KESJULY18

2017-07-09 23:57:59
10 λόγοι για να φοιτήσεις στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

10 λόγοι για να φοιτήσεις στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου


ΤΗΣ  ΝΤΙΑΣ ΕΥΑΓΟΡΟΥ *

Είναι η στιγμή που θα πάρεις τη δύσκολη απόφαση: τι και πού θα σπουδάσεις. Εδώ σου παραθέτω τουλάχιστον 10 λόγους για να επιλέξεις το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη Λεμεσό για τις σπουδές σου.

 1. Είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο,  πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα δίδακτρα φοίτησης καταβάλλονται από το Κράτος, με τους φοιτητές να απολαμβάνουν το κύρος και την αναγνώριση που χαίρει η δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα με το δημόσιο χαρακτήρα, διατηρεί θετικά στοιχεία αγγλοσαξονικού εκπαιδευτικού μοντέλου όπως αυστηρό σύστημα οργάνωσης και ολοκλήρωσης σπουδών, σύγχρονες εγκαταστάσεις κ.ά.
 2. Προσφέρει ευρύ φάσμα ειδικοτήτων (17 προπτυχιακά και 32 μεταπτυχιακά) και προγράμματα αναγνωρισμένα από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας.
 3. Διαθέτει ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλού επιπέδου και διεθνούς αναγνώρισης, έτσι εξασφαλίζεται ποιότητα στη διδασκαλία και σύνδεσή της με την εφαρμοσμένη έρευνα.
 4. Επιδιώκει την αριστεία στην έρευνα. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON2020, η ακαδημαϊκή έρευνα στο ΤΠΚ σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας προτάσεων στην Κύπρο, με προτάσεις οι οποίες διακρίθηκαν ως άριστες πανευρωπαϊκά. Συνολικά, στα 234 ερευνητικά προγράμματα για τα οποία εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση το Πανεπιστήμιο, έχουν απασχοληθεί τουλάχιστον 440 νεαροί επιστήμονες ως ερευνητικοί συνεργάτες. 
 5. Ως νεαρό Πανεπιστήμιο παρουσιάζει καινοτόμο χαρακτήρα, πρωταγωνιστώντας στις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και τεχνολογίας, και της βιομηχανίας. Η σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με τις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας, και η δημιουργία εργοδοτήσιμων αποφοίτων είναι προτεραιότητα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Για αυτό επικεντρώνεται σε κλάδους αιχμής με μεγάλη οικονομική, τεχνική και επιστημονική απόδοση και μεγάλη ζήτηση στη διεθνή αγορά εργασίας όπως για παράδειγμα τα Ναυτιλιακά ή το Πρόγραμμα Χημικών Μηχανικών, τα οποία είναι μοναδικά προγράμματα σε κυπριακό δημόσιο πανεπιστήμιο. Και βέβαια υπάρχουν και άλλα παραδείγματα.  
 6. Οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων είναι υψηλές, μέσα από το δίκτυο συνεργαζόμενων με το Πανεπιστήμιο τοπικών φορέων (τοπικές ναυτιλιακές και πετρελαϊκές εταιρείες, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, υπηρεσίες τουρισμού ή εμπορίου) αλλά και διεθνείς κολοσσοί όπως η Ισπανική Telefonica, η KPMG, η Halliburton, η ENI.
 7. Τα Πανεπιστήμια στα οποία γίνονται δεκτοί για να  συνεχίσουν τις σπουδές τους οι απόφοιτοί του ΤΠΚ (όπως Imperial College London, Harvard University, Delft University of Technology) αποδεικνύουν την αναγνωρισιμότητα των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και των τίτλων σπουδών του Πανεπιστημίου.
 8. Πρόκειται για το νεαρότερο κυπριακό δημόσιο πανεπιστήμιο, το 12ο παγκοσμίως πανεπιστήμιο τελευταίας γενιάς και 16ο παγκοσμίως ανάμεσα στα μικρά κορυφαία Πανεπιστήμια βάσει της διεθνούς κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education Rankings. Σε λιγότερο από 10 χρόνια λειτουργίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει επιτύχει να καταταγεί σε υψηλές θέσεις σε διεθνείς κατατάξεις και συνεχίζει μια διαρκή ανοδική πορεία. Ανάμεσα στα κορυφαία ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολλά από τα οποία είναι μακράς παράδοσης, κατατάσσεται στην 202η θέση από τα 354.
 9. Παρέχει διαρκή στήριξη στους φοιτητές, ακόμα και με το πέρας των σπουδών τους. Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας καλύπτει κάθε φοιτητική ανάγκη (σπουδές, σίτιση, στέγαση, στήριξη, ψυχαγωγία, ανάπτυξη). Το Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών, παρέχει οικονομική στήριξη σε φοιτητές στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων μέσω ετήσιων χορηγιών  ή για έκτακτη οικονομική βοήθεια που προσφέρεται σε αριθμό φοιτητών κατ΄ εξαίρεση. Επίσης, διάφοροι συνεργαζόμενοι φορείς προσφέρουν ένα αριθμό βραβείων και υποτροφιών με βάση ακαδημαϊκά, κοινωνικοοικονομικά ή άλλα κριτήρια. Μέσω του Προγράμματος Στήριξης Φοιτητών με Ειδικές ανάγκες, παρέχεται εξατομικευμένο πρόγραμμα στήριξης και διευκολύνσεων σε φοιτητές. Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΤΠΚ εντάσσει όλους τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου στις κοινωνικές και κοινωφελείς δράσεις που αναπτύσσει.
 10. Εδρεύει στη Λεμεσό, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί η πιο γοητευτική φοιτητούπολη στην Κύπρο. Πολλά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω γεωγραφικής θέσης ανάμεσα στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου και σε απόσταση αναπνοής από τα γραφικά χωριά της ορεινής Λεμεσού. Η ενέργεια της κοσμοπολίτικης Λεμεσού με τα πολλά πρόσωπα, σε συνδυασμό με πληθώρα κοινωνικών, αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ενδιαφέρουσα φοιτητική ζωή, και μάλιστα στο μοναδικό  στην Κύπρο campus στο ιστορικό κέντρο της πόλης αλλά και τρία λεπτά από το παραλιακό μέτωπο.

  Ως αυριανός/ή λοιπόν φοιτητής/τρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείς αναμφίβολα να προσβλέπεις σε ποιοτική εκπαίδευση διεθνούς αναγνώρισης, σε αξέχαστα φοιτητικά χρόνια σε μια συναρπαστική και φιλόξενη πόλη, καθώς και υποστήριξη από το Πανεπιστήμιο σε κάθε στάδιο των σπουδών σου.

  *Εκπρόσωπος Τύπου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Αφήστε ένα σχόλιο

 • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016