KESJULY18

2017-06-15 16:48:56
Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας ζητά η ΟΕΛΜΕΚ

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας ζητά η ΟΕΛΜΕΚ


Μετά από εξουσιοδότηση του Κ.Δ.Σ., συνήλθε σήμερα η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία και συζήτησε ενδελεχώς το θέμα των εργασιακών επιπτώσεων σε βάρος δεκάδων εκπαιδευτικών, από την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισίμων στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ), μετά και από την πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να ψηφίσει τους Κανονισμούς εξετάσεων του ΝΣΔΕ. Η Γραμματεία συζήτησε επίσης και το πολύ σοβαρό θέμα της απώλειας σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας, σε συγκεκριμένες ειδικότητες, εξαιτίας της εφαρμογής του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος (ΝΩΠ) ή/και άλλων πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Δυστυχώς, οι πιο πάνω πολιτικές αποφάσεις θυματοποιούν εκατοντάδες Καθηγητές που υπηρετούν για χρόνια με ζήλο και αφοσίωση τη Μέση Εκπαίδευση και οι οποίοι θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ απαιτεί την εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων που συμπλήρωσαν 30μηνη υπηρεσία στην Εκπαίδευση και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα από το καθεστώς με το οποίο αυτοί συμπλήρωσαν την 30μηνη υπηρεσία (αντικαταστάσεις, συμβάσεις, αναπληρωματικοί διορισμοί) και το αν αυτή ήταν συνεχόμενη ή διακοπτόμενη. Απαιτεί, επίσης, εργασιακή διασφάλιση των εκπαιδευτικών εκείνων των ειδικοτήτων, που φαίνεται να θυματοποιούνται λόγω του ΝΩΠ ή/και άλλων πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ως εκ τούτου στις άμεσες προτεραιότητες του νέου ΚΔΣ τίθενται τα πιο κάτω:

  1. Διευθέτηση συνάντησης, το ταχύτερο δυνατόν, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου ο τελευταίος να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/-ισσες που κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους είτε εξαιτίας της εφαρμογής του ΝΣΔΕ είτε εξαιτίας του ΝΩΠ ή/και άλλων πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 
  2. Συνάντηση με την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ για συζήτηση του θέματος του 30μηνου στην Εκπαίδευση και των επόμενων βημάτων που, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να γίνουν από κοινού.
  3. Στήριξη από την ΟΕΛΜΕΚ των δικαστικών προσφυγών για την εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων με 30μηνη υπηρεσία στη Δημόσια Εκπαίδευση και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Σύντομα, το ΚΔΣ θα συνέλθει εκ νέου για να επανεξετάσει το θέμα και να λάβει νέες αποφάσεις, υπό το φως και των όποιων νέων δεδομένων, χωρίς να αποκλείεται η λήψη μέτρων.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ιφιγένεια Πηλαβάκη
Fri June 16, 2017, 08:34:14
Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο / πρόταση να έχει τρωτά σημεία προς όλες τις κατευθύνσεις, επομένως γιατί θέλετε να το προωθήσετε.
Τόσο οι δάσκαλοι, και τώρα η συντεχνία των Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, θεωρεί τρωτό και μη υλοποιήσιμο τον τρόπο λειτουργικότητας και εφαρμογής του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Φαίνεται ότι είναι καλύτερα να το αποσύρουν, γιατί θα γυρίσει μπούμεραγκ. Το δεύτερο και το τρίτο σημείο είναι άκρως ανησυχητικό: εμπλέκεται δικαστηριακή διαμάχη και προσφυγή, και συνάντηση συσπείρωσης με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις.
Αυτή είναι η γνώμη μου, να αφαιρεθεί, και θεωρώ ότι αυτή είναι και γνώμη άλλων επηρεαζομένων.

Ανδρέας Γεωργίου
Thu June 15, 2017, 17:01:42
Έρχονται προεδρικές εκλογές και φαίνεται ότι πάλι θα την πληρώσουν τα παιδιά και οι γονείς τους και γενικότερα η παιδεία του τόπου. Καλά καλά δεν πρόλαβαν να εκλεγούν και απειλούν με μέτρα!
Κατά τα άλλα το πρώτιστο ενδιαφέρον τους είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης και η παιδεία γενικότερα.
Προσοχή κύριοι της ΟΕΛΜΕΚ! Μην σας απαξιώσει η κοινωνία όπως συνέβη με κάποιους άλλους συναδέλφους σας συνδικαλιστές....

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016