KESJULY18

2017-07-18 18:15:38
Άδοξο τέλος  είχε η συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ-Καδή

Άδοξο τέλος είχε η συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ-Καδή


Ποια η νέα εικόνα με τους αδιόριστους  

 Άδοξο τέλος είχε η συνάντηση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή που είχε επίκεντρο το θέμα των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Η Γραμματεία αποχώρησε με έντονες διαφωνίες και όρισε έκτακτη συνεδρία του ΚΔΣ την ερχόμενη Πέμπτη στις 10 το πρωί.

Όπως μας δήλωσε στο Paideia-News o Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας:

Ο  Υπουργός ανέφερε ότι οι αδιόριστοι μειώνονται από 40 σε 27. Επαναδιορίζονται 9 εκπαιδευτικοί ως εξής: Τέχνης 2 από τους 11, Οικιακής Οικονομίας 1 από τους 4, Χημικοί 2 από 6, Γυμναστές 4 απο τους 7. Επίσης με κάποιες άλλες ενέργειες ενδεχομένως να επαναδιοριστούν άλλοι 4 ενώ σε μια δεύτερη προσπάθεια να επαναδιοριστούν άλλοι 5, οπόταν θα μείνουν 22 αδιόριστοι.

Η Γραμματεία της Οργάνωσης άρχισε τις επαφές της με συνάντηση με τον Υπουργό και ακολούθησε συνάντηση με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανό Λούη. Στη συνάντηση έγιναν κάποιες εισηγήσεις από την Οργάνωση. Ακολούθησε νέα συνάντηση με τον Υπουργό, στη διάρκεια της οποίας υποβάλαμε τις εισηγήσεις μας που δεν επηρέαζαν την ποιοτική διδασκαλία. Το Υπουργείο υπαναχώρησε από τις θέσεις που είχαμε αρχικά συμφωνήσει και που προέβλεπαν νέες θέσεις.

Αντί τούτου υπέβαλε τρεις νέες εισηγήσεις για τον ερχόμενο χρόνο σε αριθμό σχολείων:  

Α) Κατάργηση προγράμματος αναλφαβητισμού στη Β΄ Γυμνασίου.

Β) Ανάθεση πρακτικών του καθηγητικού συλλόγου στον Βοηθό Διευθυντή.

Γ) Να μειωθούν από δυο σε μια, οι ώρες του υπεύθυνου τμήματος.

Η ΟΕΛΜΕΚ αντέδρασε απέρριψε και  τις 3 υπουργικές προτάσεις και αποχώρησε».  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Άντρη Ευμήδου
Wed July 19, 2017, 22:57:29
Όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται ανάπαυση κύριε Ανδρέα Γεωργίου, δεν έχουμε μπει τόσο βαθιά στον εργασιακό Μεσαίωνα ώστε να αμφισβητείται αυτό το δικαίωμα. Οι εκπαιδευτικοί στον εργάσιμο τους χρόνο πέρα από το ότι δουλεύουν με έμψυχο υλικό, τα παιδιά αυτής της κοινωνίας, είναι επιφορτισμένοι με ποικίλα καθήκοντα ενώ πολλές φορές αναγκάζονται να πάρουν το ρόλο ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού. Πολύ συχνά αναλαμβάνουν καθήκοντα που απαιτούν να αφιερώσουν μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο τους χρόνο, πολλαπλάσιο από την ενδεχόμενη μείωση που μπορεί να τους δίνεται μπορεί και όχι π.χ. θεατρικές παραστάσεις. Εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τις οποίες δεν προβλέπεται χρόνος στο επίσημο ωρολόγιο πρόγραμμα κι όμως γίνονται χάρη στην καλή θέληση και προσπάθεια των εκπαιδευτικών.Συμφωνώ μαζί σας ότι χρειάζεται σοβαρότητα και όχι λαικισμός για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η παιδεία μας.

Κυριάκος Ματθαίου
Tue July 18, 2017, 20:54:41
Ο Υπουργός κάνει δηλώσεις σε όλα τα ΜΜΕ ότι με το ΔΙΑΛΟΓΟ με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα επιδιώξει να λύσει τα προβλήματα για να αρχίσει ομαλά η νέα χρονιά.
Απ΄ότι φαίνεται όμως αντί διάλογο με την ΟΕΛΜΕΚ κάνει διάλογο από το τηλέφωνο ΜΟΝΟ με κάποιους άλλους που παριστάnουν ότι τα ξέρουν όλα...
Να βγει να μας εξηγήσει δημόσια ΓΙΑΤΙ δεν έκανε αποδεκτή τη συμβιβαστική πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ, που έγινε σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς του του Γραφείου Προγραμματισμού;;;;
Με τη λογική του η 3η ομάδα:
Θετικών Επιστημών - Βιοεπιστημών –Πληροφορικής - Τεχνολογίας, θα έπρεπε να ήταν τρεις εντελώς διαφορέτικές αν είχαν έστω και 6 μαθητές η κάθε μια. Αλλά δεν είχε "κολλημένους" στην επιτροπή των Αναλυτικών που διόρισε που να επιμένουν σε διαχωρισμό...
Πρέπει λοιπόν ο Υπουργός να επιλέξει με ποιους θα συνομιλεί... Με την εκλελεγμένη ηγεσία των εκπαιδευτικών ή με τους "κολλημένους" του από το τηλέφωνο...
ΥΓ: κ. Παπαστυλιανού θα ήταν καλά να μάθεις για την ολοκληρωμένη πρόταση και ΓΙΑΤΙ ο Υπουργός ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ;;;;;

Ανδρέας Γεωργίου
Tue July 18, 2017, 20:48:59
Θα επιστρέψουν ύστερα από 2 μήνες διακοπές τον Σεπτέμβριο και θα κάνουν απεργία! Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία.... Έρχονται και εκλογές, μην το ξεχνάτε. Ας σοβαρευτούμε λίγο κι ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Για όλες εκείνες τις δεκάδες των νέων καθηγητών που θα διοριστούν έχει άποψη η ΟΕΛΜΕΚ; Ας κάνει τώρα εκδήλωση διαμαρτυρίας, γιατί να περιμένει τον Σεπτέμβριο. Ούτε οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δεν θα παρατήσουν τις διακοπές τους για να έρθουν! Η κοινωνία όμως κύριοι είναι εκεί έξω και παρακολουθεί. Και δυστυχώς για σας θα σας απαξιώσει.... όπως συνέβη πέρσι με άλλους συναδέλφους σας.

Νίκος Χαραλάμπους
Tue July 18, 2017, 19:30:04
Να πάρει και την δημιουργία προγράμματος μέλος της διεύθυνσης, να πάρει και τη δημιουργία ιστοσελίδας μέλος της διεύθυνσης. Να πάρουν και τις ώρες για τις εκδηλώσεις μέλη της διεύθυνσης.

Ας αποποιηθούν όλοι οι συναδέλφοι όλων των κλάδων τα σχετικά καθήκοντα που έχουν σχέση με την οργάνωση του σχολείου. Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι τη λειτουργία των σχολείων την οφείλουν στη διευθυντική ομάδα, ας μάθουν ότι το περισσότερο βάρος πέφτει σε άλλους ώμους. Χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν και ικανοί διευθυντές ή ικανοί βοηθοί, την περισσότερη δουλειά σε ένα σχολείο την κάνει, ή την φορτώνεται ο προγραμματιστής. Όσο λιγότερο ικανά είναι τα μέλη της διεύθυνσης, τόσο περισσότερα φορτώνεται ο προγραμματιστής της σχολικής μονάδας.
Ας αφεθούν λοιπόν τα σχολεία μια χρονιά χωρίς προγραμματιστές, τους φιλότιμους εργάτες (που παρεπιμπτόντως πολλοί συναδέλφοι τους βρίζουν αν δεν ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά τους, λογικά ή παράλογα) οι οποίοι κρατούν τη σχολική μονάδα ΠΑΡΑ τις αλεπάλληλες αλλαγές και μετακινήσεις προσωπικού, τις καθυστερημένες ανάγκες, τις αργοπορημένες στηρίξεις και αλφαβητισμούς και γενικά το αλαλουμ του ΥΠΠ.
Να δούμε τελικά αν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016