KESJULY18

2017-06-06 18:21:39
Παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική δράση «Πάμε Πινακοθήκη»

Παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική δράση «Πάμε Πινακοθήκη»


Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017 στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Λευκωσία

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, παρουσιάστηκε στις 27 Μαΐου η εκπαιδευτική δράση, Πάμε Πινακοθήκη, για παιδιά και ενήλικες στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνηςαπό τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) σε συνεργασία με την Κρατική Πινακοθήκη. Η δράση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας: την Επιθεωρήτρια Εικαστικής Αγωγής,Τερέζα Λαμπριανού και τις Συμβούλους Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εικαστικής Αγωγής Δέσπω Πασιά και Έφη Πηλαβά.

Η δράση περιλαμβάνει δανειστικά σακίδια με δραστηριότητες που απευθύνονται στα παιδιά και στους ενήλικες που τα συνοδεύουν στους χώρους της πινακοθήκης.  Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες σε μορφή παιχνιδιού, ώστε να μην απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις ή προηγούμενη επαφή με έργα τέχνης και προορίζονται για ηλικίες παιδιών, 5-7 και 8-10 χρονών. Ο δανεισμός τους γίνεται από το προσωπικό της πινακοθήκης κατά τις ώρες λειτουργίας της.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης έργα παιδιών που έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΥΠΠ που αφορούσε την αναδρομική έκθεση GlynHughes 1931-2014 και υλοποιήθηκε στα πλαίσια της ομώνυμης έκθεσης στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας – Συνεργασία Ίδρυμα Πιερίδη.  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τις Συμβούλους Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εικαστικής Αγωγής Λευκωσίας ΔέσπωΠασιά και Έφη Πηλαβά και βασίστηκε στην κεντρική ιδέα του εργαστήριου που σχεδίασαν για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Εικαστικές Τέχνες στην Εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τον Μάιο του 2016 . Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Λευκωσίας, του ΥΠΠ,από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 και σε αυτό συμμετείχαν 689 παιδιά τρίτης τάξης δημοτικών σχολείων της επαρχίας Λευκωσίας. Η εφαρμογή έγινε σε στενή συνεργασία με τις/τους εκπαιδευτικούς, υπεύθυνους για  το μάθημα της Εικαστικής Αγωγής,έτσι ώστε το πρόγραμμα αποτέλεσε μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δύο παραστάσεις του έργου για παιδιά  Jakatoumba, της χορογράφου Λίας Χαράκη. Το έργο, ένα ηχητικό χοροθέατρο με κεντρικούς άξονες την αξία της ελεύθερης έκφρασης, την ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα και τη μαγεία της περιπέτειας, παρουσιάστηκε μέσα στους χώρους της Πινακοθήκης. Η κίνηση, η μουσική και ο φωνητικός ήχος, πλαισιωμένα από τα έργα της κρατικής συλλογής,  δημιούργησαν ένα σύμπαν απόλυτα κατανοητό χωρίς την ανάγκη χρήσης του λόγου.

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης

Διεύθυνση: Γωνιά Λεωφόρου Στασίνου και Κρήτης, Λευκωσία

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 16:45 | Σάββατο: 10:00 - 12:45

Κλειστή τις Δημόσιες Αργίες

Γονείς Δημοτικής  Καταδικάζουμε την απόφαση της ΠΟΕΔ για απεργιακά μέτρα

Τι θα γίνε αύριο…; Θα κλείσουν τα σχολεία για κανένα δίμηνο;

 

 

Μετά την απόφαση της ΠΟΕΔ να κατέλθει σε ολοήμερη  απεργία η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης:

 «Μετά και την έκτακτη συνεδρία της εκτελεστικής γραμματείας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης αποφασίστηκε όπως καταδικάσουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της ΠΟΕΔ για τα απεργιακά μετρά.

Για ακόμα μια φορά θα ταλαιπωρηθούν και θα χρησιμοποιηθούν χιλιάδες γονείς και μαθητές. Έχει γίνει πλέον συνήθεις τακτική της ΠΟΕΔ, τις όποιες διαφωνίες έχει, για θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να καταλήγουν βεβιασμένα και με πολύ ευκολία σε απεργίες.

Η ΠΟΕΔ διαμαρτύρεται για κάτι το οποίο έχει ψηφιστεί από την Βουλή και δεν αλλάζει.

Οι Γονείς της Δημοτικής Εκπαίδευσης πιστεύουν ακράδαντα, και διαχρονικά υποστήριζαν, ότι το υφιστάμενο σύστημα διορισμών δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των παιδιών που θα έπρεπε να αποτελεί γνώμονα και καθοδηγητή των αποφάσεων όλων μας. Μετά από συζητήσεις τόσων χρόνων και την ψήφιση του νόμου το 2015, δόθηκε για πρώτη φορά η ελπίδα ότι θα μπορούσε να αλλάξει το αναχρονιστικό αυτό σύστημα, με στόχο να διδάσκουν τα παιδιά μας οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί.

H Συνομοσπονδία Δημοτικής Εκπαίδευσης παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εκπαίδευση και παρεμβαίνει με ωριμότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Θέλουμε να καταστίσουμε σαφές προς όλους, ότι η Συνομοσπονδία μας, ως η μόνη θεσμικά Οργάνωση που εκπροσωπεί τους γονείς της δημοτικής εκπαίδευσης, έχει άποψη και λόγο για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που έχουν σχέση με τα παιδιά μας.

Η Συνομοσπονδία έχει αποστείλει επιστολή έγκαιρα (20/03/2017) η οποία καλούσε όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις της ΠΟΕΔ σε άμεση συνάντηση, με σκοπό την συζήτηση εκπαιδευτικών θεμάτων, πλην όμως δεν είχε καμιά ανταπόκριση.  (επιστολή η οποία επισυνάπτεται)

Ερωτάμε, τι θα γίνει που αύριο θα κατατεθούν οι προτάσεις για την Ειδική Εκπαίδευση, για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου, για την Αξιολόγηση του Μαθητή, για την κατάθεση των νέων Κανονισμών Λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων;

Τι θα γίνει; Θα κλείσουν τα σχολεία για κανένα δίμηνο;

Ποιος θα πληρώσει το κόστος σίτισης των μαθητών που φοιτούν στα Ολοήμερα σχολεία;

Η Οργάνωση μας κατάθεσε απόψεις για όλα τα πιο πάνω θέματα, επίσης είμαστε στη διαδικασία καταγραφής προβλημάτων και εισηγήσεων που αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση εν αναμονή της νέας πρότασης.

Το Νέο σύστημα διορισμών έρχεται να αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο σύστημα που υπάρχει, θέλουμε τους καλύτερους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν τα παιδιά μας».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016