KESJULY18

2017-08-02 18:48:52
Καδής: Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά

Καδής: Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά


Πιλοτικό πρόγραμμα για μαθητές με κινητικές αναπηρίες 

Ένα και πλέον μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει πλήρη ετοιμότητα να υποδεχθεί χωρίς προβλήματα τους μαθητές ενώ προχωρεί στην πιλοτική εφαρμογή στην επαρχία Λευκωσίας, προγράμματος, για την απρόσκοπτη μετακίνηση παιδιών με κινητικές αναπηρίες που φοιτούν στη Δημοτική Εκπαίδευση σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες.
Την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος από κοινού με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων  Δημοτικής Εκπαίδευσης ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής
 Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε τη δημοσιογραφική διάσκεψη μετά την ολοκλήρωση επιτελικής σύσκεψης κατά την οποία εξετάστηκε το πώς προχωρεί η προετοιμασία από πλευράς Υπουργείου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Είπε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι και οι διαστάσεις που αφορούν την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς η οποία ξεκινά με ομαλότητα και την στελέχωση των σχολικών μονάδων να ολοκληρώνεται την τρέχουσα βδομάδα με μερικές εξαιρέσεις οι οποίες και πάλι θα διευθετηθούν πριν την έναρξη των μαθημάτων.
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι η έγκαιρη στελέχωση, σε σχέση με τα όσα ίσχυαν εδώ και πολλά χρόνια, οφείλεται στην ψήφιση σχετικής Νομοθεσίας από την Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο που βρισκόμασταν τα προηγούμενα χρόνια στο τέλος Σεπτεμβρίου», είπε ο κ. Καδής.
Σε αναφορά του στα αναλυτικά προγράμματα σημείωσε την προσπάθεια προσαρμογής του περιεχομένου των μαθημάτων και των δεικτών επιτυχίας και επάρκειας στον πραγματικό διδακτικό χρόνο, λέγοντας ότι εντός των ημερών, με τελευταία ημερομηνία την 20η Αυγούστου, θα έχει ανακοινωθεί το περιεχόμενο του κάθε μαθήματος με τους δείκτες προσαρμοσμένους στον πραγματικό χρόνο.
Ο κ. Καδής είπε ότι με ικανοποιητικό βαθμό προχωρά η παράδοση των σχολικών εγχειριδίων και ήδη στην Μέση Εκπαίδευση η παράδοση των βιβλίων έχει ξεπεράσει το 90% με το αντίστοιχο ποσοστό στην Δημοτική Εκπαίδευση να είναι κατά κάτι, χαμηλότερο, ωστόσο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία θα είναι στα χέρια των μαθητών.
Αναφορικά με εργοτάξια στα σχολεία, ο κ. Καδής, είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 104 έργα με συνολικό προϋπολογισμό πέραν των 54 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 67 αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους ενώ τα 37 θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους τηρουμένων αυστηρά όλων των κανονισμών ασφάλειας.
Επίσης αυτό το διάστημα ελέγχονται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες όλα τα σχολικά κτίρια για εντοπισμό σημείων που δημιουργούν ανησυχίες ως προς την ασφάλεια εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτικών.
Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας αγκαλιάζοντας με ζέση την εισήγηση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων  Δημοτικής Εκπαίδευσης προχωρεί από την σχολική χρονιά 2017 – 2018 στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για την απρόσκοπτη διακίνηση μαθητών με κινητικές αναπηρίες. Η πιλοτική εφαρμογή αφορά μόνο τη Δημοτική Εκπαίδευση και την επαρχία Λευκωσίας και αναμένεται η αξιολόγηση του προγράμματος ώστε να επεκταθεί παγκύπρια.
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά με κινητικές αναπηρίες που φοιτούν στα δημόσια δημοτικά σχολεία Λευκωσίας θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα μέσα συγκοινωνίας που μεταφέρουν το σύνολο των μαθητών ενός σχολείου σε εκδρομές ή επισκέψεις.
Εξήγησε ότι μέχρι τώρα η κάθε σχολική μονάδα φρόντιζε χωριστά για την διακίνηση των μαθητών της με κινητικές αναπηρίες με αποτέλεσμα ένα σχολείο να δυσκολεύεται να βρει μεταφορικό μέσο για την εξυπηρέτηση αυτών των μαθητών.
Τώρα, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων  θα συμβληθεί με οργανισμούς συγκοινωνιών ώστε να διασφαλίζεται η μεταφορά όλων των παιδιών όταν οργανωμένα πραγματοποιείται έξοδος από το σχολείο.
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι αυτή η κίνηση παρέχει το πλεονέκτημα ότι ανά πάσα στιγμή θα έχουμε τα σωστά μεταφορικά μέσα για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων και επειδή η προσφορά περικλείει όλα τα δημοτικά σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας αναμένεται και μια σημαντική χρηματική εξοικονόμηση την οποία θα καρπωθούν οι γονείς και οι οικογένειες.
Ωστόσο, πρόσθεσε, οι οικογένειες, θα συνεχίσουν να πληρώνουν το προκαθορισμένο αντίτιμο για μια σχολική εκδρομή ή άλλη δραστηριότητα εκτός των άπορων οικογενειών που ούτως ή άλλως δεν καταβάλλουν το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.  
Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι  θα ακολουθηθούν διάφανες διαδικασίες με την προκήρυξη προσφορών και την κατοχύρωση στον χαμηλότερο προσφοριοδότη.
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων  Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μορφάκης Σολομωνίδης,  είπε ότι η σχετική σύμβαση έχει μελετηθεί, είναι έτοιμη, και θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, Πέμπτη, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στη διαδικτυακή σελίδα της Συνομοσπονδίας.
Εξέφρασε, επίσης, την ευαρέσκεια της Συνομοσπονδίας για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του Νέου Σχεδίου Διορισμών καθώς και για τα ενθαρρυντικά δεδομένα που αποδεικνύουν, όπως είπε ο κ.  Σολομωνίδης, την ορθότητα της στήριξης την οποία η Συνομοσπονδία παρείχε στο Υπουργείο Παιδείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016