KESJULY18

2017-08-11 10:35:13
Ας πάψει ο κ. Χριστοφίδης να χαϊδεύει τα αυτιά των νέων ανθρώπων. Τώρα θέλουμε πράξεις

Ας πάψει ο κ. Χριστοφίδης να χαϊδεύει τα αυτιά των νέων ανθρώπων. Τώρα θέλουμε πράξεις


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΥΡΟΥ*

Με όλο το σεβασμό προς τον κ. Χριστοφίδη θα έλεγα πως, το να βγάζουμε ανακοινώσεις για να χαϊδεύουμε τα αυτιά και να παίζουμε με τον πόνο, αλλά και τη νοημοσύνη των νέων ανθρώπων, δεν πετυχαίνουμε τίποτα περισσότερο από το να αποδεικνύουμε ότι αυτό -κοροϊδευόμαστε. 

Γνωρίζουν οι πάντες ότι το κόμμα του κ. Χριστοφίδη (ΑΚΕΛ) για περισσότερο από δύο χρόνια τώρα που έχει ψηφιστεί το ΝΣΔΕ και που συζητείται το όλο θέμα, πέραν από την «εκ του ασφαλούς» και γενική θέση ότι δεν πρέπει να θυματοποιηθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι και αντικαταστάτες και ότι έπρεπε  να υπάρξει αναβολή της ψήφισης των κανονισμών των εξετάσεων, καμιά πρόταση από το κόμμα αυτό δεν έχει κατατεθεί για το πως οδηγούμαστε στη λύση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει το ΝΣΔΕ.

 Την ίδια θέση είχε και το 2015 δηλ. για αναβολή στην ψήφιση του ΝΣΔΕ  για δύο μήνες, μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα ξαναλειτουργούσε η Βουλή, όχι γιατί διαφωνούσαν με τη γενική φιλοσοφία του ΝΣΔΕ, αλλά  στις μικρές διαφοροποιήσεις στον τρόπο μοριοδότησης. Αυτή ήταν η ξεκάθαρη θέση του κ. Λουκαΐδη και του κόμματός του (ΑΚΕΛ), τόσο κατά τη συζήτηση άρθρο προς άρθρο του ΝΣΔΕ στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, αλλά και στην Ολομέλεια όταν θα ψηφιζόταν η Νομοθεσία. Αυτή ήταν και η θέση του ΑΚΕΛ όταν κυβερνούσε, γι΄ αυτό και κατάθεσε και το δικό του ΣΔΕ, γι΄ αυτό και κάποιες τροπολογίες του ΑΚΕΛ είχαν ενσωματωθεί στους κανονισμούς,  γι΄ αυτό και δεν καταψήφισε το ΝΣΔΕ το 2015, αλλά τήρησε αποχή.  Βούλησή ΟΛΩΝ των κομμάτων ήταν να θέσουν ένα τέρμα στην πολύχρονη προσπάθεια όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων για το ζήτημα αυτό και την εισαγωγή ενός νέου τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών. Στην ουσία όλα τα κόμματα συμφωνούσαν ότι έπρεπε να καταργηθεί ο υφιστάμενος κατάλογος, να μπει ένα χρονικό όριο στο μεταβατικό στάδιο ενώ υπερθεμάτισαν ως προς την κυριαρχία του κριτηρίου της εξέτασης, αφού ακόμα και  το κόμμα του κ. Χριστοφίδη στήριξε τη διατήρηση της μοριοδότησής του στο 50%.

Στο μόνο που θα συμφωνούσα με τον κ. Χριστοφίδη είναι ότι, την τροπολογία που είχαν καταθέσει για επέκταση της μεταβατικής περιόδου μέχρι τον Αύγουστο του 2028 (αντί Αύγουστο 2027)  την είχε απορρίψει η πλειοψηφία των κομμάτων. Ερχόμενο τώρα το ΔΗΚΟ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την τροπολογία αυτή βάζει επέκταση του μεταβατικού σταδίου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2028 (καλύπτοντας ουσιαστικά τις μαζικές θέσεις του 2027 και 2028), αναγνωρίζοντας την ορθότητα της θέσης που ως Οργανώσεις και Κινήσεις είχαμε διατυπώσει τότε για μεταβατικό στάδιο, τουλάχιστον,  μέχρι Αύγουστο 2029.

Ας πάψει «να χαϊδεύει τα αυτιά» όσων θέλει και ας απαντήσει λοιπόν ξεκάθαρα ο κ. Χριστοφίδης και το κόμμα του:

  1. Ήταν ή όχι υπέρ ενός ΝΣΔΕ και τι διαφορές είχε αυτό που πρότειναν αυτοί όταν κυβερνούσαν;
  2. Πότε (ημερ. ανακοίνωσης) έχει αποδεχτεί τη θέση ότι «…. επέλεξαν ένα δρόμο που θυματοποιεί εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες για χιλιάδες υποψήφιους»; Μήπως τους τελευταίους 6 μήνες όταν και το ΥΠΠ έχει θυμηθεί πως εκκρεμούν οι κανονισμοί εξετάσεων και θα πρέπει να μπούμε στα «βαθιά» του όλου θέματος- προβλήματος.
  3. Πότε και τι συγκεκριμένες προτάσεις υπέβαλαν από το 2015 για αντιμετώπιση των προβλημάτων για τα οποία μόνο οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και Συνδικαλιστικές Κινήσεις προειδοποιούσαμε ότι θα βρίσκαμε μπροστά μας το 2017;

Από συνθήματα και «ωραία λόγια τα μεγάλα» έχουμε χορτάσει!

Ας περάσουμε στις πράξεις και ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο που του αναλογεί.

* Πρόεδρος ΔΗΚΙ Δασκάλων και Νηπιαγωγών


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016