KESJULY18

2017-07-03 16:28:47
Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης Alexander College/UWE Bristol

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης Alexander College/UWE Bristol


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, η τελετή αποφοίτησης του Alexander College/ University of the West of England Bristol στο Κτήμα Μακένζιστη Λάρνακα. Τίτλοι σπουδών απονεμήθηκαν σε 140 αποφοίτους των πτυχιακών και μεταπτυχιακών κλάδων σπουδών του UWE Bristol που φοιτούν σε Λάρνακα και Πάφο.

Μέλη του κοινοβουλίου, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου University of the West of England του Bristol, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, γονείς και φίλοι του Alexander College/UWEBristol, τίμησαν με την παρουσία τους την αποφοίτηση του Alexander College.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα για όλους τους αποφοίτους: συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία για τη φοιτητική ζωή που ολοκληρώθηκε, εναλλάσσονταν σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή που η διεύθυνση του ακαδημαϊκού ιδρύματος ετοίμασε για να τιμήσει τους αποφοίτους του.

Στο βήμα ανέβηκαν για σύντομο χαιρετισμό ο Διευθυντής του AlexanderCollege κ. Άντης Λόππας, η Ms Louise Jennings, εκπρόσωπος του UWEBristol, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Λεωνίδας Νεοκλέους, ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό εκ μέρους της Αν. Διευθύντριας Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Δρ Τέρψας Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, οι Δημάρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, κ. Ανδρέας Βύρας και Ευάγγελος Ευαγγελίδης αντίστοιχα, καθώς και ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του AlexanderCollege, Ανδρέας Προδρόμου.

Η ομιλία της η Δρ Τέρψα Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στον στόχο του Υπουργείου Παιδείας(ΥΠΠ) για αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτερης εκπαίδευσης. «Για το σκοπό αυτό το ΥΠΠ έχει προβεί στην ίδρυση του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Σκοπός του Φορέα είναι η διασφάλιση της ποιότητας και η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση τόσο των δημόσιων, όσο και των ιδιωτικών ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης.» Επίσης, σημείωσε ότι «το ΥΠΠ πιστεύει ότι το ακαδημαϊκό ίδρυμα AlexanderCollege, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, στις κτηριακές εγκαταστάσεις, στις εργαστηριακές δομές, καθώς επίσης και στην καθοδήγηση και στήριξη των φοιτητών της. Μέσα από τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει η Σχολή, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια τα οποία θα συνεισφέρουν ώστε να έχουν όχι μόνο επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, αλλά και τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε ανώτερο επίπεδο.»

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας τόνισε ότι «η εκπαίδευση είναι ένα από τα κλειδιά που πρέπει να επενδύσουμε ώστε να μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες της προόδου της Κύπρου και να βοηθήσουν να δημιουργήσουμε νέες θέσεις ποιοτικής απασχόλησης.» Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αραδίππου, στρέφοντας το βλέμμα προς τους φοιτητές, τους προέτρεψε ως εξής: «Η αριστεία σε ό, τι και αν διαλέξετε στη ζωή σας δεν είναι δρόμος ταχύτητας. Είναι Μαραθώνιος! Είναι δρόμος αντοχής. Θα σας ζητήσει τεράστια αποθέματα ενέργειας, σωματικής, ψυχικής, πνευματικής[…] Θέλει ισχυρή αυτοπειθαρχία για να κρατήσεις τον ρυθμό σε ανηφόρες και κατηφόρες.»

Εκ μέρους της φοιτητικής κοινότητας, σύντομο χαιρετισμό εκφώνησε ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Ανδρέας Προδρόμου, ο οποίος υπενθύμισε στους συμφοιτητές του ότι «οι εμπειρίες  που αποκομίσαμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι της φοίτησης μας, θα αποτελέσουν μνήμες ζωής και εφόδια για τις μελλοντικές επιτυχίες τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.»

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων σπουδών καθώς και με τη βράβευση των καλύτερων αποφοίτων κάθε πτυχιακού κλάδου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κόκτειλ.

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης Alexander College/UWE Bristol

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης Alexander College/UWE Bristol


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016