KESJULY18

2017-07-03 13:19:26
Συνάντηση νέου Προέδρου Συμβουλίου ΤΠΚ με κλιμάκιο της  Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

Συνάντηση νέου Προέδρου Συμβουλίου ΤΠΚ με κλιμάκιο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής


Ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Πανίκος Φιλίππου συναντήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκο Χατζηγιάννη και τον βουλευτή και μέλος της Επιτροπής Παιδείας, Πανίκο Λεωνίδου. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Χατζηγιάννης συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο και ανέφερε ότι τα κύρια συστατικά για την περαιτέρω ώθηση του Πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι η συλλογικότητα και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Ο κ. Λεωνίδου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Φιλίππου και σημείωσε ότι ο νέος Πρόεδρος χαίρει εκτίμησης από το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας αλλά και από την κοινωνία.

Ο κ. Φιλίππου ευχαρίστησε τους βουλευτές για την παρουσία τους στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και κατέδειξε τον κοινό σκοπό που τους ενώνει, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και πρόοδο του Πανεπιστημίου και των φοιτητών του. Τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο προχωρεί δυναμικά μπροστά με εξωστρέφεια, διαφάνεια και αποφασιστικότητα. Οι πρόσφατες ερευνητικές επιτυχίες των ακαδημαϊκών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπογράμμισε ο κ. Φιλίππου, αποτελούν φάρο για καλύτερες μέρες και επιβεβαιώνουν τον προσανατολισμό του Πανεπιστήμιου στην εφαρμοσμένη έρευνα. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας, ώστε το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει την πορεία του προς την καθιέρωση ως ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Πανεπιστημίου, ήταν επίσης οι  Διόφαντος Χατζημιτσής, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Κρίστης Χρυσοστόμου Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθώς και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Δρ Κώστας Χόππας. 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Δώρα Κολιανδρή
Tue July 04, 2017, 11:10:25
Ας ελπίσουμε τα νέα προγράμματα του ΤΕΠΑΚ να είναι ενδιαφέροντα, να έχουν περισσότερα διοικητικά θέματα και να αποσπάσουν παραπάνω φοιτητές παρά να εκπαιδεύονται εκτός Κύπρου, ενώ παράλληλα οι καθηγητές να είναι πιο καταρτισμένοι και να επικρατεί διαφάνεια και ορθές διαχειρίσεις, για να μη λέγονται τα σχόλια ή να υπάρχουν σκάνδαλα. Πάντοτε γνώμονας να είναι η καλύτερη προσφορά και η εκπαιδευτική διαδικασία, οι ορθές διεργασίες και η προσφορά γνώσεων μέσα από τα προγράμματα ως κριτήριο γιατί οι φοιτητές και κατοπινοί απόφοιτοι θα ψάξουν για δουλειά, και πρέπει να αποκατασταθούν διότι βλέπουμε τα μυαλά άλλων ανθρώπων να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να αναλώνονται σε ξένες χώρες οι ικανότητες και οι γνώσεις. Πρέπει τα προγράμματα που προσφέρονται να διαθέτουν ανταπόκριση αφενός στην αγορά εργασίας της Κύπρου, σύμφωνα με επαγγέλματα που δεν είναι κορεσμένα και το ενδιαφέρον των ακαδημαϊκών να είναι σε ορθή και γνήσια κατεύθυνση αλλά και με σωστές καταρτίσεις, γιατί σε μια χώρα με τόσους υπερκαταρτισμένους ακαδημαϊκούς πρέπει να μπαίνουν σε τόσο σημαίνουσες θέσεις-πόστα, οι καλύτεροι των αρίστων.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718