KESJULY18

2017-07-03 16:14:31
Φοιτητές και αποφοιτοι του Παν Κύπρου οι νικητές του διαγωνισμού της «NASA Space Apps Challenge 2017

Φοιτητές και αποφοιτοι του Παν Κύπρου οι νικητές του διαγωνισμού της «NASA Space Apps Challenge 2017


Πρύτανης: «O πραγματικός χρυσός μίας χώρας είναι οι νέοι της»

«O πραγματικός χρυσός μίας χώρας είναι οι νέοι της» δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017. Ο Πρύτανης, ανακοίνωσε την επιτυχία της Ομάδας Nestfold, η οποία αποτελείται κυρίως από φοιτητές και απόφοιτους του ακαδημαϊκού Ιδρύματος και η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο Διαγωνισμό «NASA Space Apps Challenge 2017». Ο Πρύτανης τόνισε  ότι οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν ιδέες, είναι δημιουργικοί και αποτελούν απόδειξη ότι με το ταλέντο και τη λαχτάρα για υλοποίηση ενός στόχου, αυτός επιτυγχάνεται σωστά και ολοκληρωμένα και οδηγεί στην επιτυχία. Τα μέλη της νικήτριας Ομάδας θα παρευρεθούν στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να βραβευθούν και  να παρακολουθήσουν την επερχόμενη εκτόξευση του Δορυφόρου “Tracking and Data Relay Satellite (TDRS-M)”, στις 3 Αυγούστου 2017, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με επιστήμονες της NASA για να συζητήσουν  την πιθανή υλοποίηση της καινοτόμου ιδέας τους.

Τόσο ο Πρύτανης, όσο και ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Μάριος Δικαιάκος εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της ομάδας και τη διάκρισή της. Όπως ανέφερε ο κ. Δικαιάκος, πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία εμπίπτει στους στόχους του Πανεπιστημίου για ενθάρρυνση των φοιτητών του όσον αφορά τη λήψη πρωτοβουλιών που ενέχουν τα εξής τρία σημαντικά συστατικά: την ομαδικότητα, τη διεπιστημονικότητα και το στοιχείο της ενεργούς μάθησης.

Την ομάδα εκπροσώπησαν στη Διάσκεψη οι, Γουάηλ Αλ Μάσρι, Άγγελος Φωτίου και Δανιήλ Σουριανός, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα και ευχαρίστησαν τους μέχρι τώρα χορηγούς τους για τη στήριξη, αλλά και το κοινό από όλο τον κόσμο για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Διακριθήκαμε ανάμεσα σε περισσότερες από 25.000 συμμετοχές και 2.000 ομάδες από 69 χώρες, ενώ είχαμε να ανταγωνιστούμε χώρες όπως η Ινδία. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση που είχε η ιδέα μας, καθώς και για την αναγνώρισή της από τον κόσμο και βεβαίως το κατόρθωμα της παγκόσμιας πρωτιάς στον διαγωνισμό της NASA» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της ομάδας, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν δυναμικά να οραματίζονται και να υποβάλλουν καινοτόμες ιδέες. «Το γεγονός ότι μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε την ιδέα των καταφυγίων με επιστήμονες της NASA αναδεικνύει το γεγονός ότι ακόμη και αν κάποιοι από μας είναι ακόμη φοιτητές, θεωρούμαστε πλέον Δυναμικό προς αξιοποίηση και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Μέσα από υπομονή και σκληρή δουλειά, ακόμη και το όνειρο να βραβευθείς από τη NASA γίνεται πραγματικότητα», πρόσθεσαν. 

Περιγραφή της ιδέας της Nestfold

Πρόκειται για δημιουργία καινοτόμων καταφυγίων, τα οποία μπορούν να βρίσκονται προεγκατεστημένα σε δύσβατες περιοχές ή μπορούν να ρίχνονται από αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Χρησιμεύουν σε καταστάσεις συναγερμού λόγω φυσικών καταστροφών, όπου υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι και/ή είναι αδύνατο να διασωθούν άμεσα. Ο κάθε πολίτης μπορεί μέσω εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο να εντοπίσει το πλησιέστερο καταφύγιο από αυτόν, να ενημερωθεί για το πού και πότε αναμένεται να καταφθάσει ένα από τα καταφύγια από αέρος ή να ζητήσει καταφύγιο ώστε να σωθεί.

Σχεδιάστηκαν ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και να αντέξουν σε συνθήκες όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και κατολισθήσεις. Το κάθε καταφύγιο είναι πτυσσόμενο και γίνεται σχεδόν 3πλάσιο σε μέγεθος μετά την προσεδάφιση του. Με αυτή τους την ιδιότητα μπορούν να μεταφέρονται πολλά από αυτά σε μια πτήση. Φιλοξενούν με ασφάλεια 18 άτομα, παρέχοντας τροφή για 6 μέρες, πρώτες βοήθειες, καθώς και επικοινωνία με το κεντρικό σύστημα.

επίσης, το κάθε ένα λειτουργεί ως σταθμός συλλογής δεδομένων της περιοχής στέλνοντας στο κεντρικό σύστημα δεδομένα όπως ποσότητα οξυγόνου, ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα και θερμοκρασία εντός και εκτός καταφυγίου, ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου, ταχύτητα καταφυγίου, εφόσον αυτό παρασύρεται από νερό, και πολλά άλλα. Τα δεδομένα που θα αποστέλλονται από όλα τα καταφύγια, σε συνδυασμό με την ακριβή θέση τους στον χάρτη, αλλά και με πληροφορίες που θα διατίθενται από δορυφόρους, μπορούν να αντικατοπτρίσουν μια πλήρη εικόνα για την περιοχή, καθώς και να δώσουν την απαραίτητη πληροφορία στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης κρίσεων, ώστε τα αρμόδια άτομα να προβλέψουν και να προλάβουν καταστάσεις που έπονται για να σώσουν κόσμο. Είναι ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο σύστημα Διαχείρισης Διάσωσης Ανθρώπινων Ζωών. 

 Τα μέλη της OμάδαςNestfold

Ονοματεπώνυμο

Ειδικότητα

Αλ Μάσρι Γουάηλ

Φοιτητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΗΜΜΥ, 3ο έτος

Αντωνίου Μαρία

Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΜΜΚ, 5ο έτος

Ζαρή Ιωάννα

Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΜΜΚ, 5ο έτος

Θεοτή Μάριος

Απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου

Καζαμία Μαρία

Φοιτητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΗΜΜΥ, 3ο έτος

Κλεάνθους Ειρήνη

The University of Sheffield, Civil and Structural Engineering Dep. & Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΟΙΚ

Κυριακίδης Ιωάννης

Ακ. Προσωπικό Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Μαϊμάρης Στέλιος

Απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΕΠΛ

Οικονομίδης Οδυσσέας

Φοιτητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΗΜΜΥ, 5ο έτος

Παντελή Ειρήνη

Απόφοιτη Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Χημικών Μηχ. & Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΗΜΜΥ, 3ο έτος

Πέτρου Όμηρος

Φοιτητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΟΙΚ, 3ο έτος

Σουριανός Δανιήλ

Απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΗΜΜΥ

Σουρουλλά Τιμόθεος

Φοιτητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΗΜΜΥ, 3ο έτος

Φωτίου Άγγελος

Φοιτητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΜΜΚ, 3ο έτος

Χριστοδούλου Χρυστάλλα

Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΕΠΑ, 3ο έτος

Χριστοφόρου Στέφανος

Απόφοιτος Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμήμα ΕΠΛ 

ΗΜΜΥ: Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

ΜΜΚ: Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής

ΕΠΛ: Τμήμα Πληροφορικής

ΟΙΚ: Τμήμα Οικονομικών

ΕΠΑ: Τμήμα Επιστημών της Αγωγής

Φοιτητές και αποφοιτοι του Παν Κύπρου οι νικητές του διαγωνισμού της «NASA Space Apps Challenge 2017


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016