KESJULY18

2017-06-23 10:11:24
Συμμετοχή Δημοτικού Σχολείου Λινόπετρας στο Erasmus + KA2

Συμμετοχή Δημοτικού Σχολείου Λινόπετρας στο Erasmus + KA2


Το Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus + KA2, με θέμα ‘Pleasure of Reading, Pleasure of Writing’. Σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής των μαθητών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες όπως η δημιουργία σχολικής εφημερίδας και  βιβλίου μαγειρικής, η διασκευή πεζού κειμένου σε θεατρικό κλπ.

Το πρόγραμμα άρχισε την 01.09.2016 και θα έχει διάρκεια 3 χρόνια. Σ’ αυτό συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Συντονίστρια χώρα είναι η Ουγγαρία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν 6 συναντήσεις ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, στις 4 εκ των οποίων θα γίνει και κινητικότητα μαθητών.

Η πρώτη κινητικότητα  του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στις 17-22 Οκτωβρίου 2016. Οι μαθητές μας υποδέχθηκαν τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς με χορούς και τραγούδια αντιπροσωπευτικά της κυπριακής παράδοσης.

Οι εταίροι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και έτυχαν ενημέρωσης για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου. Επίσης, παρακολούθησαν μάθημα ανάλυσης γλωσσικού κειμένου σε Δ΄τάξη και στην Ειδική Μονάδα. Επιπρόσθετα, συνάδελφος από την Πορτογαλία παρουσίασε σε παιδιά Γ΄ τάξης τρόπους κατασκευής χάρτινων φιγούρων με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τη συγγραφή ιστορίας. Τέλος, στις συνεδρίες που έλαβαν χώρα στο σχολείο, αναλύθηκε το πλάνο των δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της επόμενης κινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο, οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν τόσο στην πόλη της Λεμεσού όσο και στην Πάφο. Δοκίμασαν ντόπια εδέσματα και γνώρισαν στοιχεία της κυπριακής κουλτούρας. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από την Κύπρο έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για τη χώρα μας αλλά προπαντώς για το φιλόξενο λαό της.

 Η δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος, έλαβε χώρα στο Satoraljaujhely της Ουγγαρίας, από τις 12-16 Ιουνίου 2016. Το Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας εκπροσωπήθηκε από 2 εκπαιδευτικούς, 1 μέλος του Συνδέσμου Γονέων  και 6 μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης. Στη συνάντηση συμμετείχαν συνολικά 24 μαθητές και μαθήτριες και 21 εκπαιδευτικοί από τις συμμετέχουσες χώρες.

Κατα τη διάρκεια του ταξιδιού, ξεναγηθήκαμε στο  Satoraljaujhely και στις γύρω περιοχές της βορειοανατολικής Ουγγαρίας.  Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να χορέψουμε παραδοσιακούς ουγγρικούς χορούς. Γευτήκαμε τυπική ουγγρική κουζίνα από τα χέρια των γονιών του συνδέσμου γονέων. Επίσης, ενημερωθήκαμε για το e-twinning από μέλος της Σχολικής Διοίκησης της Ουγγαρίας και για τα οφέλη της ανάγνωσης από μέλος του Oxford University Press.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με κατασκευές και χειροτεχνίες, συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές εκδηλώσεις και διασκέδασαν με διαγωνισμούς καραόκε και βραδιές ντίσκο. Το ταξίδι αυτό θα τους μείνει αξέχαστο, καθώς μέσα από τη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο με τα παιδιά των άλλων αποστολών αναπτύχθηκαν μεταξύ τους φιλίες. Το μεγαλύτερο όμως όφελος που αποκόμισαν, είναι ότι συνειδητοποίησαν ότι παρόλες τις διαφορές μας σαν λαοί, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα και πιο σημαντικά.

Πολίνα Κωμοδρόμου,

Συντονίστρια του Erasmus+KA2 στο Δ.Σ. Λινόπετρας


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016