KESJULY18

2017-08-12 11:37:04
ΠΟΕΔ: Έχει τροχοδρομηθεί η διαδικασία προσφυγών για τη διεκδίκηση του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου

ΠΟΕΔ: Έχει τροχοδρομηθεί η διαδικασία προσφυγών για τη διεκδίκηση του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου


Χαιρετίζει πρωτοβουλίες για εκ νέου συζήτηση του θέματος, καλεί όλα τα κόμματα να τις στηρίξουν και επαναφέρει το θέμα της αναστολής της νομοθεσίας μέχρι να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για τη σωστή και δίκαιη εφαρμογή της

Η ΠΟΕΔ με ανακοινώνει ότι «έχει ήδη τροχοδρομήσει τη διαδικασία προσφυγών των μελών της για τη διεκδίκηση της αναγνώρισης του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν ή θα συμπληρώσουν αθροιστική υπηρεσία τριάντα μηνών είτε ως συμβασιούχοι είτε ως αντικαταστάτες. Η Οργάνωση έχει καταθέσει γραπτά αλλά και προφορικά ενώπιον του ΥΠΠ, της Βουλής, των Κομμάτων, της Κοινωνίας την ξεκάθαρη θέση της ότι το καθεστώς Αορίστου Χρόνου πρέπει να τύχει αναγνώρισης και στην Εκπαίδευση, όπως σαφέστατα καθορίζει η ευρωπαϊκή και η κυπριακή νομοθεσία.

Η ανάγκη λήψης πολιτικής απόφασης για την αναγνώριση του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου ήταν επιβεβλημένη πριν την ψήφιση και εφαρμογή της Νομοθεσίας για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση. Κάτι, που η ΠΟΕΔ υποστηρίζει από το 2014, αλλά, δυστυχώς, η πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων αγνόησε παντελώς για άλλη μια φορά κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και προχώρησε στην ψήφιση άλλων τροποποιήσεων επί του νομοσχεδίου και στη μετέωρη εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών το οποίο, κατά τη δική μας άποψη, θυματοποιεί, παράνομα, εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν επί σειρά ετών στην Εκπαίδευση, δημιουργεί ελπίδες χωρίς αντίκρισμα στους νέους και γενικά θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στο Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΔ χαιρετίζει, έστω και την υστάτη, πρωτοβουλίες, από όπου κι αν προέρχονται, για εκ νέου συζήτηση του θέματος και την κατάθεση προτάσεων για τροποποιήσεις της νομοθεσίας στη βάση των θέσεων της Οργάνωσης (αναγνώριση του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου για αθροιστική 30μηνη υπηρεσία, μετάθεση της μεταβατικής περιόδου κατάργησης του καταλόγου διοριστέων, κ.ά.). Υπενθυμίζουμε, ότι η Οργάνωση υποχρεώθηκε να προχωρήσει ακόμη και σε ολοήμερη απεργία πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς ως αντίδραση στη θυματοποίηση, μέσα από την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για το ΝΣΔ, εκατοντάδων συναδέλφων που έχουν συμπληρώσει αθροιστικά 30μηνη υπηρεσία.

Στόχος θα πρέπει να είναι η λήψη, επιτέλους, των ορθών πολιτικών αποφάσεων σε σχέση με το καθεστώς Αορίστου Χρόνου, αν είναι δυνατό, πριν τη διεξαγωγή των πρώτων εξετάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, πιστεύουμε ως ΠΟΕΔ ότι θα πρέπει να γίνει αναστολή της εφαρμογής του νομοσχεδίου μέχρι να γίνουν όλες οι τροποποιήσεις και ρυθμίσεις που απαιτούνται.

Αναμένοντας οι διακηρύξεις και οι εξαγγελίες που έγιναν τις τελευταίες, ιδιαίτερα, μέρες να γίνουν πράξη το συντομότερο, καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν και να ενισχύσουν την πρωτοβουλία για εκ νέου διάλογο ως προς την εφαρμογή του ΝΣΔ και την πλήρη εφαρμογή του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου και στην Εκπαίδευση. Ως ΠΟΕΔ έχουμε ήδη ζητήσει συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα, ιδιαίτερα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κλείνοντας, τονίζουμε για άλλη μια φορά πως Κυβέρνηση και Βουλή οφείλουν να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα επανεξέτασης της ψηφισθείσας νομοθεσίας για το Νέο Σύστημα Διορισμών και να προχωρήσουν, αν χρειαστεί, ακόμη και στην αναστολή της εφαρμογής της εάν δεν ληφθούν έγκαιρα εκείνες οι αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την αντιμετώπιση των προδιαγραφόμενων προβλημάτων που ως ΠΟΕΔ υποδεικνύουμε εδώ και τρία χρόνια».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016