KESJULY18

2017-08-01 19:21:45
Από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2017 το Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια 2017

Από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2017 το Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια 2017


Περιλαμβάνονται 12 παραγωγές  από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε 32 παραστάσεις

Δώδεκα μεγάλες παραγωγές από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό φιλοξενεί στη φετινή διοργάνωση το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ «Κύπρια» από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2017. Το πρόγραμμα  παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, σημειώνοντας ότι « το κοινό θα απολαύσει μέσα από μια περιδιάβαση στον χώρο των παραστατικών τεχνών ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης όπως θέατρο, χορό και μουσική».
Ξεχωρίζει η παρουσία του Έλληνα τραγουδοποιού, Σταμάτη Κραουνάκη, του ερμηνευτή, Μανώλη Μητσιά, της δικιάς μας Αλέξιας, της εξ Ελλάδος ηθοποιού, Καρυοφύλλιας Καραμπέτη και του βιρτουόζου πιανίστα, Κυπριανού Κατσαρή επί σκηνής με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, σε μια σειρά συναυλιών, για τα 30χρονα της Ορχήστρας. Στις εκδηλώσεις για τα «Κύπρια 2017» εντάσσεται και η μουσική παράσταση με τους Τάκη Ζαχαράτο και Μαρινέλα που «έσπασε τα ταμεία» στην Ελλάδα ενώ ξεχωριστή ατμόσφαιρα προσφέρει το γνωστό «Μαύρο Θέατρο» από την Πράγα.  

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής ανέφερε ότι το κοινό θα απολαύσει μέσα από μια περιδιάβαση στον χώρο των παραστατικών τεχνών ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης όπως θέατρο, χορό και μουσική.

«Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Κύπρια 2017» περιλαμβάνονται 12 παραγωγές υψηλού επιπέδου από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε 32 συνολικά παραστάσεις. Συγκεκριμένα, με προϋπολογισμό ύψους περίπου €440.000, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να παρουσιάσει παραστάσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής με συντελεστές από την Κύπρο, την Ελλάδα, τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία και την Τσεχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια» συνεχίζει να αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό επιβεβαιώνεται από την επανένταξή του, μετά από αξιολόγηση, στην πλατφόρμα «Europe for Festivals, Festivals for Europe» για τα έτη 2017-18. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα προσδίδει στα Κύπρια τον χαρακτηρισμό «Remarkable Festival», λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω προβολή του καταξιωμένου αυτού θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για 2η χρονιά το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ειδικές παραστάσεις για παιδιά, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα προσφερθούν παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για αλλαγές των τελευταίων χρόνων που αποσκοπούσαν να κάνουν πιο προσιτή την πρόσβαση του κοινού στο φεστιβάλ. Η Κυβέρνηση θα αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα που συνδέονται με τον θεσμό και αντλώντας καλές πρακτικές και από επιτυχημένα ανάλογα διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού θα προβαίνει στις ενέργειες που θα αναβαθμίζουν περαιτέρω τα «Κύπρια».

Ο υπουργός Παιδείας  εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Διεύθυνση και τα στελέχη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την εποπτεία της όλης διοργάνωσης. Συνεχάρη επίσης τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Άντη Παρτζίλη, ο οποίος με τη γνωμοδότηση της καθοδηγητικής Επιτροπής επωμίστηκε, μεταξύ άλλων, το δύσκολο έργο της βαθμολόγησης και διαλογής των προτάσεων που υποβλήθηκαν για τα «Κύπρια 2017», επιλέγοντας εκείνες που ήταν οι πλέον κατάλληλες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016