KESJULY18

2017-06-11 01:37:40
Ας κάνουμε εμείς τη διαφορά…

Ας κάνουμε εμείς τη διαφορά…


ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ* ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ**

Πολλοί από εσάς θα εκπλαγείτε από τους αρθρογράφους που υπογράφουν το πιο κάτω άρθρο, όμως αυτό είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι αν θέλουμε να κερδίσουμε τον δύσκολο αγώνα που δίνεται, όπου οι επιδιώξεις είναι κοινές, προς το συμφέρον της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού κόσμου.

Μετά την πρόχειρη και βεβιασμένη επικύρωση των κανονισμών του Νέου Συστήματος Διορισμών, στις 2 Ιουνίου 2017, από μια καθαρά συγκυριακή πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, Αλληλεγγύη και Οικολόγων και την αποχή από πλευράς ΕΔΕΚ, το κράτος οδηγείται σε σκοτεινά μονοπάτια αφού πολλά από τα ερωτήματα, που είχαν θέσει και οι ίδιοι οι βουλευτές, δεν απαντήθηκαν ποτέ. Από εδώ φαίνεται και η προχειρότητα με την οποία έχουν χειριστεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ο Υπουργός το όλο θέμα. Είναι φανερό όμως ότι τα πολιτικά, κομματικά και οικονομικά συμφέροντα για άλλη μια φορά έχουν διεισδύσει στη λήψη καίριων αποφάσεων. 

Παρολ’ αυτά, η πολιτεία καλείται να κάνει δεύτερες σκέψεις και να προχωρήσει σε πολιτική αναγνώριση του καθεστώτος του Αορίστου Χρόνου για τους Έκτακτους Εκπαιδευτικούς σε αθροιστική βάση, διασφαλίζοντας έτσι τα άτομα εκείνα που εργάζονται κατά σειρά ετών εντός της εκπαίδευσης. Όλες οι γνωματεύσεις εντός Κύπρου αλλά και οι ευρωπαϊκές αποφάσεις συγκλίνουν προς την  αναγνώριση του Αορίστου Χρόνου για τους Έκτακτους Εκπαιδευτικούς, γεγονός που βαραίνει την πολιτεία με περισσότερες ευθύνες.

Ως εκ τούτου, ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί έως ότου όλοι οι εμπλεκόμενοι που συναποφασίζουν επί του θέματος (Υπουργείο Παιδείας και Βουλή) λάβουν την απόφαση εκείνη που θα διασφαλίσει τα άτομα με πολυετή πείρα στα σχολεία. Έχουν χρέος να το πράξουν τόσο για τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς όσο και για την ίδια την Εκπαίδευση.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς, Συμβασιούχους και Αντικαταστάτες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης)  όπως προσέλθουν την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00 στο Κέντρο Όασις στη Χοιροκοιτία, με σκοπό να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν χωράνε χρώματα και κομματικές εμμονές παρά μόνο συναδελφική αλληλεγγύη. Θα σταθούμε στο πλάι της ΠΟΕΔ και θα συμπορευτούμε για το κοινό καλό και όλοι μαζί, ενωμένοι, θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Ο αγώνας είναι κοινός.

*Αντικαταστάτρια Δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης - Γ.Α.ΠΟΕΔ - ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

**Αντικαταστάτης Δάσκαλος με 10μηνο συμβόλαιο -  Γ.Α ΠΟΕΔ - Προοδευτική -Συνεργαζόμενοι

Υ.Γ.:  Κύριε Υπουργέ, είστε ευπρόσδεκτος για να διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι ότι δεν είμαστε ούτε 59 ούτε 62 χρονών!!!


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γιώργος Αλκιβιάδη
Sun June 11, 2017, 14:19:25
Διαβάζεται ανάλαφρα στέλνει ορθά και καλά μηνύματα, το θέμα είναι αν εφαρμόζονται σε βάθος χρόνου. Όταν ο ενθουσιασμός καταλαγιάσει και τον Οκτώβριο μπούμε στην προεκλογική περίοδο, τότε θα φανεί η σκληρή πραγματικότητα. Και οι δύο Κινήσεις των αρθρογράφων θα βρεθούν μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα. Οι Κινήσεις αυτές είναι καθαρά κομματικές και αν αποσκιρτήσουν από τις ρίζες τους θα ξηρανθούν αμέσως. Οι πολιτικές συγκυρίες ευνοούν σήμερα την μια εκ των δύο.
Για να μην παρεξηγηθώ κάνω μια πρόταση στις δυο Κινήσεις. Να καλέσουν τα μέλη τους να καταθέσουν τον Οκτώβριο τα εκλογικά τους βιβλιάρια και τις ταυτότητες τους. Εκεί θα φανεί η θέλησή τους. Εκεί θα φανεί αν βρισκόμαστε σε μια λογική παράμετρο η μπροστά σε μια σε μια νέα περιπέτεια «Tom and Jerry».

Μαρία Δημητρίου
Sun June 11, 2017, 09:29:49
Χίλια Μπράβο Κώστα και Κατερίνα!!!

Κυριάκος Κυριάκου
Sun June 11, 2017, 08:16:58
Συγχαρητήρια συναδελφισσα και συνάδελφε. Η ενότητα είναι το μοναδικό όπλο των εργαζομένων. Καλή δικαίωση στον αγώνα σας (μας)

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016