KESJULY18

2017-06-22 15:55:42
Παράταση υποβολής αιτήσεων εισδοχής για φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ

Παράταση υποβολής αιτήσεων εισδοχής για φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ


 Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, κατόπιν παράκλησης πολλών ενδιαφερομένων, θα δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων για τα Προγράμματα Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), μέχρι και την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp5869 του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές Σχολές, μέχρι τις 13:30 της ίδιας ημέρας.

 Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα Προγράμματα Σπουδών ανά Επαρχία:

 

Πόλη

Σχολή

Πρόγραμμα

Λευκωσία

Α' Τεχνική Σχολή Λευκωσίας

Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική

Ηλεκτρομηχανολογικές - Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία

Γαλακτοκομία - Τυροκομία

Λεμεσός

Γ' Τεχνική Σχολή Λεμεσού

Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική

Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών - Ναυτιλιακά

Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

Λάρνακα

Τεχνική Σχολή Λάρνακας

Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών

Ηλεκτρομηχανολογικές - Ψυκτικές Εγκαταστάσεις στη Βιομηχανία

Τεχνολογία CNC - Ξυλουργική Βιομηχανία

Πάφος

Τεχνική Σχολή Πάφου

Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική

Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

 

Οι αιτητές/τριες πρέπει να προσκομίσουν στην Τεχνική Σχολή που έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική τους αίτηση, φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα που να τεκμηριώνουν όλα τα στοιχεία που έχουν δηλώσει. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο/η αιτητής/τρια δεν προσκομίσει το φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα πριν τη λήξη της διορίας, η αίτηση θα θεωρείται άκυρη. Στοιχεία που δηλώνονται κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και δεν τεκμηριώνονται με τα απαιτούμενα έγγραφα στο φάκελο ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.

 Οι απόφοιτοι/ες της σχολικής χρονιάς 2016-2017, οι οποίοι θα παραλάβουν τα απολυτήριά τους στο τέλος Ιουνίου, θα έχουν το δικαίωμα να παραδώσουν το απολυτήριό τους μέχρι και την 5η Ιουλίου 2017. Το απολυτήριο, μαζί με την απόδειξη παραλαβής, θα μπορούν να παραδοθούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mieek@mieek.ac.cy σε μορφή pdf, ή στην Τεχνική Σχολή, στην οποία θα έχει παραδοθεί ο κλειστός φάκελος.

 Όλες οι σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης, καθώς επίσης και όλες οι συναφείς πληροφορίες για το θεσμό και τη λειτουργία των ΜΙΕΕΚ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα, www.mieek.ac.cy, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 Σημειώνεται ότι τα ΜΙΕΕΚ έχουν πιστοποιηθεί ως Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, με ισχύ από το Σεπτέμβρη του 2016.

Σχετικά με τη φοίτηση στα ΜΙΕΕΚ υπογραμμίζεται ότι:

 Αποστολή των ΜΙΕΕΚ παραμένει η παροχή υψηλής ποιότητας Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε αναπτυσσόμενους τομείς με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας προσφέροντας ευκαιρίες στους πολίτες της Κύπρου, ιδιαίτερα στους νέους, για απόκτηση, βελτίωση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, έτσι ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

  • Τα Προγράμματα Σπουδών είναι διετούς διάρκειας (τέσσερα εξάμηνα) και προσφέρονται στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών των Επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.
  • Η φοίτηση διαρκεί 14 εβδομάδες για κάθε εξάμηνο και περιλαμβάνει τεχνολογικά και εργαστηριακά μαθήματα, και πρακτική εξάσκηση στη βιομηχανία διάρκειας έξι εβδομάδων για κάθε έτος σπουδών. Στο τέλος κάθε εξαμήνου, διεξάγονται γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για διακρίβωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των σπουδαστών και κατοχύρωση των αντίστοιχων προσόντων. Τονίζεται ότι, για την πρακτική εξάσκηση στη βιομηχανία, είναι ευθύνη του/της σπουδαστή/τριας να εξεύρει θέση σε βιομηχανία/επιχείρηση που να είναι συναφής με την ειδικότητά του/της. Η εξάσκηση στη βιομηχανία θα πρέπει να γίνεται σε χρόνο που δεν θα επηρεάζει την παρακολούθηση των μαθημάτων.
  • Τα Προγράμματα διεξάγονται σε απογευματινό και βραδινό χρόνο (πέντε μέρες την εβδομάδα, Δευτέρα-Παρασκευή). Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται μέρος των μαθημάτων να προσφερθεί σε πρωινό χρόνο.
  • Η φοίτηση είναι δωρεάν.

Η Δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Έργου “Ανάπτυξη της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016