KESJULY18

2017-07-12 17:28:19
Βουλή: Στόχος, το ποσοστό των μαθητών της Τεχνικής να φθάσει στο 30%

Βουλή: Στόχος, το ποσοστό των μαθητών της Τεχνικής να φθάσει στο 30%


   Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές σχολές, για τις οποίες συζήτησε Η Επιτροπή Παιδείας συζήτησε σήμερα το θέμα της αναβάθμισης της τεχνικής Εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι πρέπει να αλλάξουν σωρεία παραμέτρων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που τέθηκε για 30% των μαθητών στην Τεχνική Εκπαίδευση και ακόμα περισσότερα για να προσεγγιστεί ο μέσος όρος της ΕΕ, που είναι 40%.
Διατυπώνοντας τη θέση ότι θα πρέπει να πλησιάσουμε ποσοστά της ΕΕ που είναι στο 40% (μέσος όρος), εξέφρασε την εκτίμηση πως για να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του στόχου πρέπει να γεφυρωθούν οι ανάγκες της αγοράς εργασίας με την παραγωγή αποφοίτων στην εκπαίδευση.
Στην προσπάθεια για αλλαγή του συσχετισμού μεταξύ των λυκείων και των τεχνικών σχολών πρέπει να διορθωθεί σωρεία πτυχών μεταξύ των οποίων η κουλτούρα, που θλίβει, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει η φήμη των τεχνικών σχολών και το σχολικό αποτέλεσμα. 
Η κουλτούρα είναι ότι στις τεχνικές σχολές καταλήγουν οι παραβατικοί και όσοι μένουν ιδία τάξη, συμπλήρωσε.
Τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν περισσότερη ζήτηση ανέφερε και απαντώντας σε ερώτηση εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον περιορισμένο αριθμό θέσεων στα τεχνικά επαγγέλματα, αλλά όπως είπε στις  θεωρητικές επιλογές εντός των τεχνικών σχολών υπάρχουν δυνατότητες.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου αφού σημείωσε ότι τιμούμε το έργο των τεχνικών σχολών και τους μαθητές τους, που δεν τους θεωρούμε παιδιά κατώτερου θεού, είπε πως υπάρχουν προβλήματα, καθώς υπάρχουν μαθητές που ζητούν επίμονα θέση σε τεχνικές σχολές όπως αυτή της Λευκωσίας που έχουν δημιουργήσει καλή φήμη.
Είπε πως η μοριοδότηση λειτουργεί ως κόφτης και εξέφρασε την άποψη ότι απαιτείται ολοκληρωμένος ολιστικός σχεδιασμός της τεχνικής εκπαίδευσης ώστε να περιλάβει και τομείς όπως ο πρωτογενής γεωργικός τομέας.
Όπως αναφέρθηκε ενώπιον της Επιτροπής, αυξημένη ζήτηση θέσεων υπάρχει στα επαγγέλματα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, μηχανικοί αυτοκινήτων και κομμώτριες.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γεώργιος Ανδρέου
Thu July 13, 2017, 13:13:45
Κύριε Ιωάννου, δεν διαφωνώ μαζί αας. Απλά λέω ότι η Τεχνική εκπαίδευση είναι πάρα πολύ περισσότερα από ότι αναφερθήκατε. Ας μην ξανά-βάλουμε όλα τα αυγά μας σε ένα καλάθι.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Thu July 13, 2017, 07:25:34
Κύριε Ανδρέου
Πέραν της αοριστολογίας αν ξεκαθαρίσετε στο μυαλόν σας τι είναι η τεχνική εκπαίδευση θα διαπιστώσετε ότι έχω δικαιον.Όλοι γνωρίζουμεν πως η κυπριακή οικονομία ανέκαθεν στηριζόταν στην οικοδομικήν βιομηχανίαν την οποίαν οφείλει να τροφοδοτεί με εξειδικευμένο ντοπιον δυναμικό η Τεχνική Εκπαίδευση.

Γεώργιος Ανδρέου
Wed July 12, 2017, 21:41:26
Κύριε Ιωάννου και κυριε Γεωργίου, η τεχνική εκπαίδευση είναι πάρα πολύ περισσότερα από καλουψιήδες, σιδεράδες, κομμώτριες, μηχανικούς και μάγειρες.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Wed July 12, 2017, 19:52:59
ΤΟ ΩΡΑΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ
ΕΙΣΤΑΙ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ.Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Χ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ ΚΑΛΟΥΨΙΗΔΕΣ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ.Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΧΑΜΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016