηλώνουν τροποποιήσεις (διαφοροποίηση ή/και προσθήκη ή/και αφαίρεση) στα τμήματα Α μέχρι Δ (10 από τα 11 φύλλα (worksheets) του 2 αρχείου). Το τμήμα Ε (φύλλο 11 - μαθητικός πληθυσμός 2017 -2018) να συμπληρωθεί με όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται.

1.3. Υπενθυμίζουμε ότι το αρχείο απαρτίζεται από τα πιο κάτω μέρη:

 Επισημάνσεις:

 Ι. Ως προς το διδακτικό προσωπικό τονίζονται ιδιαίτερα τα εξής:

- Σε περίπτωση εργοδότησης νέου προσωπικού, θα πρέπει να συμπληρωθεί το έντυπο ΙΣ3 και να αποσταλεί στο Υ.Π.Π. συνοδευόμενο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αναγράφονται σε αυτό, σε επίσημα πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα για την απαραίτητη έγκριση. - Σε περίπτωση αποχώρησης μέλους του διδακτικού προσωπικού από τη σχολική μονάδα, τούτο θα πρέπει να δηλωθεί στο αντίστοιχο φύλλο (worksheet) του επισυνημμένου αρχείου.

 ΙΙ. Ως προς τα Αναλυτικά Προγράμματα των διδασκομένων μαθημάτων τονίζονται ιδιαίτερα τα εξής:

α) Να υποβληθούν προς έγκριση τα Αναλυτικά Προγράμματα νέων μαθημάτων και/ή οι οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στα υφιστάμενα εγκεκριμένα Αναλυτικά Προγράμματα μαθημάτων τα οποία να περιλαμβάνουν τα εξής: - Σκοπός - Στόχοι. - Διδακτικά εγχειρίδια. - Περιεχόμενο - Ύλη προγράμματος σπουδών. - Χρόνος - περίοδοι διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση. - Μεθοδολογία. - Αξιολόγηση Για τα Αναλυτικά Προγράμματα που αφορούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, παρακαλείσθε όπως περιληφθούν τα εξής στοιχεία: - Γενικός σκοπός και ειδικοί στόχοι του προγράμματος, ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. - Διδακτικά εγχειρίδια. - Περιεχόμενο - ύλη προγράμματος σπουδών (σύμφωνα με την κλίμακα επιπέδων και δεξιοτήτων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες – ΚΕΠΑ- του Συμβουλίου της Ευρώπης). - Χρόνος - περίοδοι διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση. - Μεθοδολογία:

  • · Στοχευμένες δεξιότητες / ικανότητες (γλωσσολογικές και επικοινωνιακές δεξιότητες με βάση την κλίμακα επιπέδων και Α. Γενικά στοιχεία σχολείου - τροποποιήσεις Β. Στοιχεία για τη διοίκηση του σχολείου - τροποποιήσεις Γ. Διδακτικό Προσωπικό - τροποποιήσεις Δ. Διδασκόμενα μαθήματα Τάξη Α΄ μέχρι Τάξη Ζ΄ - τροποποιήσεις Ε. Μαθητικός Πληθυσμός 2017 -2018 (μαθητές ανά τάξη) 3 δεξιοτήτων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες (ΚΕΠΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης).

 · Διδακτικές προσεγγίσεις και δραστηριότητες. - Τρόποι αξιολόγησης (π.χ. τελική, διαμορφωτική, εργασίες τύπου project).

β) Σε περίπτωση αφαίρεσης διδακτικού χρόνου από οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο, σε οποιαδήποτε τάξη διδασκαλίας, τούτο θα πρέπει να δηλωθεί στο αντίστοιχο φύλλο (worksheet) του επισυνημμένου αρχείου.

2. Μαθητικός πληθυσμός 2016 – 2017. Παρακαλείσθε να αποστείλετε σε έντυπη μορφή τους καταλόγους όλων των μαθητών του σχολείου σας, ανά τάξη και τμήμα, για το σχολικό έτος 2016 – 2017. Στον κάθε κατάλογο να υπάρχουν τα πιο κάτω:

α) Ονοματεπώνυμο μαθητή.

β) Τόπος και ημερομηνία γέννησης.

γ) Υπηκοότητα μαθητή

δ) Βαθμός Τελικού Δελτίου Επίδοσης / Απολυτηρίου.

 ε) Στασιμότητα (όπου ισχύει).

στ) Χαρακτηρισμός Ετήσιας Διαγωγής.

 ζ) Η σφραγίδα του σχολείου.

η) Η υπογραφή του Διευθυντή/Διευθύντριας ή άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Όπως προαναφέραμε, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε όλα τα πιο πάνω στοιχεία το συντομότερο δυνατό, και όχι αργότερα από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.

(Φρόσω Τοφαρίδου) για Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης

 

Κοιν.: - κ. Γιώργο Κρητικό, Πρόεδρο Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου

 

            - κ. Άκη Γρηγορίου, Πρόεδρο Συνδέσμου Επτατάξιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

 

           - κ. Νίκο Σιαλή, Πρόεδρο Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718