KESJULY18

2017-07-28 14:50:31
Πρώτη επίσημη νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πρώτη επίσημη νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Την ευκαιρία να ακούσουν τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχο Νόμπελ Οικονομίας, Χριστόφορο Πισσαρίδη, είχαν οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017 - 2018.  Το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα διοργάνωσε ειδική εκδήλωση για τους νέους του φοιτητές την Πέμπτη, 27 Ιουλίου, επιθυμώντας έτσι να τους υποδεχθεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Πισσαρίδης ανέπτυξε το θέμα «Γιατί επιλέγω το Πανεπιστήμιο Κύπρου». Μεταξύ άλλων ο κ. Πισσαρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καταταχθεί ως το 52ο καλύτερο νέο Πανεπιστήμιο παγκοσμίως και ότι βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα 200 ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια σύμφωνα με την κατάταξη των Times του Λονδίνου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξατομικευμένη προσέγγιση διδασκαλίας, στην ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών και στη συνεχή στήριξη που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά τη διάρκεια των σπουδών.

Ο κ. Πισσαρίσης αναφέρθηκε επίσης στις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα και τις πλούσιες δραστηριότητες των Ομίλων των Φοιτητών αλλά και των πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων ως μέρος της έντονης φοιτητικής ζωής.  Έγινε επίσης αναφορά στην σύνδεση του Πανεπιστημίου με άλλα Πανεπιστήμια της διεθνούς κοινότητας, στα ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν εξασφαλισθεί από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου και στις προοπτικές που υπάρχουν στην αγορά εργασίας με ιδιαίτερη αναφορά στο ότι το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του τόπου είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης νέων ερευνητών στην Κύπρο με περισσότερους από 500 νέους να εργοδοτούνται στα ερευνητικά του κέντρα και εργαστήρια με κονδύλια από εξωτερικές χρηματοδοτήσεις.

«Βασικοί στόχοι του Πανεπιστημίου Κύπρου» τόνισε «είναι η  προαγωγή της επιστήμης και της γνώσης μέσα από τη διδασκαλία και την έρευνα και η προώθηση της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου, ενώ η αποστολή του επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, την έρευνα, την κοινωνική προσφορά και το εργασιακό περιβάλλον».

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πρύτανη, απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Ο Αντιπρύτανης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αναφέρεται στο νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη μετατροπή των αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας, που προκύπτουν μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμια, σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας του τόπου.  Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, σημείωσε, η οποία καθιστά τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμη πιο σύγχρονα και πιο κοντά στον παραγωγικό ιστό, καθώς θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την οικονομία. Ουσιαστικά, πρόσθεσε, ακολουθούμε παραδείγματα χωρών, οι οποίες έχουν προοδεύσει στη βάση τέτοιων πολιτικών. 

Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους φοιτητές και τον κ. Πισσαρίδη, ο οποίος ερωτήθηκε μεταξύ άλλων πώς εξασφάλισε το Νόμπελ Οικονομίας κι αν υπήρχαν στιγμές στην εκπαιδευτική του πορεία που κατά τις οποίες απογοητεύθηκε και δεν ήθελε να συνεχίσει περαιτέρω. Το μήνυμα που πέρασε ο κ. Πισσαρίδης ήταν ότι ποτέ δεν τα έβαλε κάτω και ότι όταν δυο φορές δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του, πείσμωσε και τα κατάφερε.

Οι νέοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν μεταξύ τους, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης από το προσωπικό της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας και ομάδα εθελοντών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου και να ενημερωθούν κατ’ ιδίαν από ακαδημαϊκούς για τον κλάδο σπουδών που τους ενδιαφέρει.

Ακολούθησε δεξίωση προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Πρώτη επίσημη νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016