KESJULY18

2017-06-22 19:05:26
ΑΚΙΔΑ: Απαιτείται η μέγιστη δυνατή ενότητα στην ΠΟΕΔ

ΑΚΙΔΑ: Απαιτείται η μέγιστη δυνατή ενότητα στην ΠΟΕΔ


Τοποθέτηση προέδρου Α.Κί.ΔΑ Χάρη Χαραλάμπους στην εκλογική ΠΣΓΑ της ΠΟΕΔ

Ως  ΑΚΙΔΑ συγχαίρουμε όλους τους εκλεγέντες Γ.Α, τα μέλη του ΔΣ και τα μέλη της Γραμματείας και ευχόμαστε να μπορέσει ο καθένας να προσφέρει τα όσα του αναλογούν από τη θέση που βρίσκεται για το συλλογικό καλό.

Θεωρούμε  πως η τριετία που θα διανύσουμε μαζί με όσα μας ενώνουν, αλλά και πολλές φορές με τις έντονες διαφορές μας, θα είναι δύσκολη και με πολλά εμπόδια. Ήδη εξαναγκαστήκαμε στην ουσία να κλείσουμε τη σχολική χρονιά με απεργιακά και άλλα μέτρα, τα οποία πολύ πιθανόν αν η Επίσημη Πλευρά συνεχίσει την τακτική της θα εξαναγκαστούμε να συνεχίσουμε ή και να τα εντείνουμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα θέματα που θέτει συνεχώς στο τραπέζι η Επίσημη Πλευρά είναι πολλά και πολύ δύσκολα και απειλούν συνεχώς το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά δεδομένα μας. Εξίσου σημαντικά  και δύσκολα είναι και τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και τα μέλη μας στην καθημερινότητά τους.

Τα μέλη μας, μας υποδεικνύουν συνεχώς πως κάθε χρόνο η προσπάθειά τους γίνεται δυσκολότερη, πιο επίπονη και πιο αγχωτική. Συνεχώς βομβαρδίζονται οι διευθύνσεις των σχολείων και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας με νέες απαιτήσεις από την πλευρά του ΥΠΠ. Απαιτήσεις που τις περισσότερες φορές δεν έχουν να κάνουν με την ουσιαστική βελτίωση της αγχωτικής και πολύ δύσκολης πραγματικότητας και καθημερινότητας του σχολείου. Οι παρεμβάσεις τρίτων μέσα στο διοικητικό και εκπαιδευτικό έργο του σχολείου όλο και πληθαίνουν και αρκετές φορές γίνονται με την ανοχή του ΥΠΠ.

  • Τα προβλήματα στην Προδημοτική και την Ειδική Εκπαίδευση αυξάνονται και πληθύνονται και φορτώνουν τους συναδέλφους νηπιαγωγούς και ειδικούς εκπαιδευτικούς με όλο και περισσότερα καθήκοντα και άγχος χωρίς την απαραίτητη στήριξη.
  • Ομάδες συναδέλφων με πρώτους τους αντικαταστάτες με τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, που παρά τη σθεναρή αντίσταση της ΠΟΕΔ, συνεχίζουν να δέχονται συνεχώς νέα πλήγματα, με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα στη  Βουλή για το ΝΣΔΕ και του καθεστώτος αορίστου χρόνου.
  • Οι συμβασιούχοι με το συνεχές άγχος του επαναδιορισμού, της πιθανής μονιμοποίησης, αλλά τώρα και της πιθανής απόλυσης με την εφαρμογή του ΝΣΔΕ.
  • Οι μόνιμοι συνάδελφοι με τις πολλές ευθύνες και άλλα καθήκοντα που αναλαμβάνουν παράλληλα με τον υπερβολικό διδακτικό χρόνο και τις μηδαμινές ελπίδες ανέλιξης.
  • Οι βοηθοί διευθυντές με τον υπερβολικό διδακτικό χρόνο και τα διοικητικά καθήκοντα που αναλαμβάνουν με τις ελάχιστες προοπτικές ανέλιξής τους.
  • Οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων μας με τον υπερβολικό διδακτικό χρόνο και τα πολλαπλά και δύσκολα διευθυντικά και όχι μόνον καθήκοντα που αναλαμβάνουν καθημερινά.

Όλα τα πιο πάνω, αλλά και πάρα πολλά άλλα που δεν μπορούν να αναφερθούν εδώ τώρα, καθιστούν τον ρόλο της ΠΟΕΔ και της ηγεσίας της πολύ σημαντικό και μας δημιουργούν τεράστιες ευθύνες απέναντι στα μέλη μας. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας των μελών μας και να λιγοστέψουμε τα πολλαπλά προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο χωρίς να υποβαθμίζονται συνεχώς οι εκπαιδευτικοί.

Η νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ, που αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά της, επιβάλλεται με τη μέγιστη δυνατή συλλογικότητα να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλες τις επιθέσεις, που αναμένεται να δεχθούν τα μέλη της και το δημόσιο σχολείο τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια από την Επίσημη Πλευρά. Την ίδια ανησυχία εκφράζουμε και για τη στάση που τηρούν άλλοι φορείς και Κόμματα απέναντι στην ΠΟΕΔ. Παράλληλα η ΠΟΕΔ οφείλει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Αυτό της επανάκτησης της μέγιστης δυνατής εμπιστοσύνης των μελών μας προς την ΠΟΕΔ, κάτι που τα τελευταία χρόνια άρχισε να κλονίζεται σε κάποιο βαθμό με διάφορους τρόπους. Κάποιες φορές δικαιολογημένα από δικά μας σφάλματα και παραλήψεις, κάποιες φορές λόγω έλλειψης επαρκούς και έγκαιρης ενημέρωσης, κάποιες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για τα κοινά.

Επιβάλλεται η ΠΟΕΔ να επιμένει στην ενεργοποίηση των θεσμοθετημένων οργάνων διαπραγμάτευσης, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα και τα ωφελήματα των μελών μας, αλλά και στον θεσμικό διάλογο με το ΥΠΠ, σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά θέματα και τις εκπαιδευτικές πολιτικές που θέλει η κάθε Κυβέρνηση κατά καιρούς προσπαθεί να επιβάλει. Γενικά πιστεύουμε πως το έργο της νέας ηγεσίας της Οργάνωσης θα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, έχοντας να αντιμετωπίσουμε ένα εχθρικό περιβάλλον.

Ως Α.Κί.ΔΑ θα καταθέσουμε σήμερα πακέτο προτάσεων που αφορά τα πιο πάνω θέματα, αλλά και τα θέματα εσωτερικής λειτουργίας της ΠΟΕΔ στα πρακτικά της ΠΣΓΑ. Στόχος μας είναι οι προτάσεις μας και οι εισηγήσεις μας να αποτελέσουν τροφή σκέψης για όλους, έτσι ώστε στην ΠΣΓΑ του Οκτώβρη η οποία και θα καθορίσει την γενικότερη πολιτική της ΠΟΕΔ για την τριετία 2017-2020, να μπορέσει η Οργάνωσή μας να διαμορφώσει τη σωστότερη στρατηγική που θα αντιμετωπίσει τα πιο πάνω θέματα και προβλήματα. Η δυναμικότητα, η διεκδίκηση και η τεκμηρίωση των θέσεων και των απόψεών μας είναι πιστεύουμε οι βασικοί άξονες με τους οποίους θα πρέπει να πορευθεί η ΠΟΕΔ την επόμενη τριετία.

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016