KESJULY18

2017-06-06 18:30:34
Γονείς Δημοτικής: Καταδικάζουμε την απόφαση της ΠΟΕΔ για απεργιακά μέτρα

Γονείς Δημοτικής: Καταδικάζουμε την απόφαση της ΠΟΕΔ για απεργιακά μέτρα


Τι θα γίνε αύριο…; Θα κλείσουν τα σχολεία για κανένα δίμηνο;

Μετά την απόφαση της ΠΟΕΔ να κατέλθει σε ολοήμερη απεργία η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Μετά και την έκτακτη συνεδρία της εκτελεστικής γραμματείας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης αποφασίστηκε όπως καταδικάσουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της ΠΟΕΔ για τα απεργιακά μετρά.

Για ακόμα μια φορά θα ταλαιπωρηθούν και θα χρησιμοποιηθούν χιλιάδες γονείς και μαθητές. Έχει γίνει πλέον συνήθεις τακτική της ΠΟΕΔ, τις όποιες διαφωνίες έχει, για θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να καταλήγουν βεβιασμένα και με πολύ ευκολία σε απεργίες.

Η ΠΟΕΔ διαμαρτύρεται για κάτι το οποίο έχει ψηφιστεί από την Βουλή και δεν αλλάζει.

Οι Γονείς της Δημοτικής Εκπαίδευσης πιστεύουν ακράδαντα, και διαχρονικά υποστήριζαν, ότι το υφιστάμενο σύστημα διορισμών δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των παιδιών που θα έπρεπε να αποτελεί γνώμονα και καθοδηγητή των αποφάσεων όλων μας. Μετά από συζητήσεις τόσων χρόνων και την ψήφιση του νόμου το 2015, δόθηκε για πρώτη φορά η ελπίδα ότι θα μπορούσε να αλλάξει το αναχρονιστικό αυτό σύστημα, με στόχο να διδάσκουν τα παιδιά μας οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί.

H Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εκπαίδευση και παρεμβαίνει με ωριμότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Θέλουμε να καταστίσουμε σαφές προς όλους, ότι η Συνομοσπονδία μας, ως η μόνη θεσμικά Οργάνωση που εκπροσωπεί τους γονείς της δημοτικής εκπαίδευσης, έχει άποψη και λόγο για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που έχουν σχέση με τα παιδιά μας.

Η Συνομοσπονδία έχει αποστείλει επιστολή έγκαιρα (20/03/2017) η οποία καλούσε όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις της ΠΟΕΔ σε άμεση συνάντηση, με σκοπό την συζήτηση εκπαιδευτικών θεμάτων, πλην όμως δεν είχε καμιά ανταπόκριση.  (επιστολή η οποία επισυνάπτεται)

Ερωτάμε, τι θα γίνει που αύριο θα κατατεθούν οι προτάσεις για την Ειδική Εκπαίδευση, για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου, για την Αξιολόγηση του Μαθητή, για την κατάθεση των νέων Κανονισμών Λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων;

Τι θα γίνει; Θα κλείσουν τα σχολεία για κανένα δίμηνο;

Ποιος θα πληρώσει το κόστος σίτισης των μαθητών που φοιτούν στα Ολοήμερα σχολεία;

Η Οργάνωση μας κατάθεσε απόψεις για όλα τα πιο πάνω θέματα, επίσης είμαστε στη διαδικασία καταγραφής προβλημάτων και εισηγήσεων που αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση εν αναμονή της νέας πρότασης.

Το Νέο σύστημα διορισμών έρχεται να αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο σύστημα που υπάρχει, θέλουμε τους καλύτερους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν τα παιδιά μας».Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Δουκανάρης Κρυστάλλης Συμβασιούχος Κ.Φ.Α. που περίμενε υπομονετικά τη σειρά του 21 χρόνια, παράτησε τη δουλειά του σε άλλη δημόσια υπηρεσία πριν 5 χρόνια για να διδάξει αυτό που σπούδασε και είχε μεράκι.
Wed June 07, 2017, 09:22:41
Απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι η γραπτή εξέταση 2 ωρών είναι το ανώτερο κριτήριο για να βγάλεις τους ''Αριστους''?
(ειδικά προς τους ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ συνδέσμους γονέων που ΚΑΜΙΑ σχέση έχουν με το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά αλλά για το τί είναι καλύτερο για τα κόμματα τους)
Δεν είμαι Δάσκαλος αλλά είμαι εκπαιδευτικός και στην ίδια θέση όπως χιλιάδες άλλοι της Μέσης Εκπαίδευσης, με τους συναδέλφους της Δημοτικής.

Ζούμε Κύπρο και ξέρουμε πολύ καλά για ποιους λόγους γίνεται αυτή η ''μεταρρύθμιση''.
Για το ρουσφέτι(μέσω ψηφοθηρίας) και για τα εκατομμύρια που θα αρπάξουν οι εμπλεκόμενοι αυτού του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ και αναφέρομαι κυρίως στα πολιτικά πρόσωπα/κόμματα, στα ιδιωτικά ''Πανεπιστήμια''και στα ιδιωτικά ''φροντιστήρια'' που εδώ και μήνες (πριν βγούν ΚΑΝ οι αποφάσεις της βουλής)αυτοδιαφημίζονταν.

Όσον αφορά τους ''Νέους άριστους των αρίστων''

1. Ποιος απο αυτους που δεν δούλεψαν έστω και λίγο στα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία, μπορείς να πείς οτι έχει διδακτική πείρα και μάλιστα 5-12 χρόνων?

2. Ποιός απο αυτούς έχει περάσει ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (βασική προυπόθεση για μονιμοποιησή)?

3. Ποιός απο αυτούς γνωρίζει τα ΕΚΤΟΣ θεωρίας καθήκοντα του μέσα στα σχολεία?

4. Ποιός απο αυτούς που δεν πέρασε καν απο αντικαταστάτης, γνωρίζει έστω την ύλη που διδάσκεται?

Άλλες απορίες που θα πρέπει να σας βάλουν σε σκέψεις.

- Γιατί ο υποψήφιος των εξετάσεων για τους ''Νεους Καταλόγους'' πρεπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙ ενα σημαντικό ποσό για να παρακαθήσει(μίνιμουμ 700- μάξιμουμ...)?
Αυτών των φτωχών παιδιών που δεν θα μπορούν να διαθέσουν το συγκεκριμμένο ποσό, ποιος θα τους τα πληρώσει? Ίσως οι πιο ''άριστοι'' που ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι θα έχετε, να βρίσκονται ανάμεσα σ'αυτους.

- Πόσοι απο εσάς που συμφωνείτε με το ΝΣΔ έχετε ρωτήσει για να μάθετε τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, για τα επόμενα 10 χρόνια?
Αν αλήθεια υπήρχαν τόσες πολλές θέσεις για να καλύψουν τους ονειροπόλους (πλην των μεσατζίων), δέν θα ερχόταν ο Υπουργός να καλύψει όλους αυτούς που βρίσκονται ΗΔΗ στα σχολεια για χρόνια μετά μάλιστα και απο τόσα χρόνια αναμονής για να μήν υπάρχουν αυτες οι αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος που θα υποστούν τα κόμματα και βουλευτές που τα ψήφισαν? (ήδη ετοιμαζόμαστε για τις Προεδρικές για να ψηφίσουμε οτιδήποτε ενάντια όσων βάλθηκαν να μας εξοντώσουν εργασιακά και οικογενειακά. Ξέρουμε ποιοι είστε και είμαστε ΧΙΛΙΑΔΕΣ)

- ΠΡΟΣΟΧΗ:ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ.
Γιατί αφού ο Υπουργός και οι κυβερνώντες θέλουν δήθεν να εξασφαλίσουν τους νέους, αντί να δίνουν ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ (όπως έκαναν με τις Τράπεζες), ΕΓΚΛΩΒΊΖΟΥΝ τους εκπαιδευτικούς άνω των 58 χρονών μέχρι τα 65 τους, με ΠΕΝΑΛΤΥ κιόλας πάνω στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα?
Για κάτσετε εσείς οι έξυπνοι που ζητάτε εξετάσεις, να υπολογίσετε ΠΟΣΟΙ εκπαιδευτικοί είναι άνω των 58, τι ΜΙΣΘΟΎΣ παίρνουν και σε πόσο διάστημα θα γινόταν η απόσβεση των χρημάτικών κινήτρων που θα τους έδιναν ΣΗΜΕΡΑ, με την αντιστάθμιση των μισθών των νέων εκπαιδευτικών που θα πάρουν τις θέσεις τους και τα εκατομμύρια που θα γλύτωνε η κυβέρνηση απο τις ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ και ΓΕΛΟΙΕΣ εξετάσεις που θα υποβάλει χιλιάδες υποψήφιους και θα πρέπει να τις επαναλαμβάνει ανα 2 χρόνια καθώς και απο τις αποζημιώσεις που θα αναγκαστεί να πληρώσει το κράτος (ΕΜΕΙΣ δλδ) σε όσους κινηθούν νομικά (και θα κερδίσουν) για την απώλεια της εργασίας τους.

- ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟΥΣ'' καταλόγους που υπάρχουν σήμερα.
Πόσο βλάκας πρέπει να είναι κάποιος όταν νομίζει ότι καταργεί τους παλιούς καταλόγους δημιουργώντας ΑΛΛΟΥΣ και μάλιστα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ καθώς θα δίνει το δικαίωμα σε πάνω των 100,000-120,000 Ελλαδίτες εκπαιδευτικούς (εν ενεργεία και μη) για να παρακαθήσουν στις εξετάσεις σε ότι αυτο συνεπάγεται.

- ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.
Ας υποθέσουμε ότι ένας 30χρονος ''νεος'' εκπαιδευτικός που πέρασε ως άριστος τις πρώτες εξετάσεις (ας υποθέσουμε πάλι, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟ), αρχίζει να εργάζεται και συγχρόνως να καταρτίζεται μέσα απο σεμινάρια και προϋπηρεσιακή εκπαίδευση (που ΗΔΗ τα έχουν περασμένα οι σημερινοί ''ακατάλληλοι''και''απαρχαιωμένοι''εκπαιδευτικοί.

Και σε 2 χρόνια που θα ξαναέχει εξετάσεις, τον προσπεράσουν τόσοι, ώστε να μείνει ΕΞΩ απο τους διορισμούς.
α) Μέσα σε 2 ώρες, δεν θα είναι πλέον Άριστος???
β) Μέσα σε 2 ώρες, θα θεωρείται λιγότερο καταρτισμένος απο αυτούς που δέν έχουν δουλέψει ΠΟΤΕ?
γ) ΠΟΥ θα δουλέψει μέχρι να ξαναπάρει το τσιάνς του στα μεθεπόμενα 2 χρόνια?
δ) Δεν θα νοιώθει ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ και ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΣ απέναντι στο σύστημα, την οικογένεια και τις υποχρεώσεις του ως πολίτης?

Αυτή είναι η Δημοκρατία, η αξιοκρατία και λογική που θέλετε να διδάσκετε με τις πράξεις σας στα παιδιά σας?
Νομίζετε ότι οι γονείς εκτός συμβουλίων, γνωρίζουν τα πιο πάνω παιχνίδια πολιτικής που στήθηκαν εναντια των παιδιών τους? Θα τα μάθουν, με ή χωρίς τη βοήθεια σας.

Μιχάλης Α. Πόλης
Wed June 07, 2017, 09:05:59
Με όλο το σεβασμό, θα μπορούσατε να πείτε ότι διαφωνείτε με την απεργία, αλλά δεν μπορείτε να πείτε ότι την καταδικάζετε. Η απεργία είναι νόμιμο μέσο αντίδρασης κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και εμείς δρούμε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.
Όπως οι Ομοσπονδίες γονέων δρουν και ενεργούν με βάση τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των παιδιών, έτσι και οι συντεχνίες έχουν λόγο ύπαρξης την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων των μελών τους. Οι συμβασιούχοι και οι αντικαταστάτες είναι μέλη της ΠΟΕΔ και κινδυνεύει η δουλειά τους. Ο μόνος νόμιμος τρόπος αντίδρασης που έχουμε είναι η απεργία. Προσπαθείτε να έρθετε στη θέση μας. Δεν είσαστε κάποιοι από εσάς μέλη συντεχνιών; Δεν κάνατε ποτέ απεργία για να υπερασπίσετε τις δουλειές σας; Υπάρχει τρόπος να γίνει απεργία χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανένας;
Γιατί δεν κατακρίνετε το Υπουργείο Παιδείας που με τις άστοχες ενέργειες του μας αναγκάζει να κάνουμε απεργίες; Νομίζετε ότι εμάς μας αρέσει να κάνουμε απεργίες και να χάνουμε μεροκάματα; Τι να κάνουμε όμως; Να αφήσουμε το Υπουργείο να διώξει από τις δουλειές τους συναδέλφους μας που δουλεύουν 10 χρόνια και να μην κάνουμε τίποτε; Να αφήσουμε τα παιδιά τους στο δρόμο να πεινούν; Είναι και αυτά παιδιά όπως τα δικά σας παιδιά και έχουν και αυτά δικαιώματα.
Η αναφορά σας για συχνές απεργίες δεν ευσταθεί αφού όλο το χρόνο κάναμε μια ολοήμερη και μια δίωρη. Από την άλλη πολλοί από εμάς εργάζονται εθελοντικά και χωρίς επιπλέον πληρωμή σε μη εργάσιμο χρόνο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συνοδεία παιδιών σε παρελάσεις κλπ. Γιατί δεν κάνατε ποτέ καμιά εύφημη μνεία γι' αυτές τις πράξεις των εκπαιδευτικών που γίνονται χωρίς πληρωμή στον ελεύθερο τους χρόνο;
Το Ολοήμερο σχολείο το οποίο αναφέρατε ποιο πάνω σταμάτησε τη λειτουργία του ήδη από τις 31/5/2017, κατά συνέπεια δεν υπάρχει περίπτωση να επωμιστεί κάποιος κόστος σίτισης λόγω του Ολοήμερου. Εξάλλου το κόστος σίτισης του Ολοήμερου καλύπτεται από τους γονείς έτσι κι αλλιώς. Αντί να μας επικρίνετε εμάς πιέστε το Υπουργείο να δώσει δωρέαν γεύμα στα παιδιά του ολοήμερου και θα σας υποστηρίξουμε.
Το Νέο Σύστημα διορισμού δεν θα αλλάξει τίποτε. Έγινε απλώς για να πείσει κάποιους να συνεχίζουν να σπουδάζουν δάσκαλοι.

Γκότσης Χαράλαμπος
Wed June 07, 2017, 08:12:40
Συγχαίρουμε τους γονείς. Τους παρακαλούμε να να συνεχίσουν να κάνουν τόσο καίριες για την παιδεία των παιδιών και ουσιαστικές παρεμβάσεις. N

Θάνος Νικολάου
Wed June 07, 2017, 05:47:19
Πάντως δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κανενός μη μόνιμου δάσκαλου/καθηγητή.

Πως γίνεται να απολύσεις κάποιο που σου δουλεύει, χωρίς λόγο?
Κύριοι γονεις θα σας άρεσε να παρακαθησετε σε εξετάσεις για να παραμεινεται στην δουλεια σας, γιατι ίσως γινει καλυτερη η δουλεια του εργοδοτη σας? Και να μην του καιγεται καρφι τι θα απογίνετσι μετα απο τοσα χρονια προσφορας?

Μόνιμος (ευτυχώς καθηγητής)

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016