KESJULY18

2017-07-21 11:45:04
Διακρίθηκε η Κυπριακή Ομάδα στον Ευρ. Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας (Junior Achievement)

Διακρίθηκε η Κυπριακή Ομάδα στον Ευρ. Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας (Junior Achievement)


H Κυπριακή Μαθητική εταιρεία Grow Green από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας ξεχώρισε στον 28ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας “Company of the Year Competition” που διοργανώνει ο μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός Junior Achievement Europe.  Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 37 ομάδες εκπροσωπόντας την κάθε χώρα  και συμμετείχαν 200 μαθητές των οποίων οι επιχειρήσεις ξεχώρισαν στους εθνικούς διαγωνισμούς.

Στο πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση» συμμετέχουν κάθε χρόνο πέραν των 300,000 μαθητών σε όλη την Ευρώπη.  Στην Κύπρο το πρόγραμμα προσφέρει ο οργανισμός Junior Achievement Κύπρου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.  Κατά την σχολική χρονιά 2016-2017 στο πρόγραμμα συμμετείχαν πέραν των 350 μαθητών από 26 Λύκεια σε όλη την Κύπρο.

Η Grow Green διακρίθηκε με δύο βραβεία: To βραβείο Access της παγκόσμιας εταιρείας FedEx το οποίο αναγνωρίζει επιχειρήσεις, των οποίων οι δραστηριότητες προβάλλουν καλύτερα τις αρχές της παγκόσμιας σύνδεσης. Επιπλέον, η CEO της Grow Green  μαθήτρια Ειρήνη Αντρέου, έλαβε το βραβείο Leadership “Ηγετικής Προσωπικότητας” το οποίο αναγνωρίζει μαθητές που επέδειξαν εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, επιδρώντας θετικά στην ομάδα και στην εταιρεία τους.

Η εταιρεία δημιούργησε μια βιοδιασπώμενη γλάστρα με το όνομα «πράσινο κουτί» από επαναχρησιμοποιημένο  καφέ. Η γλάστρα μπορεί να μεταφυτευθεί απ’ ευθείας στο χώμα αφού διασπάται στο έδαφος ενώ ταυτόχρονα ο καφές δρα σαν λίπασμα για το φυτό.  Τα τρία πρώτα βραβεία κέρδισαν η Εσθονία, η Σουηδία και το Ισραήλ ενώ η Ελληνική ομάδα “WatchOut” από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές.

Οι μαθητές Ειρήνη Αντρέου, Τεύκρος Χειμώνας, Αντρέας Αντωνίου, Αυξέντης Γιωργαλλής και Ηρώ Μαλέκκου ήταν κατενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες ζωής που τους προσέφερε η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.  Την ομάδα συνόδευσαν η CEO του Junior Achievement Kύπρου Ελοϊζα Σαββίδου και η Συντονίστρια Προγραμμάτων του οργανισμού Έλενα Μιχαήλ. Κατά την διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές είχαν την συνεχή στήριξη του καθηγητή τους Χένιου Πολυδώρου καθώς και της μέντοράς τους από τον επιχειρηματικό τομέα Λεώνης Κυπριανίδου της εταιρείας PwC, οι οποία επίσης συνόδευσαν τα παιδιά μαζί με την καθηγήτρια Μάρω Πολυδώρου.

Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου και τιμήθηκε με την παρουσία του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου, μελών της κυβέρνησης του Βελγίου, Ευρωπαίων Επιτρόπων, Ευρωβουλευτών, πολιτικών Ευρωπαϊκών χωρών και πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.  Η κυπριακή ομάδα είχε την στήριξη της Κυπριακής Μόνιμης Αντιπροσωπείας την οποία εκπροσώπισαν η κ. Δέσπω Σεργίου από το ΥΠΠ και η κ. Μαρία Τσίγγου από το YMEE. Τα παιδιά συνεχάρηκε και ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης ο οποίος προσκάλεσε την απόστολη σε γεύμα στο Ευροκοινοβούλιο και ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν δυναμικά και δημιουργικά την πορεία τους.
Η επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής στρατηγικής ο οποίος σε μεγάλο βαθμό υλοποείται μέσα από τις δράσεις του Junior Achievement σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά συστήματα σε 40 Ευρωπαϊκές χώρες. Η επιχειρηματικότητα αποτελεί καταλυτικό παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας καθώς μειώνει την ανεργία και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας.  Στην Κύπρο το Junior Achievement στηρίζουν οι εταιρείες Astro Bank, Cyta, PwC, MetLife, MSJ Jacovides Group, Aon Hewitt καθώς και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Διακρίθηκε η Κυπριακή Ομάδα στον Ευρ. Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας (Junior Achievement)


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016