KESJULY18

2017-06-22 15:48:58
TIMES: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 180-190 κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης

TIMES: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 180-190 κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης


*Στην κορυφή των ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων

*Πρύτανης: «Η πατρίδα μας, ο λαός μας, δικαιούται να έχει ένα πανεπιστήμιο στα 100 καλύτερα του κόσμου και θα το έχει στην επόμενη δεκαετία»

 

Eπιβεβαίωση της υπεροχής και της αριστείας του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί η νέα κατάταξη των βρετανικών Times (Times Higher Education World University Rankings 2016-17) που δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουνίου 2017 και αφορά την κατάταξη πρωτοπορίας των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Στη λίστα του έγκριτου διεθνούς οργανισμού δημοσιεύονται τα κορυφαία 200 Πανεπιστήμια της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που  κατατάσσεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις θέσεις 180-190 μεταξύ των 200 κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και το μοναδικό κυπριακό πανεπιστήμιο που κατατάσσεται τα πρώτα 200 ευρωπαϊκά.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι τα μοναδικά ελληνόφωνα πανεπιστήμια που έχουν καταφέρει να συγκαταλέγονται στα κορυφαία 200 πανεπιστήμια της Ευρώπης αλλά και που βρίσκονται στην κορυφή όλων των ελληνικών πανεπιστημίων. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πανεπιστημίων και ανώτερων ιδρυμάτων στην Ευρώπη υπερβαίνει τις 6 χιλιάδες.

Η λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Times «Times Higher Education World University Rankings» θεωρείται μια από τις 3 κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος και τα αποτελέσματα της εμπιστεύονται και αξιοποιούνται κάθε χρόνο από υποψήφιους φοιτητές, επιχειρήσεις,  καθώς επίσης και πολιτειακούς αξιωματούχους ανά το παγκόσμιο.

Το μοντέλο αξιολόγησης που εφαρμόζεται χρησιμοποιεί αυστηρά πρότυπα και παγκόσμιες συγκρίσεις (benchmarks) για όλους τους τομείς της αποστολής των Πανεπιστημίων.  Συγκεκριμένα το «Times Higher Education World University Rankings»,   χρησιμοποιεί 13 δείκτες απόδοσης, οι οποίοι ομαδοποιούνται στους τομείς:  Διδασκαλία, Έρευνα, Επίδραση στην Έρευνα (Citation), Έσοδα από Έρευνα και Καινοτομία και Διεθνής Εικόνα και Προοπτική.  Τα στοιχεία συλλέγονται τόσο από μετρήσιμα δεδομένα, όσο και από δεδομένα που προκύπτουν από ανάλυση ερευνών. 

Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται ανάμεσα στα 200 κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για τη χώρα μας, αλλά και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο συγκαταλέγεται στην ελίτ των πανεπιστημίων διεθνώς, όπως φαίνεται σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, που το Ίδρυμα μας, στα λίγα χρόνια λειτουργίας του και με συλλογική προσπάθεια της πανεπιστημιακής κοινότητας στο σύνολο της, επιτυγχάνει για ακόμη μια φορά, μια πολύ σημαντική διάκριση ανάμεσα στο κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, τους φοιτητές μας, τους αποφοίτους μας, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, ώστε το Πανεπιστήμιο Κύπρου να μπορέσει να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης και για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα: να φθάσουμε στην κορυφή, στα πρώτα 100 κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης και τα πρώτα 200 κορυφαία παγκοσμίως, αλλά και να χτίσουμε το Πανεπιστήμιο των 10,000 φοιτητών, 600 ακαδημαϊκών και των 2,000 νέων ερευνητών μέχρι το 2020. Με την πολιτεία αρωγό στις προσπάθειές μας, με τις σύγχρονες δυνάμεις του τόπου μας δίπλα μας, με συμπαραστάτες τους δωρητές και ευεργέτες του Ιδρύματος θα προχωρήσουμε μπροστά με τις ίδιες αξίες και την αριστεία. Η πατρίδα μας, ο λαός μας, δικαιούται να έχει ένα πανεπιστήμιο στα 100 καλύτερα του κόσμου και θα το έχει στην επόμενη δεκαετία».

ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 200 ΠΡΩΤΑ

Χώρα

Αριθμός Ιδρυμάτων

Ηνωμένο Βασίλειο

51

Γερμανία

36

Ιταλία

16

Γαλλία

18

Ολλανδία

13

Σουηδία

11

Ελβετία

7

Βέλγιο

3

Ιρλανδία

6

Δανία

6

Φιλλανδία

6

Ρωσία

3

Ισπανία

2

Αυστρία

4

Νορβηγία

4

Ελλάδα

1

Κύπρος

1

Λουξεμβούργο

1

Εσθονία

1

Τσεχία

1

Ισλανδία

1

Πηγή: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/best-universities-in-europe-2016


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ευστάθιος Μιχαήλ
Fri June 23, 2017, 10:02:39
Στον Πρύτανη και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου αξίζουν συγχαρητήρια για την σημαντική κατάταξη του ιδρύματος που είναι αποτέλεσμα της άοκνης και σοβαρής δουλειάς που επιτελούν. Οφείλεται επίσης στη διαχρονική ηθική και υλική υποστήριξη της πολιτείας και αναλογίζομαι τη θέση που βρισκόταν η Κύπρος 25 χρόνια προηγουμένως χωρίς κανένα Πανεπιστήμιο. Είναι όμως και ευκαιρία προβληματισμού για οργανωμένα σύνολα και μεμονωμένα άτομα τα οποία σε πλείστες περιπτώσεις εξασκούν μη εποικοδομητική κριτική στο Πανεπιστήμιο και πεισματικά επιμένουν σε αρνητικές πολιτικές για υπεράσπιση μόνο των στενών τους συμφερόντων.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016