KESJULY18

2017-07-05 10:56:39
Τελεσίγραφο ΟΕΛΜΕΚ στον Καδή για ικανοποίηση έξι αιτημάτων ή λήψη μέτρων

Τελεσίγραφο ΟΕΛΜΕΚ στον Καδή για ικανοποίηση έξι αιτημάτων ή λήψη μέτρων


Η ΟΕΛΜΕΚ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

   «Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε στις 4 Ιουλίου 2017, αφού ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γραμματείας με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αποφάσισε τα πιο κάτω:

  1. Καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να αναγνωρίσει το καθεστώς του Αορίστου Χρόνου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο τριάντα μήνες εκπαιδευτικής υπηρεσίας και την ίδια στιγμή να εξεύρει λύσεις οι οποίες δε θα καταστρατηγούν τη σειρά του καταλόγου διοριστέων.
  2. Απαιτεί τον επαναδιορισμό τουλάχιστον των εκπαιδευτικών που κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά υπηρετούσαν στη Μέση Εκπαίδευση και οι οποίοι εξαιτίας του νέου Ωρολογίου Προγράμματος ή και άλλων πολιτικών του ΥΠΠ κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ ήδη πρότεινε στο ΥΠΠ τρόπους για αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίοι θα συμβάλουν ταυτόχρονα τα μέγιστα στην αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Αναμένεται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευση στην επικείμενη συνάντηση με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ να δώσει τις ακριβείς εκπαιδευτικές ανάγκες και ταυτόχρονα να προτείνει λύσεις για το πρόβλημα της αδιοριστίας.
  3. Δεν αποδέχεται την αποεργαστηριοποίηση μαθημάτων (Χημείας, Οικιακής Οικονομίας, Η/Υ, Τεχνολογίας κ.λπ.) που προωθεί το ΥΠΠ, σύμφωνα με την οποία εργαστηριακά μαθήματα συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών (έως και είκοσι μαθητές/-τριες). Το ΥΠΠ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ο περιορισμένος αριθμός μαθητών/-τριών στα εργαστήρια είναι κομβικής σημασίας για την επίτευξη των διδακτικών στόχων των γνωστικών αντικειμένων, καθώς και για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών/-τριών μας.
  4. Εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους συμφωνήθηκε η αναπροσαρμογή/αναδιαμόρφωση των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων όλων των Γνωστικών Αντικειμένων, από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Γ΄ Λυκείου, στον καθαρά διαθέσιμο διδακτικό χρόνο (μία διδακτική περίοδος εβδομαδιαίως αντιστοιχεί σε 25 περιόδους ωφέλιμου διδακτικού χρόνου ετησίως). Καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
  5. Αναμένει την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των σχολείων, όπως αυτά προβλέπονται από τη νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύει από την τρέχουσα σχολική χρονιά. Εκφράζει τις βάσιμες ανησυχίες της ότι ενδεχομένως να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.
  6. Καλεί το ΥΠΠ να ξεκινήσει διάλογο με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ για την αξιολόγηση των υφιστάμενων κριτηρίων που διέπουν τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, με στόχο να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με αδιαφανείς διαδικασίες και αναξιοκρατικές αποσπάσεις.

Στην περίπτωση που ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δεν ικανοποιήσει τα δίκαια και απολύτως αιτιολογημένα αιτήματα της Οργάνωσής μας μέχρι τα μέσα Αυγούστου, τότε το ΚΔΣ θα συνέλθει εκ νέου και θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Λοΐζος Σέπος*
Wed July 05, 2017, 15:15:10
Στο μάθημα της Χημείας και Τεχνολογίας ο αριθμός των μαθητών δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 15! όχι τους 20. Η/Υ και Οικ. Αγωγή μέχρι τους 20 είναι οκ.

Aντρεας Νικολαου
Wed July 05, 2017, 15:05:31
1.Μπορεί η ΟΕΛΜΕΚ να κοινοποιήσει τις εισηγήσεις προς το ΥΠΠ
2. Η φράση επαναδιορισμος τουλάχιστον είναι ελαφρύς αφού δεν αγγίζει την ουσία τουλάχιστον για τους χημικούς που έχουν κατακρεουργηθεί οι ανάγκες λόγω ΝΩΠ

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016