KESJULY18

2017-06-30 11:59:57
Χρυσταλλένη Τρύφωνος: Η άριστη των αρίστων των Παγκύπρων Εξετάσεων με το απόλυτο 20άρι

Χρυσταλλένη Τρύφωνος: Η άριστη των αρίστων των Παγκύπρων Εξετάσεων με το απόλυτο 20άρι


Η πρώτη παγκύπρια επιτυχία ανήκει στη Χρυσταλλένη Τρύφωνος από την Πάφο η οποία εξασφάλισε θέση στο τμήμα Αγγλικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαθμό πρόσβασης το απόλυτο 20άρι.

Η Χρυσταλλένη αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Nεοφύτου με επίσης γενικό βαθμό 20. Στις Παγκύπριες Εξετάσεις 19.4 χωρίς αναγωγή!

Το Paideia-Νews συνάντησε την Χρυσταλλένη Τρύφωνος στο σπίτι της. Ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί οι προσπάθειές της έφεραν την μεγάλη πρωτιά.

«Διάβαζα από τις αρχές της σχολικής χρονιάς συστηματικά και με πρόγραμμα μέχρι  τις τελικές εξετάσεις. Δεν ήταν οι ατέλειωτες ώρες αλλά το πρόγραμμα που ακολουθούσα στο διάβασμα. Χρειάστηκε να θυσιάσω κάποια πράγματα για να διαβάσω συστηματικά τα μαθήματα μου τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο».

Στη μεγάλη επιτυχία της πίστεψε όταν είδε τα αποτελέσματα  των παγκύπριων εξετάσεων όπου εξασφάλισε 19.4 χωρίς αναγωγή. Τότε πίστεψε πως είναι πολύ κοντά να κερδίσει την πρωτιά!!

Συμπαραστάτες  οι γονείς της που είναι εκπαιδευτικοί (η μητέρα δασκάλα και ο πατέρας φιλόλογος), ο μικρότερος αδελφός της και οι καθηγητές της.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Βαλάντω Ευρυβιάδου
Sun July 02, 2017, 09:25:54
Μνείες και μπράβο στη μαθήτρια που με επιμονή και υπομονή, σκληρή δουλειά και μελέτη, οργάνωση, αυτοπειθαρχία, οξυδέρκεια, προγραμματισμό ωθήθηκε σε αυτό το πραγματικά θετικό αποτελέσμα.

Ας γίνει υπόδειγμα προς όλους τους μαθητές για να συμπεριλάβουν τις πρώτες ύλες που εκείνη χρησιμοποίησε για την επιτυχία, όπως και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τα αποτελέσματα ετούτα που ήταν απτά στα παιδιά που πρωτεύσανε.

Είμαι και εγώ απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κύπρου και αριστούχα μαθήτρια παραστάτης του σχολείου μου τότε που τελείωνα το Λανίτειο Λύκειο Β' όπως ονομαζότανε τότε. Γι' αυτόν το λόγο νιώθω υπερηφάνεια και βλέπω τον εαυτό μου στη θέση της έστω και μετά από ένδεκα χρόνια.

Εξάλλου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου φημίζεται για το καλό του επίπεδο, τις εγκαταστάσεις του, στατιστικές το δείχνουν ότι έχει καταταγεί στα πρώτα Πανεπιστήμια του κόσμου ως προς αριστεία και καλυτέρευση σε δεκάδες τομείς που συνδυάζουν το πορτραίτο ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος ανωτάτης εκπαίδευσης.

Η αγγλική φιλολογία είναι ένας δημοφιλέστερος τομέας διδασκαλίας και μάλιστα μια σπουδή που σου δίδει περιθώρια να εργασθείς σε πολλούς τομείς και με διαφορετικές διακλαδώσεις, σε κλάδους σχετικούς αλλά και μη συνδεδεμένους, αλλά οπωσδήποτε σου ανοίγει πόρτες για να συνεργασθείς με εταιρείες, με τη διδασκαλία, με τη μετάφραση, με την παιδαγωγία, με τη λογοτεχνία, τη γνώση, την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τα συνέδρια, τις επαφές μεταξύ των λαών που χρησιμοποιάνε την τόσο διευρημένη γλώσσα ως επικοινωνιακό εργαλείο.

Γι' αυτόν το λόγο έχω αυτό το στοιχείο, μια κι εγώ σπούδασα το ίδιο θέμα και καταρτίστηκα αυτήν τη δοξασμένη σπουδή και το προσάρμοσα σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς και καταπιάστηκα ή καλύτερα ασχολήθηκα με μια πλειάδα από θεματικούς κύκλους, νιώθω υπερήφανη που η αριστούχα των αριστούχων ενεπλάκη σε αυτήν τη σπουδή, που θα ακολουθήσει μιαν καριέρα και που θα σπουδάσει στα Πάτρια Εδάφη. Πέραν τούτου, το κορίτσι φαίνεται κατασταλαγμένο από τα όσα δήλωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή, και εκτός τούτου φαίνεται σοβαρή που η επιλογή της είναι σταθερή και δεν κινείται σε άλλα μέρη, και αυτές οι ενδείξεις φέρονται ότι και στις πανεπιστημιακές σπουδές της θα διαθέτει επιτυχημένη πορεία και σε κατοπινό μέλλον θα πρωτεύσει σε τομείς και παράγοντες πολλούς και ποικίλους.

Καλή επιτυχία στην εν λόγω δεσποινίδα, αλλά και σε όλους όσους πρώτευσαν που είναι κάτι το ευχάριστο, το σημαντικό και το εμβληματικό για την εκπαίδευση του τόπου, την παιδεία στα σχολεία, αλλά πρωτίστως τον κύκλο τους: τους ίδιους, τους γονείς, τους φίλους, τους εκπαιδευτικούς, τους συγγενείς τους αλλά και μάλιστα ένα ευχάριστο στοιχείο είναι ότι οι νέοι μας έχουν μάθει τη γνώση και την εργατικότητα από νεαρές ηλικίες και θα κάνουν χρήση στα συγκεκριμένα συστατικά σε μελλοντικές παρατηρήσεις και καλέσματα. Έχετε κάνει υπερήφανο και το ΥΠΠ με τ' αποτελέσματα αλλά κυρίως τα σχολεία που 'χανε την τιμή να διαθέτουν και να βγάλουν τόσο δυνατούς και ισχυρούς μαθητές.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718