KESJULY18

2017-06-09 12:01:52
Απάντηση στη Ρεβέκκα Σιεκκερή

Απάντηση στη Ρεβέκκα Σιεκκερή


 Έγινε, λοιπόν, η πολυπόθητη ανατροπή … Τώρα λύθηκαν όλα!

ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*

Η ισχύς εν τη ενώσει, αγαπητή Ρεβέκα. Κι΄ εμείς θα το αποδείξουμε. Ως ανεξάρτητη και αυτόνομη κίνηση θα συνεχίσουμε το έργο μας για το καλό του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών. Τι εννοώ;

Τα θετικά θα τα στηρίξουμε. Θα κρίνουμε, όμως, και θα κατακρίνουμε και θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε τι το αρνητικό.

Επειδή, όμως, γράφεις πράγματα εκτός πραγματικότητας, πρέπει να σου πω κάποιες αλήθειες,  για να ενημερωθείς.

Έγινε, λοιπόν, η πολυπόθητη ανατροπή. Τώρα αναμένουμε να δούμε την υλοποίηση όλων αυτών που υποσχεθήκατε. Αν φυσικά συμφωνήσουνε οι εταίροι. Και θα σας κρίνουμε είτε θετικά είτε αρνητικά.

Μαθήματα συνδικαλισμού δεν δεχόμαστε ως Ν. Κίνηση από κανένα. Γνωρίζουμε τι είναι ο συνδικαλισμός όχι από τα λεξικά, αλλά από τις πράξεις μας. Και γι΄ αυτό βοηθήσαμε και συμπαρασταθήκαμε σε εκατοντάδες συναδέλφους, ανεξαρτήτως κίνησης, ιδεολογίας και κομματικής τοποθέτησης. Όμως, θα έπρεπε να γνωρίζεις, για να μην εκτίθεσαι, ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι μόνο συνδικαλιστική οργάνωση. Ασχολείται, και αυτό είναι σημαντικό, και με τη διαμόρφωση της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής, αν αντιλήφθηκες τι εννοώ. Εμείς ούτε προβατάκια είμαστε, ούτε ξεπουλήσαμε προβατάκια. Αυτά και τα κυβερνητικά, συντροφικά βελάσματα να τα ψάξεις αλλού.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά όλοι παραδέχονταν ότι επιβαλλόταν η αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων των σχολείων μας, γιατί είχαμε σοβαρά προβλήματα και πολλές χώρες άρχισαν να μην αναγνωρίζουν τα απολυτήρια μας. Άρα, οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν. Προβλήματα υπάρχουν και αγωνιζόμαστε για την επίλυσή τους. Δεν εξαφανίσαμε τις γλώσσες, όπως με ψεύδος διατείνεσαι. Για τα Αγγλικά ειδικά, όπως είχα πει τότε στην Πρόεδρό σας, το σίγουρο είναι ότι θα αυξηθούν οι ώρες στο λύκειο και δεν θα έμενε κανένας συνάδελφος χωρίς δουλειά, όπως και έγινε. Για τις υπόλοιπες γλώσσες στο λύκειο, προωθήσαμε την κοινή  θέση τους και ενσωματώθηκαν σε όλες τις δέσμες. Ναι, υπάρχει πρόβλημα στο Γυμνάσιο και σ΄ αυτό τον τομέα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και ως αντιπολίτευση, για να το λύσουμε. Το ίδιο θα πράξουμε και για τα άλλα προβλήματα, που λέμε ότι προέκυψαν από την εφαρμογή του ΝΩΠ.

Ρώτα, όμως και μάθε ποια είναι η θέση της κίνησής σου για τις ξένες γλώσσες και ξαναμιλάμε.

Για τους εκπαιδευτικούς των πολλών ταχυτήτων, τις αποφάσεις τις πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση και τις συνέχισε η παρούσα.

Εμείς αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Ήδη είναι έτοιμο το σχέδιο για το ταμείο Προνοίας, αλλά για μας το θέμα δεν λύεται μέχρι εδώ. Η λύση είναι η επαναφορά του παλαιού καθεστώτος που ισχύει για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Για την επιστροφή των χρημάτων για τους συναδέλφους που μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011, να ρωτήσεις την παράταξη σου και τι έκανε, όταν το αποφάσιζε η κυβέρνηση Χριστόφια.

Εμείς τότε αντιδράσαμε, αλλά είμαστε μόνοι.

Για τον κλάδο της Τέχνης να ρωτήσεις τον Πρόεδρο του κλάδου, που ανήκει στην Κίνηση σου, του οποίου δεχτήκαμε τότε όλες τις εισηγήσεις και ψήφησε υπέρ του ΝΩΠ.

Πού είδες το φάγωμα των διακοπών δεν γνωρίζω. Αν ξέρεις κάτι πέστο και σε μας να ενημερωθούμε.

Για τις μειώσεις των μισθών ρώτα να μάθεις ποιοι τις ξεκίνησαν. Εμείς που ως ανεξάρτητη, υπερκομματική κίνηση δεν έχουμε να δώσουμε λόγο σε κανένα σου απαντάμε. Τις ξεκίνησε ο Χριστόφιας και τις συνέχισε ο Αναστασιάδης.

Τότε προχωρήσαμε και σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή. Πού ήσουν εσύ;

Για την έκθεση του εμπειρογνώμονα οι σημερινοί θριαμβευτές ήταν απλοί θεατές και έκαναν στείρα κριτική.

Είναι η Ν. Κίνηση που πρωταγωνίστησε και ετοιμάστηκε μια τεκμηριωμένη απάντηση της ΟΕΛΜΕΚ προς τον εμπειρογνώμονα.

Και είναι η Ν. Κίνηση που αγωνίστηκε και σταμάτησε τις προσπάθειες του ΥΠΠ για αύξηση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών. Και αυτό θα πράξουμε, αν τολμήσουν να επαναφέρουν τέτοιο θέμα. Το σχέδιο αξιολόγησης το ρίξαμε στον κάλαθο των αχρήστων, όσο και αν λέτε ψεύδη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Αν και εσείς συμφωνείτε, τότε, ναι, θα βρεθούμε και στο ίδιο χαράκωμα, γιατί εμείς δεν έχουμε παρωπίδες.

Ναι, εμείς γι΄ αυτά που μας ενώνουν θα δώσουμε μάχες και δεν ξεχωρίζουμε κανένα.

Είναι πιο εύκολο να είσαι στην αντιπολίτευση και να κάνεις στείρα κριτική, όπως παραδέχεσαι. Τώρα θα σας δούμε και θα σας κρίνουμε, αν θα υλοποιήσετε όλα αυτά που υποσχεθήκατε ή τα λέγατε απλώς, για να χαϊδεύετε τα αφτιά των εκπαιδευτικών.

Ξέρεις, αγαπητή Ρεβέκκα, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Γι΄ αυτό και είναι καλύτερα, πριν γίνεις τιμητής των πάντων, να φροντίζεις να ενημερώνεσαι. Εκτός και αν γνωρίζεις την αλήθεια και σκόπιμα την παραποιείς, οπόταν αυτό είναι ακόμη χειρότερο.

*Προέδρου της Ν. Κίνησης Καθηγητών


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016