KESJULY18

2017-06-15 21:16:23
Πρόταση «Αλλαγής» και «Νέας Κίνησης» στη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ  για τους αορίστου χρόνου

Πρόταση «Αλλαγής» και «Νέας Κίνησης» στη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ για τους αορίστου χρόνου


 Στη σημερινή συνεδρία της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ οι Κινήσεις «Αλλαγή» και «Νέα Κίνηση» κατέθεσαν την πιο κάτω πρόταση:

«Στηρίζουμε το νόμιμο δικαίωμα των συναδέλφων που συμπλήρωσαν 30 μήνες υπηρεσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση να μετατραπούν τα συμβόλαιά τους σε αορίστου χρόνου. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και γενικότερα την Κυβέρνηση να προχωρήσουν στην άμεση λύση του ζητήματος. 

Καλούμε, επίσης το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην προώθηση νομοθεσίας για την εφαρμογή και στην Εκπαίδευση της διαδικασίας της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Η θεσμοθέτηση μιας τέτοιας διαδικασίας θα δώσει λύσεις/διεξόδους στο θέμα των συναδέλφων που θα θεωρηθούν αορίστου χρόνου καθώς επίσης και των συναδέλφων εκείνων των ειδικοτήτων που επηρεάστηκαν αρνητικά λόγω της εφαρμογής του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος.

Καλούμε την ΕΕΥ να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία της πλήρωσης των 240 μονίμων θέσεων με στόχο να είναι δυνατή η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων μας τη νέα σχολική χρονιά.

Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμό για να συζητήσουμε τα πιο πάνω ζητήματα». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Χριστοδούλα Κολιανδρή
Fri June 16, 2017, 08:30:12
Εγώ γνωρίζω πολλά πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, καταλαβαίνετε όμως πόσο δύσκολο και πολύπλοκο είναι να υπάρχουν αυτές οι συνθήκες λόγω του ότι μέσα στον κοινωνικό μου κύκλο υφίστανται πρόσωπα τα οποία εργάζονται με σύμβαση ως αναπληρώτριες ή αντικαταστάτριες.
Συμφοιτήτριές μου στην Αθήνα και συγκατοίκοι μου μάλιστα που σπούδασαν φιλόλογοι για να είμαι πιο συγκεκριμένη όχι στη δική μου κλαδική κατάρτιση.
Υπάρχουν επιπλοκές, τις βλέπουμε, είναι σαν να βλέπεις κάποιον άνθρωπο που είναι ετοιμοθάνατος και εσύ πιστεύεις ότι θα τη γλιτώσει, έτσι είναι αυτό το σύστημα, αρχικά ήταν οι δάσκαλοι τώρα είμαστε εμείς, τα πρόσωπα της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.
Είμαι καθηγήτρια γαλλικών, σε φροντιστήριο και γνωρίζω, αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τις δυσκολίες που υπάρχει στην απορρόφηση του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών για την κάθε ειδικότητα. Τώρα πια, μετά από τόσα χρόνια, δεν ενδιαφέρομαι να διοριστώ. Οι μαθητές είναι απειθάρχητοι, είναι άταχτοι, είναι αδιάφοροι στο να μελετήσουν στα απογευματινά μαθήματά τους, πόσο μάλλον στα πρωινά καθήκοντά τους, που είναι κάτι πιο πολυσύνθετο, εμπεριέχει πιο αυστηρές βαθμολογίες, ποινές και πιεστικότερο πρόγραμμα ως προς τις ώρες και τη δουλειά που θα παράξουν.
Δυστυχώς στις μέρες μας η απειθαρχία των μαθητών είναι κάτι τόσο έντονο, το ισχυρότερο χαρτί είναι ότι τα σχολεία καταντήσαν σοφρωνιστικά ιδρύματα, κόψετε επιτέλους κάποιες "καταστάσεις" με την πειθαρχία των μαθητών, κάντε μερικά σεμινάρια στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών.
Άκουσα πριν μερικές μέρες κάποια δασκάλα, να λέει ότι οι εξετάσεις δεν αντικατοπτρίζουν την ικανότητα κάποιου να διδάσκει. Αυτό είναι αλήθεια, γιατί είναι ένα διαφορετικό θέμα που εξετάζεται, είναι η γραπτή γνώση και όχι η έμπρακτη δεξιότητα.
Παρακαλώ λάβετε σοβαρότατα υπόψη σας το συγκεκριμένο θέμα που θίγω γιατί αν είστε μέλη της οργάνωσης αυτής διαπομπέψετε το "ζητούμενο" ή καλύτερα διατυπωμένο θα ήταν το αίτημά μου προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Καλό Σαββατοκυρίακο

Δουκανάρης Κρυστάλλης- Καθ. Φυσικής Αγωγής
Thu June 15, 2017, 23:41:57
Όπας?
Κάποιοι έβγαλαν τα κεφάλια έξω απο την άμμο?
Μα που ήταν αυτά τα κοπέλια 3 χρόνια?
Τώρα είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ κύριοι. Το χάσατε το παιχνίδι και με τα γλυκόλογα δυστυχώς δεν αλλάζουνε οι πράξεις σας που έχουν διαλύσει τη Δημόσια Παιδεία.

Ελπίζω μια μέρα να υπάρξει άρση Μονιμότητας και αυστηρη αξιολόγηση ωστε να μπορέσει να ορθοποδήσει ξανά το λειτούργημα του εκπαιδευτικού αποβάλλοντας τους πραγματικά ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και κρατωντας τους πραγματικά ΑΡΙΣΤΟΥΣ.

Δυστυχώς το πιο δυσκολο είναι να ξεριζωθεί η κομματοκρατία που έχει μολύνει τα πάντα. Απο συνδέσμους γονέων μέχρι και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Αν είναι ποτέ δυνατόν οι εκλεγμένοι των εργαζομένων να συμπράττουν με τον εργοδότη, ενάντια σε αυτούς που τους πληρώνουν γιατί ανήκουν στο ίδιο Κόμμα. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ !!!

Κάτσετε κάτω παιδιά. Πνάστε. Αν θέλατε να βοηθήσετε, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα έχανε τη δουλειά του και ΚΑΜΙΑ διαμαρτυρία δεν θα γινόταν.
Απλά ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΟΙΚΤΡΑ.

Παναγιώτης Αντωνίου
Thu June 15, 2017, 23:03:40
Διασφαλιση ΟΛΩΝ όσοι ειχαν συμβασεις μέχρι το 2017. Αν κάποιος δεν διοριστηκε φετος ή περυσι ενώ ήταν συμβασιούχος, να αποκατασταθεί.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016