KESJULY18

2017-06-30 13:05:04
Τσιοπανή Νικολέτα: Μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Μετσόβιου Πολυτεχνίου

Τσιοπανή Νικολέτα: Μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Μετσόβιου Πολυτεχνίου


H απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου Τσιοπανή Νικολέτα, του Σταύρου και της Αναστασίας, βρίσκεται στην πέμπτη θέση των αρίστων των Παγκύπριων Εξετάσεων με «Γενικό Βαθμό Κατάταξης/Πρόσβασης»: 19,73502. Ο βαθμός απόλυσης της  ήταν 19 11/12 με απώλεια στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Όπως δήλωσε στο Paideia-News, «παρά το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει θέση στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα μείνει στην Κύπρο για τις σπουδές της, ενώ σκέφτεται να κάνει αίτηση στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα».

Στα μαθήματα που χρειάστηκε να κάνει φροντιστήρια είναι τα Νέα Ελληνικά, τα Μαθηματικά και η Φυσική.

Ο πατέρας της είναι μηχανολόγοςκαι  μητέρα δημόσιος υπάλληλος

Η Νικολέτα τόνισε ότι η στήριξη από τους γονείς ήταν σημαντική, ιδιαίτερα «σε στιγμές που δεν η ψυχολογία δεν ήταν πολύ καλή».

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαργαρίτα Ιωάννου
Mon July 03, 2017, 12:06:05
Το Μετσόβειο είναι σημαντικό γιατί εκεί σπούδασα κι εγώ, μάλιστα μηχανολογία. Πραγματικά είναι άξιο Πανεπιστήμιο και χαίρομαι που και κάποιοι άλλοι νέοι σήμερα, όχι εμείς οι πρώτοι η γεννιά που έζησε το ίδιο το Πολυτεχνείο το 1973, με τις διαδηλώσεις του και τη 17η Νοεμβρίου μια γεννιά σαρανταέξη χρόνια μετά απ' τη δικιά μας, να κινάνε και να αναζητάνε την εκπαίδευση και τη μάθηση με αυτό το εκπαιδευτήριο να είναι πρώτο μες τις επιλογές τους. Συγκίνηση και συνάμα περηφάνεια, για την παράδοση που έχει το πανεπιστήμιό μου αλλά και για την επιλεξιμότητα που υφίσταται μέσα στη νέα τη γενιά.

Λίνα Μιχαήλ
Mon July 03, 2017, 12:03:19
Πολλά μπράβο για τα όσα πρεσβεύει η μαθήτρια σημαίνει είναι προσγειωμένη και ενδιαφέρεται για να σπουδάσει, δεν είναι κάτι το επιφανειακό. Μάλιστα πολλοί είναι που στους σπουδαστικούς κλάδους τους καταλήγουν να τους εγκαταλείπουν, αλλά τα όσα έχει θίξει μέσα στο "μήνυμα" η μαθήτρια αυτή αποδεικνύουν ότι έχει γνώση, αίσθημα ευθύνης, υψηλή υπευθυνότητα και θέλει να σπουδάσει κάτι που αγαπά και που την ενδιαφέρει.

Οι γνώσεις, είναι κάτι που αποκτούνται μέσα από τα σχολεία, τα βιβλία και τα Πανεπιστήμια. Οι εμπειρίες βασίζονται πάνω στις γνώσεις και σήμερα μάλιστα που ο κόσμος είναι γεμάτος από γνώσεις, με βιβλία, έντυπο υλικό, πρόσβαση στο διαδίκτυο όλα αυτά συνθέτουν ένα πορτραίτο πορείας προς τη γνώση μέσα από δεξαμενές σκέψεων και μέσα από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι θα τα χρησιμοποιήσουν αυτά για να μπορέσουν να αποκτήσουν και να κερδίσουν παραπάνω γνώσεις για να προσφέρουν στην παιδεία του τόπου αν κληθούν να τα προσαρμόσουν, και γενικότερα στον πολιτισμό και το ανθρώπινο δυναμικό.
Οι νέοι μας φεύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο η Ευρώπη είναι μια κοινή πατρίδα για μας και χρησιμοποιούμε τους ίδιους θεσμούς και αμοιβαίες υπηρεσίες. Μέσα σε πλαίσιο σύνεσης, ωριμότητας, σοβαρότητας και αποφασιστικότητας θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε ουσιαστικοποιημένες θέσεις με την έννοια των απόψεων και των κριτικών σκέψεων και να προσδώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας. Όπου κι αν ένας νέος εργασθεί και παραχωρήσει γνώσεις, ασχέτως τόπου είναι υπέρ και προσόν, ενώ παράλληλα αν ένα γνωσιολογικό "αστέρι" δουλέψει στη μικροκοινωνία της Κύπρου ή ένα μυαλό διαπρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τότε είναι τιμή και του σχολείου, που του έδωκε τα πρώτα εφόδια τα προσπουδαστικά για την εγκαθίδρυση και εφαρμογή της καριέρας που καλείτε να προσδώσει μέσα στα πλαίσια του επικείμενου ανταγωνισμού και των ευθυνών επαγγελματικής φύσεως.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016