KESJULY18

2017-06-27 13:03:46
Πληροφορίες για την υλοποίηση της Λειτουργίας του Προγράμματος Αλφαβητισμού Γ΄ Γυμνασίου στα ΚΙΕ

Πληροφορίες για την υλοποίηση της Λειτουργίας του Προγράμματος Αλφαβητισμού Γ΄ Γυμνασίου στα ΚΙΕ


Διευθυντές/τριες Γυμνασίων και Εξαταξίων Σχολείων

Θέμα: Οδηγίες Πληροφορίες για την υλοποίηση της Λειτουργίας του Προγράμματος Αλφαβητισμού Γ΄ Γυμνασίου στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.)

Πληροφορείσθε ότι το Πρόγραμμα Αλφαβητισμού για τους μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου θα λειτουργήσει σε απογευματινό χρόνο σε Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

 Το Πρόγραμμα δικαιούνται να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/τριες που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα στη Β΄ Γυμνασίου (σε πρωινό χρόνο) αλλά και όσοι/ες μαθητές/τριες αξιολογήθηκαν από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (ΚΕΕΑ) με ρίσκο λειτουργικού αναλφαβητισμού στη Στ΄ Δημοτικού και δεν παρακολούθησαν το Πρόγραμμα στην Α΄ και Β΄ Γυμνασίου για διάφορους λόγους. Το Πρόγραμμα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Στήριξης με απόφαση Επαρχιακής Επιτροπής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ι. Ευθύνη ενημέρωσης γονέων / κηδεμόνων:

Την ευθύνη για την ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των επηρεαζόμενων μαθητών/τριών για το Πρόγραμμα Αλφαβητισμού Γ΄ Γυμνασίου έχουν από κοινού ο/η Βοηθός Διευθυντής/τρια

Υπεύθυνος/η για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και ο/η Καθηγητής/τρια Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΣΕΑ).

ΙΙ. Διαδικασία για ενημέρωση γονέων / κηδεμόνων:

Ο/Η Β.Δ. Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ο/η ΣΕΑ θα πρέπει να ενημερώσουν τηλεφωνικώς τους γονείς /κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ήταν ενταγμένοι κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 στο Πρόγραμμα Αλφαβητισμού Β΄ Γυμνασίου αλλά και των μαθητών/τριών που σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΚΕΕΑ βρίσκονται σε ρίσκο λειτουργικού αναλφαβητισμού και για διάφορους λόγους δεν παρακολούθησαν το Πρόγραμμα στην Α΄ και Β΄ Γυμνασίου σε πρωινό χρόνο, για τα ακόλουθα:

Α. Μαθήματα: Ελληνικά (Γλώσσα και Λογοτεχνία, 2 περιόδους επί 45΄εβδομαδιαίως) ή Μαθηματικά (2 περιόδους επί 45΄εβδομαδιαίως) ή και τα δύο μαθήματα, βάσει πάντοτε της διάγνωσης του ΚΕΕΑ.

Β. Χρόνος παρακολούθησης του Προγράμματος: Τα Κ.Ι.Ε. λειτουργούν από τις 2:30 – 7:00 μ.μ.

Οι γονείς /κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα καθορίσουν τον ακριβή χρόνο παρακολούθησης μαζί με τους/τις Διευθύνοντες/ουσες στο Κ.Ι.Ε. το οποίο θα επιλέξουν για να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα τα παιδιά τους.

Γ. Δωρεάν παρακολούθηση: Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Δ. Έναρξη μαθημάτων: Εντός Σεπτεμβρίου

Ε. Διδάσκοντες/ουσες: Οι διδάσκοντες/ουσες είναι εκπαιδευτές/τριες Φιλόλογοι και Μαθηματικοί, εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Κ.Ι.Ε. Οι διδάσκοντες/ουσες θα τοποθετηθούν με την διαδικασία που προβλέπεται (Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές/τριες για διδασκαλία στο Απογευματινό/ Βραδινό Πρόγραμμα του ΥΠΠ «Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης», Αρ. Διαγωνισμού: ΜΕ 01 – 15).

ΣΤ. Χρόνος εγγραφών: 26 Ιουνίου 2017- 30 Ιουνίου 2017, 1η Σεπτεμβρίου - 7 Σεπτεμβρίου, ώρες 2:30-7: 00 μ.μ.

Ζ. Σίτιση και μεταφορά: Στους/στις μαθητές/τριες θα παρέχεται δωρεάν σάντουιτς και νερό, αν το επιθυμούν, σε περίπτωση που το μάθημα του Αλφαβητισμού είναι αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων του πρωινού σχολείου. Επίσης, εάν επιθυμούν μεταφορικό για τη μετάβασή τους στο Κ.Ι.Ε., το κόστος της μετακίνησης θα καλυφθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Αν οι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να αναλάβουν οι ίδιοι τη μεταφορά των παιδιών τους, θα επιδοτούνται μόνο όταν η απόσταση από την οικία τους προς το Κ.Ι.Ε. είναι ίση ή μεγαλύτερη των 2,4χιλιομέτρων. Η επιδότηση περιλαμβάνει τη μεταφορά του/της μαθητή/τριας προς το Κ.Ι.Ε. και την επιστροφή του από το Κ.Ι.Ε. στην οικία του. Οι μαθητές/τριες που θα εγγραφούν από 1η - 7Σεπτεμβρίου δεν θα δικαιούνται δωρεάν μεταφορά.

Παρακαλώ όπως ακολουθήσετε πιστά τα χρονοδιαγράμματα. Για οποιεσδήποτε

διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Κ.Ι.Ε.: 22800982, 22800648.

Επισυνάπτεται κατάλογος των Κ.Ι.Ε.

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης

Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ηλίας Μανούχος*
Wed June 28, 2017, 10:02:27
Θα ήθελα να υποβάλω μιαν εισήγηση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του προγράμματος και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ιδίων των παιδιών που συμμετέχουν σ' αυτό. Η συγκατάθεση του γονέα/κηδεμόνα να είναι ενσωματωμένη στη διαδικασία των εγγραφών για την επόμενη σχολική χρονιά. Η εγγραφή δεν πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένη εάν δεν υπάρχει γραπτή δέσμευση του γονεά/κηδεμόνα για το πιο ΚΙΕ προτιμά να φοιτήσει το παιδί του νοουμένου ότι η απόφασή τους είναι θετική για το πρόγραμμα. Αυτό το μέτρο θα βελτιώσει τα μέγιστα τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας των ΚΙΕ αφού αυτή θα ενημερωθεί για τον πραγματικό αριθμό μαθητών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα από τα ίδια τα Γυμνάσια με τη λήξη των εγγραφών.
*Εκπαιδευτικός & Γραμματέας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016