KESJULY18

2017-06-29 09:14:48
Προσπάθεια αφαίρεσης του «λίπους» στην εκπαίδευση μέσω της πρότασης του Οίκου Ernst and Young

Προσπάθεια αφαίρεσης του «λίπους» στην εκπαίδευση μέσω της πρότασης του Οίκου Ernst and Young


Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο  η πρόταση των εμπειρογνωμόνων του διεθνούς Οίκου Ernst and Young για ορθολογισμό της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια  εκπαίδευση. Η μελέτη άρχισε από τον Νοέμβριο ολοκληρώθηκε πριν από το Πάσχα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, η έγκριση της έκθεσης αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη του κύκλου επαφών μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Γενικού Ελεγκτή και ασφαλώς των συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων.  Στόχος μια συνολική διευθέτηση και η αφαίρεση «του λίπους» στην εκπαίδευση, το οποία έχει εντοπίσει εδώ και μήνες ο Γενικός Ελεγκτής.

Η συζήτηση του θέματος δεν θα είναι εύκολη αφού θα συζητηθούν αριθμοί ομάδων εκπαιδευτικών καθώς και κριτήρια διορισμού τους.

Όπως δήλωσε στο Paideia-News έγκυρη πηγή, στόχος δεν είναι η εξοικονόμηση κονδυλίων, αλλά η δικαιότερη κατανομή τους. Δηλαδή από κάπου θα αφαιρεθούν και θα προστεθούν κάπου αλλού.

Η μελέτη του Οίκου Ernst and Young αμέσως μετά την έγκριση της από το Υπουργικό θα σταλεί στη Βουλή για ενημέρωση και συζήτηση με την έναρξη της νέας περιόδου. 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Anonymous
Thu June 29, 2017, 16:50:18
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς!!!
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΙΑ "ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΣ", ΑΛΛΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ!

Γιώργος Μύαρης

Πανίκος Παπέττας
Thu June 29, 2017, 16:35:05
Από τον ασθενή όταν αφαιρείς λίπος ουσιαστικά αφαιρείς μέρες ζωής!!!
Έτσι βάφτησαν πλέον τις αποκοπές και περικοπές στην παιδεία!!!
Αφού είχε στα χέρια του ο υπουργός (εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες) την πρόταση των "εμπειρογνωμόνων" (πολύ σικ όνομα για μια εμπορική εταιρεία παροχής επιχειρηματικών και οικονομικών συμβουλών) γιατί την φύλαγε μετά τις εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ και την παρουσιάζει τώρα κατά τις θερινές σχολικές διακοπές;;;
Υπουργέ, έχουμε βαρεθεί τα Βυζαντινά τεχνάσματα και αρκετά έχει υποφέρει από εσάς η παιδεία!!!
Αφήστε την ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ να αναπνεύσει να δει ο λαός τα αποτελέσματα σας.
Η συνεχής πίεση προς τα της εκπαίδευσης είναι φανερό ότι προκαλεί μετατόπιση πίεσης και δημιουργία άγχους στους μαθητές.
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα όλων αυτών των αλλαγών που επιβάλατε ΔΕΝ επέφεραν καμμιά αλλοίωση προς το καλύτερο απέναντίας υπάρχει επιδείνωση και αυτό καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων εξετάσεων (και εύχομαι να μην τα υποτιμήσετε).
Αναλάβατε μέχρι τώρα καμμιά ευθύνη που σας αναλογεί;;;
Που είναι τα αποτελέσματα μελέτης ανεξάρτητου παρατηρητή για τις μέχρι τώρα αλλαγές που επιβάλατε;;;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016