KESJULY18

2017-06-28 11:27:00
Φιλολογικό μνημόσυνο εις μνήμην της εκπαιδευτικού Ευτυχίας Καλλεπίτη

Φιλολογικό μνημόσυνο εις μνήμην της εκπαιδευτικού Ευτυχίας Καλλεπίτη


 «Όταν πεθαίνει ένας εκπαιδευτικός, δεν πεθαίνει πραγματικά. Επισφραγίζει μόνο την αθανασία του»

Η ΓΟΔΗΚ, η ΝΕΔΗΚ και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΔΗΚΙ ΟΕΛΜΕΚ και ΔΗΚΙ ΟΛΤΕΚ σας προσκαλούν σε φιλολογικό μνημόσυνο εις μνήμην της εκπαιδευτικού Ευτυχίας Καλλεπίτη. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου το Σάββατο 1η Ιουλίου και ώρα 18:30. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Ανδρέας Ιωσήφ, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Καθηγητών (εκ μέρους των διοργανωτών), Αντώνης Αντωνίου, Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Πάφου και Τάκης Γαβριηλίδης, εκπαιδευτικός και στενός φίλος της αείμνηστης Ευτυχίας.

Για την Ευτυχία Καλλεπίτη θα μιλήσει η Μαρία Ζαβρού, Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης Δημοκρατικού Κόμματος Πάφου. Την εκδήλωση θα διανθίσει μουσικά το Μουσικό Λύκειο Πάφου, ενώ θα απαγγείλουν οι Στέλλα Πετράκη, εκπαιδευτικός και Θέα Καλλασίδη, απόφοιτος του Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου.

Η κ. Ζαβρού δήλωσε ότι «τιμώντας την Ευτυχία, τιμούμε τον μαχόμενο εκπαιδευτικό, τον καλό εκπαιδευτικό.  Τον εκπαιδευτικό που αγαπά τους μαθητές του, τον συνάνθρωπό του και που αναλώνεται στη στήριξή του και κατ’ επέκταση τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος, ανεξαρτήτως συνδικαλιστικού προσανατολισμού, πρέπει να τιμήσει με την παρουσία του την Ευτυχία».

Από την παρουσίαση:

«Λένε πως όταν πεθαίνει ένας εκπαιδευτικός, πεθαίνει ένα αστέρι. Φεύγει από την τροχιά του και κυλά στο χώμα. Μια τρύπα μένει στον ουρανό που μυρίζει αποκαΐδια. Καθώς το αστέρι πέφτει στη γη, οι άνθρωποι μαζεύουν όση λάμψη μπορούν, τη σφίγγουν στη χούφτα τους όπως ο πρωτόγονος άνθρωπος τα σκληρά εργαλεία του και σχίζουν μ’ αυτή την παχιά κρούστα του σκότους για ν’ ανοίξουν λευκούς δρόμους και ράγες. Να βλέπουν. Να προχωρούν. Να ταξιδεύουν. Κάποτε σηκώνουν το κεφάλι ψηλά ευγνωμονώντας τον ουρανό για το φως που τους χαρίστηκε. Ο ουρανός σταματά να κλαίει το χαμένο διαμάντι που στόλιζε το βαθύ μπλε του φόρεμα, σκύβει όχι για να κρύψει τα δάκρυά του, μα για να υποκλιθεί και να σκουπίσει τα μάτια των ανθρώπων. Ξέρει πως το φως κάπου σκάλωσε, κάπου άφησε σπόρους που μεγαλώνουν, ξέρει πως το φως τρέφει τη μνήμη κι εκείνη με τη σειρά της την ψυχή κι αφού η ψυχή δεν πεθαίνει ποτέ, έτσι δεν μπορεί να χαθεί και το φως. Θα καρπίσει πάλι. Θα είναι πάντα μέσα σ΄ όλα τα πράγματα. «Θα είναι για πάντα μέσα σε αυτόν τον κόσμο». Γιατί όταν πεθαίνει ένας εκπαιδευτικός, δεν πεθαίνει πραγματικά. Επισφραγίζει μόνο την αθανασία του.» (Μαρία Μίτλεττον)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ευτυχία Χριστοφόρου Φιλίππου

Γεννήθηκε στο χωριό Επισκοπή της Πάφου στις  15/01/1958 έκτο παιδί του Φίλιππου και της Αφροδίτης Χριστοφόρου τελευταία απο τρεις αδελφές  και τέσσερεις αδελφούς.

Φοίτησε στο δημοτικό της Επισκοπής και στο Β΄ Γυμνάσιο Πάφου οπου απεφοίτησε από το πρακτικό τμήμα.

Το 1980 πήρε το πτυχίο Μαθηματικών απο το POLYTECHNIC OF NORTH LONDON.

Το 1982 DIPLOMA IN MANAGEMENTαπό το Mediterranean Institute of Management

To 2002 Master in Educational Management από το  UNIVERSITY OF NOTTINGHAM

Το 1983 παντρευεται τον Φαρμακοποιό Chris και μετονομαζεται σε Καλλεπίτη Ευτυχία από το γάμο αυτό αποκτά δύο παιδιά, την Μαρία Καλλεπίτη το 1985 και τον Χαράλαμπο Καλλεπίτη το 1988.

Η Μαρία σπουδάζει Μαθηματικός στη Αγγλία με Μαστερ ο δε Χάρης Φυσικός στη Αγγλία με Μαστερ κα phd.

Από την Μαρία προλαμβαίνει και ένα εγγόνι τον Μιχάλη για 23 μήνες.

Με το τέλος των σπουδών της επιστρεφει στη Λευκώσια όπου εργάζεται ως καθηγήτρια Μαθηματικων σε ιδιωτικό  σχολείο και μετέπειτα υπευθυνη πωλήσεων σε εταιρεία ηλεκτρικών ειδών. Με τον γάμο της έρχεται στη Πάφο όπου εργάζεται ως υπευθυνη αγορών.

Το 1991 διοριζεται ως εκτακτη και το 1993 ως μόνιμη καθηγήτρια Μαθηματικών στα σχολεια Μεσης Παιδειας. Το 2007 προαγεται στη θέση της ΒΔ και το 2010 ΒΔ Α΄ και  Διευθυντρια του Γυμνασίου Φανερωμένης στή Λευκωσία. Το 2014 προάγεται σε Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης στα Μαθηματικά.

Εκλελεγμενη γενική αντιπροσωπος της ΟΕΛΜΕΚ.Ταμίας επαρχιακού συμβουλίου ΟΕΛΜΕΚ. Προεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Πάφου. Αντιπροεδρος ΔΗΚΙ παγκύπρια.  Γραμματεας επαρχιακού συμβουλίου της ΔΗΚΙ. Μέλος Μαθηματικής εταιρείας Κυπρου.Μέλος του συνδέσμου Μαθηματικών Αγγλίας. Μέλος της φιλοπτωχου Αδελφότητος Ελληνίδων Πάφου. Μέλος του Ερυθρου Σταυρου. Μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΝΘΕΑ. Ταμίας στο Συμβούλιο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Πάφου. Μελος της Επιτροπης Προστασιας και Ευημεριας του Παιδιου. Μέλος της  Επαρχιακης Επιτροπης Ολυμπιακης Ακαδημίας Παφου. Μέλος του Συνδέσμου EUROPA DONNA Κύπρου. Μέλος του Κυπριακού Oμίλου Εκπαιδευτικης Διοίκησης. 

Το 2009 διαγνωσθηκε με καρκίνο του μαστού οπου της έγινε ολικη μαστεκτομή στο Αρεταίειο στη Λευκωσία.

Το Μαιο του 2011 διαγνώσθηκε με πλασματοκυτταρική λευχαιμία. Εγινε αυτόλογη μεταμοσχευση μυελού των οστών το Σεμπτέμβρη του 2011 στο Αιματολογικό του ΓΝΛ. Ακολούθησε αλλογενής μεταμόσχευση στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο με δότη τον αδελφό της Χριστοφόρου Νίκο το Μάρτη του 2012.

Το Νοέμβριο του 2012 παρουσίασε υποτροπή της έγινε θεραπεία στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο και άρχισε αγωγή με ισχυρά αντικαρκινικά φάρμακα.

Στις  7 Αυγούστου 2016 ξημέρωμα Κυριακής εφυγε από την ζωή εργαζόμενη μεχρι και το Σαββάτο το βράδυ με τηλεφωνικές συνομιλίες με τους συνεργάτες της από το Υπουργείο Παιδείας  όπως συνήθιζε. 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Χρυσουλα χατζηχριστου
Wed June 28, 2017, 18:34:39
Αιώνια η μνήμη σε μια αληθινή αγωνίστρια σε ενα άνθρωπο που η έγνοια του για την εκπαιδευτική δράση κ τους μαθητές αλλα κ συναδέλφους του άφησε σε όλους μας δείγματα ανθρωπιάς κ περηφάνειας, καλη αντάμωση Ευτυχία να ειναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016