KESJULY18

2017-07-25 16:54:50
Πανεπ. Frederick: Τελετή Αποφοίτησης 2017 με συγκίνηση, αναστοχασμό και αποφασιστικότητα

Πανεπ. Frederick: Τελετή Αποφοίτησης 2017 με συγκίνηση, αναστοχασμό και αποφασιστικότητα


  Κορυφαία στιγμή του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 για το Πανεπιστήμιο Frederick, η εντυπωσιακή Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Στίβου ΓΣΠ. 1011 νέοι επιστήμονες παραδόθηκαν στην κοινωνία, έτοιμοι να εκκινήσουν τον δρόμο στίβου της αληθινής ζωής ή να συνεχίσουν το ταξίδι της περαιτέρω μάθησης και εξειδίκευσης.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε ενώπιον  γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοίτων, σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, του Πρέσβη της Κίνας κ. XingyuanHuang, εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτών, του Αρχηγού της Ε.Φ. Στρατηγού Ηλία Λεοντάρη, του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχη Προκόπιου Μαυραγάνη, Δημάρχων και πλήθους επίσημων προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους στην ομιλία του επικεντρώθηκε στη βαθύτερη έννοια της Παιδείας, αναστοχάστηκε τη χρονιά που έκλεισε με απολογισμό των σημαντικότερων γεγονότων. Αναφέρθηκε σε σημαίνουσες συνέργειες που εγκαινιάστηκαν με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού και με φορείς της Κύπρου,  στις εμβληματικές και ανοιχτές για το κοινό εκδηλώσεις που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο αφήνοντας έτσι, ισχυρό ίχνος στα τεκταινόμενα του τόπου και της κοινωνίας των πολιτών.

Κορυφαία στιγμή της ομιλίας του Πρύτανη, ήταν όταν προς το τέλος της, ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σηκωθούν, να γυρίσουν προς την κερκίδα όπου κάθονταν οι γονείς τους και να τους τιμήσουν με ένα  χειροκρότημα, ως ένδειξη εκτίμησης για την προσοδοφόρα επένδυση που έκαναν στη μόρφωσή τους.

Σε εκείνο το σημείο, ο Πρύτανης επικαλούμενος τον Σεφέρη και τον Ελύτη τόνισε τη σημασία της ολόπλευρης παιδείας του νέου επιστήμονα και χαιρέτησε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ευχόμενός τους «καλή ανάβαση».

Κατά τον χαιρετισμό της η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, επεσήμανε, πως φέτος το Πανεπιστήμιο Frederick συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας, φέρνοντας μαζί του, μία κληρονομιά  42  επιπλέον χρόνων στην ανώτατη εκπαίδευση του τόπου, που άνοιξαν καινούργιους δρόμους  στην Κυπριακή Εκπαίδευση.

Τώρα, όπως τόνισε, «οι  πρωταρχικοί στόχοι που έχουν τεθεί για τη δεύτερη δεκαετία μας είναι το Πανεπιστήμιο Frederick να εδραιωθεί ως κέντρο αριστείας στη διδασκαλία και να κατατάσσεται σταθερά στην πρώτη θέση σε σχέση με δείκτες ικανοποίησης των φοιτητών από την εμπειρία τους στο Πανεπιστήμιο καθώς και των αποφοίτων σε θέματα εργοδότησης και στήριξης μετά την αποφοίτηση».    

Η κα Φρειδερίκου, έδωσε απόλυτη έμφαση στη φοιτητοκεντρική φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Frederick. Στην ιδέα για ένα Πανεπιστήμιο που είναι κυριολεκτικά κτισμένο γύρω από τον κάθε φοιτητή και την κάθε φοιτήτρια ξεχωριστά, στο οποίο κανένας φοιτητής δεν θα νιώσει ποτέ απρόσωπος και χαμένος στο πλήθος.

Ο Επίτιμος Προσκεκλημένος στην Τελετή, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ Κώστας Καδής αξιολόγησε τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Frederick στον κρίσιμο τομέα της Έρευνας και αναγνώρισε πως «Το Πανεπιστήμιο διακρίνεται για την ευρεία συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα, τα οποία εξασφαλίζει μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον και μέσω τους συνεισφέρει έμπρακτα στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Απευθυνόμενος στους αποφοίτους, είπε πως αυτή η επιτυχία, τους ανήκει: «Αυτό που πετύχατε είναι δικό σας επίτευγμα για το οποίο εμείς, η πολιτεία, το πανεπιστήμιό σας, η οικογένειά σας, οι καθηγητές σας και η κοινωνία εν γένει, είμαστε περήφανοι». Υπέδειξε πως η δική τους επιτυχία είναι επιτυχία της Κύπρου που περιμένει από τη νέα γενιά των επιστημόνων να δώσει νέα ώθηση στη χώρα.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των φοιτητών με τις υψηλότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις του Πανεπιστημίου, οι απονομές και βραβεύσεις στους διακεκριμένους απόφοιτους και η απονομή των τίτλων σπουδών με την πανηγυρική επικύρωσή τους από τον Πρύτανη Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους. 

Πανεπ. Frederick: Τελετή Αποφοίτησης 2017 με συγκίνηση, αναστοχασμό και αποφασιστικότητα

Πανεπ. Frederick: Τελετή Αποφοίτησης 2017 με συγκίνηση, αναστοχασμό και αποφασιστικότητα


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016