KESJULY18

2017-06-08 11:21:56
Απάντηση στη Μαρία Χατζημιχαήλ

Απάντηση στη Μαρία Χατζημιχαήλ


Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι ψεύτικες υποσχέσεις

ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*

Φίλη Μαρία,

Δυστυχώς, είσαι ανενημέρωτη ή σκόπιμα παραποιείς την πραγματικότητα.

Αυτά που εισηγείσαι για τη λειτουργία της ΟΕΛΜΕΚ τα εισηγούμαστε εδώ και χρόνια, αλλά οι άλλες κινήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνησής σου Προοδευτικής, αρνούνται να τα εφαρμόσουν για ευνόητους λόγους. Τώρα στις «προγραμματικές» τους δηλώσεις υπόσχονται ότι «θα προωθήσουν τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας της ΟΕΛΜΕΚ». Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε. Πάντως, εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε. Άρα, αλλού να επιρρίψεις ευθύνες.

Τώρα, για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλού να ρίξεις τα βέλη σου. Αυτό δεν αγγίζει την Ν. Κίνηση, τη μοναδική ανεξάρτητη και υπερκομματική κίνηση που λειτουργεί στην ΟΕΛΜΕΚ.

Δηλαδή, για σένα είναι κυβερνητικός συνδικαλισμός, όταν με παρεμβάσεις μας απορρίψαμε την εφαρμογή των εξετάσεων των τετραμήνων, όπως ήθελε το ΥΠΠ, από τη σχολική χρονιά 2016-2017;

Είναι κυβερνητικός συνδικαλισμός, όταν απορρίψαμε το σχέδιο αξιολόγησης, πρώτοι ως Κίνηση και την πρότασή μας ψήφισαν όλες οι Κινήσεις στο Κ.Δ.Σ.

Είναι κυβερνητικός συνδικαλισμός, όταν απορρίψαμε το σχέδιο για το ΝΩΠ και κάναμε δικές μας εισηγήσεις για το καλό της Παιδείας και των εκπαιδευτικών τις οποίες υπερψήφισαν και Γ. Αντιπρόσωποι της Προοδευτικής και της ΔΗΚΙ;

Είναι, τέλος, κυβερνητικός συνδικαλισμός, όταν και με την έγκριση και των βουλευτών του ΑΚΕΛ, ψηφίστηκε το τροποποιημένο σχέδιο διορισμών για το οποίο σήμερα η τριμερής προειδοποιεί με μέτρα;

Τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, λοιπόν, να τον αναζητήσεις στις κομματικές κινήσεις και δη στην Προοδευτική.

Τι έκανε, για παράδειγμα, η Προοδευτική, όταν η κυβέρνηση Χριστόφια ξεκινούσε τις αποκοπές των μισθών μας; Απλώς σιώπησε.   

Τώρα στις διακηρύξεις σας, θέτετε και θέμα αποκατάστασης των μισθών. Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

Είναι με όλα αυτά τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση που υφαρπάξατε τις ψήφους των εκπαιδευτικών.

Σεβαστό το αποτέλεσμα. Θα σας παρακολουθούμε, και θα σας κρίνουμε όλους εσάς που δεν κάνετε, όπως λέτε, κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να δούμε πόσες από τις υποσχέσεις σας θα υλοποιήσετε.

Είναι σοβαρός και υπεύθυνος συνδικαλισμός, για παράδειγμα, όταν η σύμμαχος σας ΔΗΚΙ, από τη μια να διαφημίζει ότι πρωταγωνίστησε στην ψήφιση του νέου σχεδίου διορισμών από την άλλη να κατακρίνει την έγκριση των κανονισμών από τη Βουλή; 

Για το 30μηνο εμείς δεν περιοριστήκαμε σε λόγια. Κάναμε ενέργειες που απέδωσαν καρπούς και αυτές τις ενέργειες θα τις συνεχίσουμε με μοναδικό γνώμονά μας το συμφέρον των συναδέλφων. Δεν τους παραμυθιάζουμε απλώς με κούφιες υποσχέσεις, όπως κάνετε εσείς και οι σύμμαχοί σας.

Ως Ν. Κίνηση θα συνεχίσουμε την αυτόνομη, ανεξάρτητη πορεία μας στο νέο Κ. Δ. Σ. Θα στηρίξουμε οτιδήποτε το θετικό κατά την κρίση μας και όχι γιατί μας το υποδεικνύει το οποιοδήποτε κόμμα.

Θα κρίνουμε όμως και θα καταγγείλουμε τα κούφια λόγια και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η συμμαχία με την ακροδεξιά Νέα Πνοή δεν έχει πρόβλημα; Θα μιλήσουμε στο μέλλον και γι’ αυτό, όταν θα αρχίσουν οι διαφωνίες (ήδη οι πρώτες είδαν  το φως της δημοσιότητας).

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι κάνετε συμμαχία για τις θέσεις και μόνο γι’ αυτές.

Γιατί μη μου πεις ότι συμφωνείτε με τις θέσεις της Ν. Πνοής για τις σχέσεις με τους Τουρκοκύπριους αλλά και για άλλα πολλά θέματα.

*Πρόεδρος της Νέας Κίνησης Καθηγητών


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Χρήστος Αργυρού, εκπαιδευτικός
Fri June 09, 2017, 11:54:23
Το ερώτημα που αμέσως δημιουργείται, αγαπητέ Θέμη,είναι η αντίφαση που παρουσιάζεται μεταξύ όσων αναφέρεις πιο πάνω ως επιτυχίες της Νέας Κίνησης (κάθε νοήμων συνάδελφος μπορεί να κατανοήσει αν είναι πράγματι επιτυχίες) και της παραμονής σας στο γλυκό θρόνο της συνδικαλιστικής εξουσίας για δύο τριετίες σε συνεργασία με την κυβερνητική παράταξη.
Επιπλέον, δεν είναι σοφό να προαναγγέλλουμε την κατάληξη μιας συνεργασίας αλλά να την κρίνουμε εκ των αποτελεσμάτων.
Τέλος, δεν πρόκειται για "υφαρπαγή" ψήφων (η επιλογή και μόνο της λέξης δηλώνει υποτίμηση και προσβολή προς τους συναδέλφους) αλλά για συνειδητή καταδίκη της εξαετούς πολιτικής που ακολουθήσατε.
Όσο για την αγωνία σου για τη διάσταση απόψεων Νέας Πνοής - Προοδευτικής θα θέλαμε τη δική σας συνδρομή ως προς τη στρατηγική οικοδόμησης συνεργασιών με ιστορικούς - εξυμνητές και απολογητές της δράσης του ολετήρα της Κύπρου Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718