KESJULY18

2017-07-13 17:26:44
Καδής: Είναι ώρα να μπει νέο αίμα στην εκπαίδευση

Καδής: Είναι ώρα να μπει νέο αίμα στην εκπαίδευση


Οι πρώτες εξετάσεις τον Νοέμβριο και τον Σεπτέμβριο του 2018 θα γίνουν οι πρώτοι διορισμοί

«Είναι ώρα να μπει νέο αίμα στην εκπαίδευση, είναι ώρα να αλλάξει ένα αναχρονιστικό σύστημα, είναι ώρα να δώσουμε ελπίδα σε νέους ανθρώπους, προσοντούχους να μπουν και να προσφέρουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, είναι ώρα να εφαρμόσουμε διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα επιλέγουμε τους καλύτερους»

Αυτό δήλωσε στο Γ Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής και πρόσθεσε . 

«Είμαστε έτοιμοι και τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που θέσαμε παραμένουν.  Τώρα γνωρίζουμε και τους αριθμούς υποψηφίων και τα αντικείμενα στα οποία θα γίνουν εξετάσεις. Τα βήματα καταλήγουν στις πρώτες εξετάσεις τον Νοέμβριο και τον Σεπτέμβριο του 2018 θα γίνουν οι πρώτοι διορισμοί από τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων. Συνολικά υπολογίζεται ότι οι ανάγκες για την ερχόμενη διετία είναι περίπου 1750 και οι μισές θα δοθούν με το νέο σύστημα.  Ο κατάλογος θα ανανεώνεται επί διετία γιατί επί διετία θα γίνονται οι εξετάσεις και βεβαίως οι ανάγκες θα επαναπροσδιορίζονται κάθε διετία.  Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον κάθε υποψήφιο θα κρατείται για μια δεκαετία».  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γεώργιος Νικολάου
Fri July 14, 2017, 11:04:57
"1750 θέσεις.... Οι μισές θα δοθούν με το νέο σύστημα"
Στην ανακοίνωση του ΥΠΠ αναλυτικά οι θέσεις ανά κλάδο.
Ποιο είναι το πρόβλημα με τις πιθανότητες ή με τις ελπίδες; Όποιος επιθυμεί διεκδικεί...

Αντρέας Γεωργίου
Fri July 14, 2017, 10:54:56
Γιατί ενοχλεί τόσο πολύ τους φίλους, να μπουν στην εκπαίδευση άτομα προσοντούχα που δεν προέρχονται μόνο από τον κατάλογο αλλά και μέσα από ποιοτικά κριτήρια και εξετάσεις;
Γιατί να μην εφαρμόσουμε στην Κύπρο αυτό που γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη;
Γιατί τόση αντίδραση;
Είναι κοτσάνι κάποιων οι θέσεις και δεν έχουν δικαίωμα άλλοι να τις διεκδικήσουν;
Η κοινωνία απαιτεί αυτήν την αλλαγή και οι γονείς είναι ευτυχείς που επιτέλους θα μπαίνουν στο σύστημα αυτοί που πραγματικά το θέλουν και έχουν τα προσόντα να διδάξουν. Χωρίς να τους ενοχλεί αν θα είναι 20 ή 25 ή 30 χρονών.
Κανείς δεν έχει υποστηρίξει ότι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τώρα είναι ανεπαρκείς. Προς το συμφέρον και αυτών είναι η αλλαγή που δρομολογείται και που ευχόμαστε να υλοποιηθεί.

Κατερίνα Καρεκλα
Thu July 13, 2017, 21:58:37
Συμβασιούχος ετών 33. Διοριστηκα από το 2007 όταν ήμουν 23 ετών. Δεν είμαι νέο αίμα στην εκπαίδευση εγώ και τόσοι άλλοι σαν εμένα? Επιπλέον δεν έχω δει κάποιο όριο ηλικίας στις αιτήσεις. Άρα οποιοσδήποτε με οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να διεκδικήσει θέση. Μάλιστα αρκετών ετών απόφοιτοι μοριοδοτουντε περισσότερο (έτος αποκτησης πτυχίου) άρα πώς θα μπει νέο αίμα? Ένα τελευταίο σημείο είναι το όριο αφυπηρετησεις. Θέλετε νέους στην εκπαίδευση αλλά το όριο έχει πάει παραπέρα. Δεν συμβαδίζουν αυτά. Δώστε κίνητρα αφυπηρετησεις και τότε θα δείτε μια διαφορετική εκπαίδευση. Σταματήστε να πουλάτε ελπίδα και να λέτε πράγματα που ούτε εσείς δεν τα πιστεύετε.

Νίκος Χαραλάμπους
Thu July 13, 2017, 21:45:02
Σε συνέχεια του σχολίου που έκανε ο κος Ματθαίου για τους αριθμούς θα ήθελα να προσθέσω τα εξής.
Η ανακοίνωση του ΥΠΠ http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp5952a οι ανάγκες μπορούν να ερμηνευτούν όπως και έγινε, αθροιστικά. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν το 2018 θέλω 10 Φιλόλογους και το 2019 12 δεν βγαίνει 22. Πρέπει να δει κάποιος πόσοι είναι οι μόνιμοι πόσοι οι έκτακτοι και να αποφασίσει. Γιατί οι έκτακτοι του 18 και 19 μπορεί να είναι οι ιδιοι.
Επιπλέον, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να επηρεαστεί έστω και σε κάποιο βσθμό απο τους "30μηνους".
Επομένως κάποιος πριν πληρώσει τα 150 ή και περισσότερα ευρώ θα πρέπει να ξέρει πόσες είναι τελικά αυτές οι θέσεις για το μισό των οποίων θα διαγωνιστεί.
Παράλληλα η ΕΕΥ θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει τον αριθμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για καθε ειδικότητα ώστε να ξέρει κάποιος ανάμεσα σε πόσους θα διαγωνιστεί για τις πιο πάνω θέσεις.
Και τέλος, το ΥΠΠ θα έπρεπε να έχει δημοσιοποιήσει δείγματα δοκιμίων ή μέρος τέτοιου δοκιμίου προτού ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων.
Ενώ εμείς σπρώχνουμε τους απελπισμένους νέους σε μια εξέταση χωρίς να τους δίνουμε την πληροφόρηση που θα έπρεπε.

Κυριάκος Ματθαίου
Thu July 13, 2017, 19:04:11
Είναι πολύ ευκολο να κάνουμε δηλώσεις και να ΠΟΥΛΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ.
Αλλά κ. Υπουργέ νόμιζα ότι στην ακαδημαϊκή κουλτούρα, αυτή η συνθηματολογία χωρίς να παρατίθενται όλα τα δεδομένα, ήταν και έτσι πρέπει, πολύ περιοριμένη.
Η δική μου η ηθική στην παράθεση των αριθμών λέει τα εξής:
Όταν παραθέτουμε νούμερα θέσεων και μιλούμε για διορισμό νέων ανθρώπων, πρέπει αυτοί που τα διαβάζουν να ξέρουν τα πραγματικά δεδομένα και τις πραματικές δυνατότητες διορισμού τους...
Είναι τόσο λίγες οι θέσεις που θα διατεθούν με το νέο σύστημα, σε σχέση με τους υποψηφίους που διεκδικούν, έτσι ώστε για να έχεις το παραμικρό δικαίωμα στο όνειρο, πρεπει να έχεις όλες τις εξτρα μονάδες πέραν των εξετάσεων. Και κυρίως τις 20 μονάδες από τα 8 χρόνια υπηρεσίας και τις 10 μονάδες από τα αντίστοιχα χρόνια κατάθεσης του πτυχίου στον παλαιό κατάλογο. Συν τις μονάδες από τα προσόντα κλπ.
Όποιος δεν τα έχει όλα αυτά έχει ελάχιστες εώς μηδαμηνές πιθανότητες να διοριστεί.
Α... και σημειώστε κ. Υπουργέ ότι όταν μιλώ εγώ για πιθανότητες γνωρίζω πολύ καλά την έννοια της λέξης και ΔΕΝ ΛΑΪΚΙΖΩ.

Ηλίας Μανούχος
Thu July 13, 2017, 17:42:47
Θα ήθελα να κάνω μια εισήγηση προς το Υπουργείο Παιδείας αφού είναι η Αρμόδια Αρχή και για την Ιδιωτική Εκπαίδευση. Από αυτόν τον κατάλογο να διορίζονται και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση αφού οι επιτυχόντες στην εξέταση θα είναι και με βούλλα ως οι Άριστοι των Αρίστων. Έτσι θα έχουμε μέτρο σύγκρισης εάν το μέτρο θα δουλέψει προς όφελος της Νέας Γενειάς.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016