keslogisticks

2017-08-01 13:25:52
Φοιτητές του Πανεπ.  Frederick διακρίθηκαν σε διαγωνισμό Ψηφιακού Σχεδιασμού και Κατασκευής

Φοιτητές του Πανεπ. Frederick διακρίθηκαν σε διαγωνισμό Ψηφιακού Σχεδιασμού και Κατασκευής


  Δύο φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, ο Απόστολος Αποστόλου και ο Στέφανος Καραμανής κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό ψηφιακού σχεδιασμού και κατασκευής «The Urban Furniture project», που διοργάνωσε η εταιρεία Α/φοι Ανδρέου ΛΤΔ και το Tμήμα Andreou Laser.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν ο σχεδιασμός και κατασκευή μιας δημόσιας εγκατάστασης, η οποία θα τοποθετηθεί στην περιοχή Μακένζυ του Δήμου Λάρνακας και θα αποτελεί σημείο αναψυχής ή ξεκούρασης για τους Λαρνακείς. Οι διαγωνιζόμενοι, έπρεπε να προτείνουν συγκεκριμένο σημείο τοποθέτησης και χρήση της εγκατάστασής τους.

Ο στόχος, ήταν η ανάπτυξη ιδεών για τον σχεδιασμό και την κατασκευή με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων τρισδιάστατου και δισδιάστατου σχεδιασμού,  και η αξιοποίηση της τεχνολογίας laser για την κοπή μετάλλων.

Κεντρική ιδέα της λύσης που πρότειναν οι δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Fredrick, ήταν η δημιουργία στάσης πεζών και προσωρινής στάθμευσης ποδηλάτων με αποτέλεσμα την ευκολία κίνησης και άνεσης των πεζών στον παραλιακό πεζόδρομο.

Λόγω των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο, η πρόταση προέβλεπε τη σύνθεση μιας διάτρητης κατασκευής για να μειωθεί η επιφάνεια που εκτίθεται στον ήλιο. Χρησιμοποιήθηκε μαύρη  λαμαρίνα 3 χιλιοστών με αναδιπλώσεις (ξεφλούδισμα) για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων και ξεκούρασης, καθώς και χάρτης πληροφοριών της περιοχής για εύκολη μετάβαση στους χώρους αναψυχής.

Οι συγκεκριμένες αναδιπλώσεις προσφέρουν και στατικό χαρακτήρα στην κατασκευή, αφού δημιουργούνται στηρίξεις στη βάση της λαμαρίνας. Ωστόσο, αποτέλεσμα του ξεφλουδίσματος είναι η εμφάνιση κενών χώρων στην όψη της λαμαρίνας, οι οποίοι συμπληρώνονται με αναρριχητικά φυτά. Η φύτευση βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του υλικού και στον δροσισμό, αφού φιλτράρει τον αέρα. Η κατασκευή καθρεπτίζεται στην αντίθετη όψη με απόσταση 30εκ., για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή άνεση στο κοινό.

Στον διαγωνισμό μπορούσαν να λάβουν μέρος διακοσμητές εσωτερικού χώρου, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διοργάνωσε τον διαγωνισμό, όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες τόσο σε επίπεδο ιδεών όσο και σε θέματα σχεδιασμού, κατασκευαστικής επίλυσης και παρουσίασης.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
MOECEE
microsoft1718
HPJETPRO
CDA17MAY
PAJULY17
AIGAIA
FORUM-EISDOXI
iky2018
global
Middlesex2016