KESJULY18

2017-06-30 13:30:00
Ανδρέας Χατζηλεωνίδας: Προσανατολίζεται για σπουδές στη Βρετανία

Ανδρέας Χατζηλεωνίδας: Προσανατολίζεται για σπουδές στη Βρετανία


  Απέραντη χαρά και ευτυχία δηλώνει ότι νιώθει ο Ανδρέας Χατζηλεωνίδας του Ευστάθιου και της Άννας και κάνει λόγο για μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής του. Ο Ανδρέας εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) Πανεπιστημίου Κύπρου. «Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος. Δούλεψα πολύ σκληρά ένα ολόκληρο χρόνο και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες αλλά άξιζε τον κόπο» ανέφερε ενδεικτικά στο Paideia-News. Ο Ανδρέας είναι απόφοιτος του Λυκείου Λινόπετρας, με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19. 11/12.  Παρά το γεγονός  ότι δηλώνει ευτυχισμένος για τη θέση που εξασφάλισε, εντούτοις όπως όλα δείχνουν, η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την πρώτη του επιλογή για σπουδές.

Ποιο το μυστικό της επιτυχίας του; Όπως αναφέρει, είναι η σκληρή δουλειά, το πολύ διάβασμα και η βοήθεια, τόσο από τους καθηγητές του σχολείου του, όσο και των φροντιστηρίων στα οποία πήγαινε για ενίσχυση της μάθησης  (Ελληνικά, Φυσική, Μαθηματικά, και Πληροφορική) και βεβαίως η στήριξη των γονιών του πόυ ειναι εκπαιδευτικοί σε δημοτικά σχολεία. Όπως μας είπε: «Επέδειξαν όλοι μεγάλη υπομονή μαζί μου και κυρίως οι γονείς μου οι οποίοι με στήριξαν αφάνταστα, συναισθηματικά αφού άντεχαν την ένταση, το άγχος και τα νεύρα μου». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαργαρίτα Σάββα Δασκάλα
Sat July 01, 2017, 11:59:32
Πολλά συγχαρητήρια στο παιδί δασκάλων που πρώτευσε.

Καίτη Γρηγορίου
Sat July 01, 2017, 09:53:33
Παιδί εκπαιδευτικών με καταγωγή από το Άρσος, δίδασκαν στα παιδιά μου στη Λεμεσό στη Β' Αστική παλιότερα. Περίεργο που δεν προσανατολίστηκε σε αυτόν τον κλάδο σπουδών και επέλεξε κάτι διαφορετικό, επειδή πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Πάλι όμως τα συστατικά είναι τα ίδια, η μελέτη, η σκληρή δουλειά, η υπομονή, η σχετική στήριξη από τους γύρω του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πίεση και τις δυσκολίες που έχει, όμως νεαρέ πρωτεύσαν όλες οι ευκαιρίες ανοίγονται μπροστά σου μαζί και η ζωή στην ενηλικίωσή σου και το διάβασμα με τη σκληρή μελέτη για τη συνεχή ζωή σου θα είναι κάτι το ισχύρο ως δεδομένο γιατί αυτά εμπεριέχουν οι σπουδαστικές καταρτίσεις.

Καλές επιτυχίες σε εσένα και σε όλους τους άλλους, πρωτεύσαντες και μη, ωστόσο κάτι που είναι λίγο παράξενο είναι γιατί να προβαίνουν σε άλλους προσανατολισμούς και όχι στους αρχικούς τους. Πάλι ένα ευχάριστο εκπληκτικά θέμα είναι ότι οι νεαροί φοιτητές πλέον ή καλύτερα απόφοιτοι γιατί τ' αγόρια θα ακολουθήσουν στρατιωτικές υποχρεώσεις έχουν επιλέξει το κρατικό Πανεπιστήμιο για τις σπουδές τους και την Κύπρο ως επιλογή, γιατί καλό είναι να εκπαιδεύονται οι Κύπριοι και τα κεφάλαια που δαπανώνται για σπουδές στην πατρίδα και μάλιστα σε κρατικά ιδρύματα.

Καλές επιτυχίες σε όλους τους νεαρούς και οι γονείς τους πρέπει να είναι υπερήφανοι γι' αυτούς ως προς τα όσα έχουν δοθεί ως ανατροφή, ως αξίες, ως αρχές, εκτός από την έπαρση μέσα από την απαιτούμενη αγωγή και την καλή γνώση που συνδυάζεται με την εκπαίδευση αλλά και με τις αρετές που είναι ολίγες και βαρύτιμα πολύτιμες στις μέρες μας.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016