KESJULY18

2017-09-01 15:31:49
Χρ. Χριστοφίδης: Με σοβαρά προβλήματα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

Χρ. Χριστοφίδης: Με σοβαρά προβλήματα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά


Ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  
«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το ΑΚΕΛ απευθύνει συναγωνιστικό χαιρετισμό στους πρωταγωνιστές της μαθησιακής διαδικασίας, τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς. Ευχόμαστε καλή χρονιά και επιτυχία στους στόχους και τις επιδιώξεις τους. Ευχόμαστε επίσης στους γονείς, που επίσης αποτελούν σημαντικό κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος, χρήσιμη συνεισφορά.
Παρά την έντονη προσπάθεια εδώ και μέρες να παρουσιαστεί μια ωραιοποιημένη εικόνα για την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση, δυστυχώς υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Υπάρχουν σοβαρά κτιριολογικά προβλήματα λόγω της σοβαρής μείωσης των έργων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα παλιά σχολικά κτίρια τα τελευταία χρόνια να χειροτερέψουν και να μην προστεθούν νέα. Αυτό το δεδομένο οδηγεί με τη σειρά του σε σχολεία μαμούθ, αφού μαθητές στοιβάζονται σε υφιστάμενα κτίρια, σοβαρές δυσλειτουργίες στα σχολεία και αδυναμία απορρόφησης των μαθητών κυρίως στην Τεχνική Εκπαίδευση, λόγω έλλειψης χώρων!
Οι πολύ μεγάλες περικοπές κονδυλίων στις Σχολικές Εφορείες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην προμήθεια των σχολείων με αναλώσιμα και άλλα απαραίτητα για τη λειτουργία των σχολείων. Η χρήση αναλώσιμων (χαρτιά, μελάνια κ.α.) εξαρτάται πολλές φορές από τη βούληση των ίδιων των εκπαιδευτικών. Οι περικοπές στα κονδύλια των Σχολικών Εφορειών οδήγησε φέτος ακόμα και σε μείωση των συνοδών παιδιών με αναπηρίες.
Φέτος εφαρμόζονται στην κρίσιμη τάξη της Γ΄ Λυκείου τα νέα αναλυτικά προγράμματα. Ενώ αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, δεν υπάρχει ακόμα το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό! Ταυτόχρονα υπάρχουν ισχυρές διαμαρτυρίες κλάδων καθηγητών για το γεγονός ότι η προτεινόμενη ύλη δεν αντιστοιχεί στον ωφέλιμο εκπαιδευτικό χρόνο.
Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε σχέση με τις αλλαγές που εφαρμόζονται, ιδιαίτερα στη Μέση Εκπαίδευση.
Η Ειδική Εκπαίδευση συνεχίζει να είναι ο φτωχός συγγενής του εκπαιδευτικού συστήματος. Καμιά αλλαγή και κανένας σχεδιασμός υπάρχει για αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν για τα παιδιά μας με αναπηρίες.
Τα Εσπερινά Λύκεια συνεχίζουν να λειτουργούν στη βάση των αναλυτικών και ωρολόγιων προγραμμάτων του 1990!
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα που τους επέβαλε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Οι εκπαιδευτικοί στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, τα ολοήμερα σχολεία, τα μουσικά και αθλητικά Λύκεια και στα απογευματινά προγράμματα, έχουν σε μια νύχτα μετατραπεί από εργοδοτούμενοι σε αγορά υπηρεσιών. Έχασαν το 35% περίπου των εισοδημάτων τους και όλα τους τα δικαιώματα. Πρόκειται για μια παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη.
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, συμβασιούχοι, έκτακτοι, αντικαταστάτες συνεχίζουν να βιώνουν την αβεβαιότητα, κάτω από την παγερή αδιαφορία των κυβερνώντων. Το νέο σύστημα διορισμών πουλά ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες νέους και νέες, με πρόχειρες διαδικασίες και απειλεί με θυματοποίηση εκατοντάδες άλλους. Ο απαράδεκτος χειρισμός των 30μηνών εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια συσσώρευσε όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί.
Αυτά είναι μερικά από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη νέα χρονιά το εκπαιδευτικό σύστημα. Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, αντί να εξαντλούνται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για να τα παρουσιάσουν όλα τέλεια, να επικεντρωθούν επιτέλους στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Anonymous
Fri September 01, 2017, 22:07:59
Κύριε Χριστοφίδη,

Όλα τα σχολεία είναι στελεχωμένα αν όχι 100% σχεδόν 100%. Η πλειονότητα των τμηματων έχει από 7-18 μαθητές/τριες και αυτό είναι διασπάθιση λεφτών!

Ενα πρόβλημα του αναλυτικού προγράμματος είναι ο
χρόνος. Τα σχολεία μπορούν να κλείνουν για τις εξετάσεις 10 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ακόμα 20-22 εργάσιμες ημέρες. Τα παιδιά θα παρακάθονται παγκύπρια μόνο στα Νεα Ελληνικά και Μαθηματικά. Να μην υπάρχει στασιμότητα λόγω επίδοσης και ο βαθμός πρόσβασης θα είναι το 60% ο βαθμός απολυτηρίου και το 40% το αποτέλεσμα των 2 πιο πάνω εξετάσεων. Τα γραπτά θα διορθώνονται από τα σχολεία, όχι όμως όλα τα γραπτά να είναι του ίδιου σχολείου. Πες το στην Κ.Ο ΑΚΕΛ να αυξηθεί ο χρόνος διδασκαλίας και να αλλάξει το σύστημα των παγκυπρίων εξετάσεων.

Για τους διορισμούς δυστυχώς οι συμβασιούχοι μπήκαν σε φαύλο κύκλο. Αυτό μπορεί να λύθεί αμέσως εάν όλοι και ολες οι εκπαιδευτικοί της Προοδευτικής, που ως γνωστό πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ, να θυμηθούν τους αγώνες που έκαναν για να μην περάσει το 63 και 65, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους όσοι έφτασαν την ηλικία των 60! Πρέπει να φανούν έντιμοι μπροστά στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα!

Ξοδεύονται 40-45 εκατομμύρια ευρώ για την ειδική εκπαίδευση χωρίς κανένα αντίκρισμα και ξοδεύονται μερικές χιλιάδες για τα προικισμένα παιδιά, βλέπε ολυμπιάδες. το πρόγραμμα της ειδικής εκπαίδευσης δεν έχει αξιολογηθεί. Είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο!

Αυτά τα λίγα διότι η σημερινή μέρα ηταν κουραστική. TGIF!!!

*Διευθυντής Λυκείου Ακροπόλεως

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Fri September 01, 2017, 15:47:19
ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016