KESJULY18

2017-08-10 10:37:10
Ακαδημαϊκοί, φοιτητές και παιδιά ταξιδεύουν στο FUNTASIA

Ακαδημαϊκοί, φοιτητές και παιδιά ταξιδεύουν στο FUNTASIA


Το καλοκαιρινό σχολείο του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick

«FUNTASIA» σημαίνει Frederick University + διασκέδαση + φαντασία! 

Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick συνέχισε για ακόμη μια χρονιά τον πετυχημένο θεσμό του καλοκαιρινού σχολείου για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Οι εμψυχωτές των δραστηριοτήτων είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick. Οι φοιτητές υπό την καθοδήγηση του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής εφαρμόζουν καινοτόμες ιδέες, αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.

Στο φετινό καλοκαίρι ,το ταξίδι με το FUNTASIA είχε 7 διαφορετικούς “προορισμούς”:

-  Ταξιδεύω στο Μαγικό κόσμο του Διαστήματος

-  Ταξιδεύω στον Κόσμο των Συναισθημάτων

-  Ταξιδεύω σε Θάλασσες και Ωκεανούς

-  Ταξιδεύω στον Κόσμο των Κινουμένων Σχεδίων και των Κόμικς

-  Ταξιδεύω στις Πέντε Ηπείρους

-  Ταξιδεύω με τη Μηχανή του Χρόνου

-  Ταξιδεύω στον Κόσμο των Κατασκευών

Τα παιδιά ζουν στο FUNTASIA το απόλυτο καλοκαιρινό ταξίδι, μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν τέχνη, ρομποτική, θέατρο, επιστήμη, αφήγηση, μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Το FUNTASIA έχει ξετρελάνει τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν, καθώς οι  πέντε πρώτες βδομάδες ξεδιπλώθηκαν FUNTASτικά, με κέφι, ζωντάνια, και δημιουργικότητα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης βδομάδας, το FUNTASIA ταξίδεψε τα παιδιά στο διάστημα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν την έννοια του απείρου, να  έρθουν σε επαφή με  μύθους και ιστορίες για το διάστημα, να κατασκευάσουν ρομποτικά μοντέλα , να συνθέσουν δικές τους ιστορίες για το διάστημα… και πολλά-πολλά άλλα!

Στο «Ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων» τα παιδιά μελέτησαν, εξερεύνησαν, πειραματίστηκαν, κατασκεύασαν και συζήτησαν για τα συναισθήματα. Φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας επισκέφτηκαν το FUNTASIA για να βοηθήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους, μέσα από τους γνωστούς ήρωες παιδικών βιβλίων..  

Πώς αλλιώς θα ξεκινούσε το «Ταξίδι σε θάλασσες κι ωκεανούς», παρά από τη μελέτη, παρατήρηση και καταγραφή των χαρακτηριστικών διαφόρων ψαριών! Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σε θάλασσες και ωκεανούς τα ρομποτάκια παρέα με τα παιδιά του FUNTASIA «συνάντησαν» τον Τριγωνοψαρούλη (το γνωστό ήρωα παραμυθιών του Βαγγέλη Ηλιόπουλου).

Το σύνθημα του τέταρτου ταξιδιού, στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων και των κόμικς, ήταν το «Μην πιστεύεις πάντα αυτά που βλέπεις!» Το συνεργείο FUNTASIA (φοιτητές και παιδιά) εν δράσει: σχεδίασαν, κατασκεύασαν, δημιούργησαν, παρατήρησαν, και εξερεύνησαν το μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων και κόμικς.

Το ταξίδι στις 5 ηπείρους με το FUNTASIA ξεκίνησε με τον πιο γλυκό τρόπο... Τα παιδιά έφτιαξαν σοκολατένια μπισκότα, έμαθαν για την επιστήμη που κρύβεται πίσω από την τέλεια συνταγή τους και συζήτησαν για το πρωινό γεύμα σε 20 διαφορετικές χώρες. Ταξίδεψαν γαστρονομικά..

Συγγραφείς, δημοσιογράφοι και ειδικοί επιστήμονες ως καλεσμένοι επισκέφτηκαν το καλοκαιρινό μας σχολείο εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες των παιδιών μέσα από εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες. Κάθε εβδομάδα γίνονταν διασκεδαστικές και συνάμα εκπαιδευτικές εξορμήσεις. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φωτιάδη, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής, το Μουσείο Παραμυθιού, το πάρκο της Αθαλάσσας και γήπεδο για αθλοπαιδιές. 

Περιμένουμε καινούριους ταξιδιώτες για τις δύο τελευταίες αναχωρήσεις της χρονιάς: : 28/08-1/09 στο «Ταξίδι με τη μηχανή του χρόνου» και 4/09-8/09 για το «Ταξίδι στον κόσμο των κατασκευών».  Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής και το Πανεπιστήμιο Frederick πρωτοπορεί και προσφέρει δωρεάν σε νέους μοναδικές εμπειρίες γνωριμίας με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Για τις 2 τελευταίες βδομάδες στο FUNTASIA θα δέχεται ως συνοδοιπόρους απόφοιτους Λυκείου οι οποίοι ενδιαφέρονται να γίνουν εκπαιδευτικοί και θέλουν να έχουν την ευκαιρία γνωριμίας με το επάγγελμα. Τους δίνεται η ευκαιρία για μια μέρα να βιώσουν τον κόσμο του FUNTASIA, γνωρίζοντας το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, βλέποντας τον εαυτό τους στο μέλλον.  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016