KESJULY18

2017-06-21 18:33:58
ΝΑΙ! Στηρίζουμε δυναμικά τους συναδέλφους  αορίστου χρόνου αθροιστικά

ΝΑΙ! Στηρίζουμε δυναμικά τους συναδέλφους αορίστου χρόνου αθροιστικά


ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ*

Δεν λέω, η άνεση του καναπέ και της ησυχίας μας με ένα δροσερό ρόφημα κατακαλόκαιρα είναι σαν όαση μέσα στην έρημο για πολλούς συναδέλφους  όμως, πως είναι δυνατόν να μην μας ξυπνά τον επαναστάτη για το δίκαιο που όλοι κρύβουμε μέσα μας και την επαγγελματική αλληλεγγύη όταν εκατοντάδες συναδέλφοι κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο μαζί με τις οικογένειες τους από το ΝΣΔ που κυριολεκτικά μπάζει νερά από παντού. Σας ερωτώ.

Ψηφίστηκαν οι κανονισμοί για το ΝΣΔ δίχως να απαντηθουν κύρια ερωτήματα όπως γιατί δεν αναγνωρίζονται τα 30μηνα αορίστου χρόνου αθροιστικά εφόσον :

1.Εδώ και ένα χρόνο ισχύει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΔΕΚ, απόφαση υπ’αριθ. C-596/14 της 14ης Σεπτ. 2016), η οποία για πρώτη φορά εξομοιώνει τις συμβάσεις εργασίας κάθε είδους.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμος του 2003 [Ν98(1) 2003],  οι εργοδοτούμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου που θα συμπληρώνουν συνολική περίοδο απασχόλησης τριάντα μηνών, ανεξαρτήτως διαδοχικών συμβάσεων, θα καθίστανται εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου.

3. Να μην ξεχνάμε την περίπτωση της αιτήτριας της στατιστικής υπηρεσίας η οποία έγινε συμβασιούχα αορίστου χρόνου με μικρές διακοπές μεταξύ συμβάσεων που βασίστηκε στις διατάξεις του περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμου του 2003 (Ν.98(Ι)/2003), εναρμονιστικού με τις διατάξεις της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ένωσης σχετικά με την υλοποίηση της συμφωνίας πλαισίου για την εργασία ορισμένου χρόνου  την 18/3/1999 από τους Ευρωπαίους Κοινωνικούς Εταίρους (τη CES, τη UNICE και το CEEP).

Να μην αναφερθούμε στα οποιαδήποτε υποθετικά σχέδια για ενδεχόμενη μείωση της ειδικής εκπαίδευσης (αγορά υπηρεσιών των εκπαιδευτικών τα απογεύματα), που διαγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο με τη στασιμότητα στις θέσεις σύμβασης εις βάθος χρόνου, παρόλο που αρκετοί γονείς αναμένουν σε περισσότερες εγκρίσεις των παιδιών τους χρόνο με τον χρόνο.

Οπότε, εκπαιδευτικοί δημοτικής εκπαίδευσης μόνιμοι, συμβασιούχοι, αντικαταστάτες (νυν και μελλοντικοί) δἀσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί γυμναστές, μουσικοθεραπευτές, ψυχολόγοι  με το χέρι στην καρδιά σας ζητούμε να ενωθείτε για ένα κοινό στόχο προς διεκδίκηση όσων δικαιωματικά  μας ανήκουν τώρα και μελλοντικά .

Ζητούμε να εξαιρεθούν αντικαταστάτες και συμβασιούχοι από το ΝΣΔ που ανακυκλώνει οικογενειάρχες και νεαρούς συναδέλφους ανά διετία σαν αναλώσιμο, χωρίς συγκεκριμένα θέματα ύλης και βιβλιογραφίας αλλά γενικά και αόριστα, δίχως δειγματοληπτικά πουλώντας παραμύθια της Χαλιμάς στους νεαρούς πτυχιούχους με σχεδόν ανύπαρκτες θέσεις διορισμού .

Ναι αλληλουποστηρίζουμε τους συναδέλφους μας,όλοι μαζί σαν μια γροθιά μπορούμε!

Αντικαταστάτρια Λογοθεραπεύτρια - ΠΟΣ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Wed June 21, 2017, 21:12:48
Συμφωνώ με το περιεχόμενο του άρθρου. Όσοι συμβασιούχοι ή αντικαταστάτες συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν ή θα συμπληρώσουν στο μέλλον τριάντα (30) μήνες υπηρεσίας θα πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου και να διαφυλαχθούν πάση θυσία από τη μηχανή του κιμά που λέγεται Ν.Σ.Δ.Ε.

ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
Wed June 21, 2017, 19:12:52
ΕΥΓΕ!

*ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016