KESJULY18

2017-08-22 13:38:20
Νομική Υπηρεσία: Νόμιμες οι διαδικασίες του Πανεπ. Κύπρου για τις μετεγγραφές με διεθνείς εξετάσεις

Νομική Υπηρεσία: Νόμιμες οι διαδικασίες του Πανεπ. Κύπρου για τις μετεγγραφές με διεθνείς εξετάσεις


 Πρύτανης: «Η αίσια κατάληξη αυτού του μακρόχρονου ζητήματος ανοίγει νέες προοπτικές στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι με πρόσφατη γνωμάτευσή της η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας έχει κρίνει ως νόμιμες της διαδικασίες και τους Κανόνες που έχει προτείνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για Μετεγγραφές φοιτητών προπτυχιακού επιπέδου στο Ίδρυμα, με διεθνείς εξετάσεις.

Οι εν λόγω κανόνες έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, καθιστώντας το δικαίωμα της Μετεγγραφής φοιτητών σημαντικό στοιχείο της εκπαίδευσης των παιδιών μας.
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου με την προώθηση σύννομων Κανόνων όσον αφορά στις Μετεγγραφές φοιτητών, καθώς και Κανόνων που συνάδουν με την αρχή της ισότητας, πέτυχε να κάνει πραγματικότητα το όραμα και το δικαίωμα των φοιτητών σε εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, χωρίς φραγμούς, εμπόδια και δυσμενείς διακρίσεις.
Δικαίωμα για Μετεγγραφή με διεθνείς εξετάσεις (Baccalaureate, GCE ή άλλες ισοδύναμες διεθνείς εξετάσεις) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουν όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες εξασφαλίσει θέση και εγγραφεί σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού αλλά και όσοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες και Πανελλήνιες εξετάσεις, εξασφαλίζοντας θέση και εγγραφεί σε Πανεπιστήμιο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση για την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας δηλώνοντας: «Η αίσια κατάληξη αυτού του μακρόχρονου ζητήματος ανοίγει νέες προοπτικές στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας. Μπορούμε μέσα από την παιδεία και τον μετασχηματισμό του εκπαιδευτικού συστήματος να πετύχουμε τη θετική αλλαγή και να καλλιεργήσουμε την αμοιβαία κατανόηση. Χρειαζόμαστε όλα τα παιδιά της πατρίδας μας, από όλα τα σχολεία, από όλες τις κοινότητες, ξένους και παιδιά μεταναστών που ζούνε εδώ. Θέλουμε να σπουδάσουν μαζί στους ίδιους χώρους, στα ίδια εργαστήρια και αμφιθέατρα, γιατί ξέρουμε ότι η σύνθεση της διαφορετικότητας είναι μια συγκλονιστική παιδαγωγική διαδικασία. Είναι πεποίθησή μου ότι η εκπαίδευση, η πρόσβαση στη μάθηση, ο πολιτισμός, η επιστήμη και η έρευνα μπορούν να φέρουν κοντά τους ανθρώπους. Η παιδεία λοιπόν πρέπει να εστιάζει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ταλέντων των νέων μας. Δεν θα απομονώνει, αντίθετα θα ενώνει! Το μέλλον ανήκει στους καινοτόμους, τους τολμηρούς, τους οραματιστές».

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Χειμερινό Εξάμηνο 2017-18, αρχίζει από τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας και τα στοιχεία τυχόν επιτυχόντων υποψηφίων θα ανακοινωθούν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2017, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Νιόβη Σανταμά
Tue August 22, 2017, 19:34:58
Μα επιτέλους τα αυτονόητα σε αυτό τον τόπο!...Έστω και αν ξοδεύεται αχρείαστα περιττός χρόνος και κόπος για να επικρατήσει η λογική.

Ελένη Αγαθοκλέους
Tue August 22, 2017, 17:09:22
Αυτά παθαίνουν κ Γεωργίου και ΑΛΛΑΓΗ όσοι το παίζουν ειδήμονες επί παντός επιστητού:
1. Με ποια αρμοδιότητα Βουλευτής (ή ένα κόμμα ή η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής) εκφράζει άποψη για τη νομιμότητα οποιασδήποτε διαδικασίας;
(κατηγορώντας με ύφος καρδιναλίων τον Πρύτανη, τη Σύγκλητο, το Πανεπιστήμιο) ότι αυθαιρετούν και παρανομούν...)
2. Με ποια αρμοδιότητα και ποια δικαιοδοσία συνδικαλιστικές κινήσεις διεκδικούν να έχουν τον τελικό λόγο για τους τρόπους εισδοχής φοιτητών στα δημόσια Πανεπιστήμια;
Σεβαστά τα συμφέροντα όλων. Δεν μπορούν να καθορίζουν πολιτικές. Οι πολιτικές για την εκπαίδευση πρέπει να καθορίζονται από τις ανάγκες της νέας γενιάς, ΜΟΝΟ!

Χρίστος Ξενοφώντος
Tue August 22, 2017, 15:28:43
Χμμ ... άραγε τι θα πουν τώρα οι διάφοροι?
(βλ. προηγούμενες αναρτήσεις του Γιώργου Κ. Γεωργίου και της Κίνησης Καθηγητών ««Αλλαγή» στο paideia-news)

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016