KESJULY18

2017-08-23 14:59:22
Καδής: Τρεις καινοτομίες στα φετινά σχολικά βιβλία

Καδής: Τρεις καινοτομίες στα φετινά σχολικά βιβλία


 Για πρώτη φορά έχουν παραχθεί τα ειδικά ημερολόγια του μαθητή

 Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα που έπρεπε να κάνει, ούτως ώστε η χρονιά να ξεκινήσει ομαλά, είπε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Κώστας Καδής, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σημερινής επίσκεψής του στην Αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας, στα Λατσιά, όπου ενημερώθηκε για την πορεία αποστολής των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.
Ο κ. Καδής, αναφερόμενος στην πρόσφατη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για τις Μετεγγραφές φοιτητών προπτυχιακού επιπέδου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα δημόσια Πανεπιστήμια θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή πρόταση για την οριστική και γενικότερη επίλυση του προβλήματος πρόσβασης παιδιών από τα ιδιωτικά σχολεία στα κυπριακά Πανεπιστήμια.
Στις δηλώσεις του ο κ. Καδής είπε ότι « Ήδη έχουμε προχωρήσει σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό. Η παράδοση των βιβλίων έχει φτάσει στο 70% των Δημοτικών Σχολείων και γύρω στο 95% των Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Αναμένεται, μάλιστα, ότι με τους ρυθμούς που έχουν προγραμματιστεί, μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία θα βρίσκονται στην διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας. Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, ιδιαίτερα προς τον τομέα αυτό.»
Το έργο της έγκυρης παράδοσης των βιβλίων στα σχολεία, συνέχισε, «είναι ιδιαίτερα επίπονο και πολύπλοκο, αρκεί να σημειώσουμε ότι πρέπει να παραδοθούν 671 διαφορετικά ήδη βιβλίων και αυτά τα είδη πρέπει να παραδοθούν σε ένα αριθμό σχολείων γύρω στα 750. Άρα, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος αυτού του εγχειρήματος. Πρόκειται για βιβλία τα οποία προέρχονται είτε από την Ελλάδα κατά περίπου 25% είτε από την Κύπρο κατά 63% με 64% είτε από άλλες πηγές».
Ο κ. Καδής ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας για την παραχώρηση των βιβλίων και μάλιστα, όπως είπε, «με μια σημαντική έκπτωση της τάξεως του 50%». Ευχαρίστησε, επίσης, και όλες τις ομάδες των πανεπιστημιακών, των εκπαιδευτικών και άλλων τεχνοκρατών οι οποίοι συνεργάζονται με το Υπουργείο Παιδείας για την παραγωγή του υλικού που πρέπει να δοθεί στα σχολεία.

Καινοτομίες
«Τα βιβλία έχουν φτάσει ήδη και στα παροικιακά μας σχολεία», σημείωσε.
Φέτος, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, έχουν κάποιες καινοτομίες σε σχέση με τα βιβλία που φτάνουν στα σχολεία.
«Η πρώτη καινοτομία αφορά μια σειρά από νέα βιβλία σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, βιβλία τα οποία έχουν παραχθεί στην βάση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων από ομάδες εργασίας, τις οποίες στελεχώνουν πανεπιστημιακοί, επιθεωρητές, έμπειροι εκπαιδευτικοί, τεχνοκράτες. Μία σημαντική δεύτερη καινοτομία είναι ότι φέτος θα φτάσουν σε όλα τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές τα ειδικά ημερολόγια του μαθητή τα οποία για πρώτη φορά έχουν παραχθεί. Είναι ημερολόγια τα οποία έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τους μαθητές των σχολείων μας εδώ στην Κύπρο, περιλαμβάνουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την σχολική ζωή και είναι διαρθρωμένα με τρόπο που να βοηθούν τους μαθητές μας στον προγραμματισμό των καθημερινών τους δραστηριοτήτων», ανέφερε.
Όπως είπε, μια άλλη σημαντική καινοτομία που εισάγεται από φέτος στα σχολεία αφορά την παράδοση βιβλίων για μαθητές με οπτική αναπηρία. «Είναι βιβλία τα οποία έχουν τέτοια χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τα παιδιά με οπτική αναπηρία να παρακολουθήσουν καλύτερα τα μαθήματα τους», πρόσθεσε.

Με τους καλύτερους οιωνούς
Ο κ. Καδής εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι έχουν εργαστεί άοκνα με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη θετική εικόνα σήμερα και να ξεκινάει η σχολική χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς.
Σε ερώτηση αν ο εξοπλισμός της Αποθήκης του Υπουργείου Παιδείας παρουσιάζει προβλήματα, ο κ. Καδής είπε ότι δεν αναφέρθηκαν οποιαδήποτε συγκεκριμένα προβλήματα.  «Υπάρχουν βιβλία τα οποία ακόμη αναμένονται να φτάσουν στις αποθήκες, ωστόσο η παραλαβή τους αναμένεται εντός των αμέσως επόμενων ημερών και εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι και τα βιβλία αυτά θα βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους», πρόσθεσε.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718