KESJULY18

2017-08-03 19:07:11
Καδής: Θα υπάρξει η ανανέωση που επιθυμούσαμε στην εκπαίδευση και με πιο προσοντούχα άτομα

Καδής: Θα υπάρξει η ανανέωση που επιθυμούσαμε στην εκπαίδευση και με πιο προσοντούχα άτομα


    Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής μιλώντας στην εκπομπή Πρωϊνό Δρομολόγιο του ΡΙΚ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τις εξετάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών των εκπαιδευτικών θα υπάρξει η ανανέωση που όλοι επιθυμούσαμε και με πιο προσοντούχα άτομα.

Αναφερόμενος στο θέμα των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ακόμη ένα βήμα όπως αυτό είχε προγραμματιστεί σε αυτή τη διαδικασία εφαρμογής της μεταρρύθμισης. Συνολικά εμείς κρίνουμε πάρα πολύ ικανοποιητικά τα δεδομένα που προκύπτουν μέσα από την ολοκλήρωση αυτής της φάσης.

Πρώτον: Αναμενόταν ότι θα ήταν αρκετά χαμηλότερος ο αριθμός από εκείνων που αρχικά δήλωσαν ενδιαφέρον και επειδή σε περισσότερες από τις μισές ειδικότητες δεν θα γίνουν εξετάσεις. Επίσης αρκετά άτομα που δήλωσαν ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της χρονιάς είτε έχουν μετανιώσει είτε έχουν αλλάξει άποψη και δεν προχώρησαν στην υποβολή της τελικής αίτησης για τις εξετάσεις.

 Ο αριθμός μας ικανοποιεί γιατί φαίνεται ότι έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό ξεκαθάρισμα για το ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά να μπουν στην εκπαίδευση με βάση τα προσόντα τους, τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους. 

Δεύτερο, εξασφαλίζεται ένας ικανοποιητικός ανταγωνισμός.

Τρίτο, αν δει κανείς τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντική είναι αυτή η μεταρρύθμιση. Το 80% των υποψηφίων αυτών έχουν ηλικία κάτω των 35 ετών. Επίσης αυτά τα άτομα υπερτερούν και σε προσόντα. Θα υπάρξει η ανανέωση που όλοι επιθυμούσαμε και με πιο προσοντούχα άτομα. Το ποσοστό επιτυχίας είναι ψηλότερο από κάθε άλλη θέση στον δημόσιο τομέα. Αναφορικά με την κατηγορία ότι με αυτό τον τρόπο συστήματος θα «κατακλυστούμε» από Ελλαδίτες που θα πάρουν τις δουλειές μας, φαίνεται από το αποτέλεσμα ότι μόνο 9% των υποψηφίων είναι Ελλαδίτες άρα φαίνεται πόσο αβάσιμες ήταν οι κατηγορίες».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Λοΐζος Σέπος*
Fri August 04, 2017, 09:39:58
Το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε μερικές ειδικότητες είναι η ηλικία των νεοδιορισμένων χωρίς προηγούμενη πείρα. Αν το νέο σύστημα καταφέρει και "κατεβάσει" την ηλικία διορισμού κάτω από τα 35 θα είναι μεγάλη επιτυχία. Όλοι οι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο τους. Εκεί που υστερούν είναι πως "στέκονται" στην τάξη και πως διαμεσολαβούν ώστε η γνώση να μεταφέρεται στους μαθητές. Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος πως είναι αρκετοί οι εκπαιδευτικοί με μαστερς και δοκτοράτα που δεν μπορούν να σταθούν στην τάξη.

*Διευθυντής Λυκείου Ακροπόλεως

Άντρη Αντρέου
Fri August 04, 2017, 00:28:03
Τι εννοείτε κ. Υπουργέ "πιο προσοντούχα άτομα"; Δηλαδή εμείς που περάσαμε στο Πανεπιστήμιο με άριστα, που δουλεύουμε τόσα χρόνια και έχουμε κάνει μεταπτυχιακά και ένα σωρό επιμορφώσεις δεν είμαστε προσοντούχοι; Πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο υπουργος παιδείας να "αδειάζει" και να προσβάλλει τόσο απροκάλυπτα ολόκληρο το εκπαιδευτικό δυναμικό του υπουργείου του; Πώς περιμένουμε μετά από την κοινωνία και τους πολίτες να σεβαστούν και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους όταν ο ίδιος ο υπουργός παιδείας τους υποτιμά με τέτοιες δηλώσεις;

Δουκανάρης Κρυστάλλης- Καθ. Φυσικής Αγωγής
Fri August 04, 2017, 00:24:06
Μάλιστα.
Σε 2 χρόνια που θα μείνουν έξω γιατι κάποιοι άλλοι πηραν μεγαλύτερη βαθμολογία, τοτε αυτοι οι ''αριστοι'' στη θεωρία και ΜΟΝΟ, θα γίνουν ξεμωραμένοι αθλιοι και ακατάλληλοι?
Μιλάμε οτι είσαστε φοβερά μυαλά.

Νίκος Χαραλάμπους
Thu August 03, 2017, 21:50:37
Κάποιοι περίμεναν να ανακοινωθεί ο αριθμός ανα ειδικότητα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην ΕΕΥ.
Κάποιοι άλλοι περιμεναν να ανακοινωθούν τα περιβόητα δειγματικά δοκίμια.
Η πληρφορόρηση αυτή, είναι για οποιοδήποτε σκέπτεται λογικά, απαραίτητη, πριν την υποβολή αίτησης και την πληρωμή του ποσού.

Κάποιοι άλλοι δεν είχαν ενημερωθεί ή καταλάβει ότι υπάρχουν 2 αιτήσεις. Μια στην ΕΕΥ και μια στην Υπηρεσία Εξετάσεων, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν σε μια απο τις δύο.

Συμπέρασμα; Πάσχουμε απο πλευράς πληροφόρησης και ενημέρωσης, ενώ η χρονική περίοδος και η χρονική διάρκεια ήταν ατυχής και σύντομη.

Επίσης, ένα παράδοξο σημείο που δεν καλύπτεται απο την νομοθεσία, είναι το ότι επιτρέπεται σε υποψήφιο που έχει υποβάλει αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος, να υποβάλει αίτηση για τις εξετάσεις, να πληρώσει, ακόμα και να παρακαθίσει στις εξετάσεις, χωρίς η ΕΕΥ να έχει αξιολογήσει τον τίτλο σπουδών ως επαρκή. Επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να πληρώσει, να λάβει βαθμολογία και να μην καταληξει στους καταλόγους.
Επιστροφή χρημάτων δεν προνοείται στην νομοθεσία.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016