KESJULY18

2017-06-06 14:11:00
ΠΟΕΔ προς γονείς: Γιατί απεργούμε

ΠΟΕΔ προς γονείς: Γιατί απεργούμε


Η ΠΟΕΔ με ενημερωτικό της φυλλάδιο ενημερώνει τους γονείς για τους λόγους που απεργεί:

Αγαπητοί γονείς,

Η Π.Ο.Ε.Δ. διαμαρτύρεται για την πολιτική που η Κυβέρνηση εφαρμόζει στην Εκπαίδευση σε σχέση με το Νέο Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών, με συνέπεια μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, που για σειρά χρόνων (μέχρι και δέκα), υπηρετούν ως Συμβασιούχοι και Αντικαταστάτες να κινδυνεύουν να απωλέσουν την εργασία τους. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατά αντίφαση αποφάσεων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών της Κύπρου, δεν λαμβάνει τις δέουσες πολιτικές αποφάσεις για διασφάλισή τους. Συγκεκριμένα, για τους Συμβασιούχους και Αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς το ΥΠΠ δεν αναγνωρίζει την υποχρέωσή του για μετατροπή του καθεστώτος εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, όπως γίνεται σε όλο τον Δημόσιο Τομέα.

Ως εκ τούτου στο πλαίσιο της απόφασης του Δ.Σ. της ΠΟΕΔ,  οι συνάδελφοι των σχολείων των επαρχιών:

-   Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου θα κατέλθουν σε ολοήμερη απεργία την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017,

-   Λεμεσού και Πάφου, θα κατέλθουν σε ολοήμερη απεργία την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017.

Λόγω της απουσίας των εκπαιδευτικών οι γονείς καλούνται να μην φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο τη μέρα αυτή.

Η ΠΟΕΔ σεβόμενη τη συνεργασία με τους γονείς αλλά και την όλη εργασία στα σχολεία καλεί τους διδασκαλικούς συλλόγους, αν κατά την ημερομηνία που ορίστηκε για την επαρχία τους έχουν προγραμματισμένη δραστηριότητα (Τελική Γιορτή, Τελική Εκδρομή ή άλλες δράσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν) τότε να μεριμνήσουν να απεργήσουν κατά την ημερομηνία που εφαρμόζεται το μέτρο σε άλλες επαρχίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ / ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ / ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ………………………………………………….

Σε ό, τι αφορά στο σχολείο ………………………………………………………, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του θα απεργήσει την ……….., ….. Ιουνίου 2017. 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Χρυσάνθη Παναγιώτου
Wed June 07, 2017, 08:44:33
Αγαπητοί/ες της ΠΟΕΔ, έχετε υπερβεί τα εσκαμμένα. Κοινώς, βγάλατε και το σκοινί και το παλούκι. Καταρχάς ψεύδεστε: οι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ έχουν διασφαλιστεί. Και επίσης: ο νόμος έχει πλέον ψηφιστεί. Σε τι εξυπηρετεί η απεργία σας πέραν από το να μας ξαναταλαιπωρείτε αφάνταστα; Έχετε απωλέσει την υποστήριξή μας, πλέον. Είστε οπισθοδρομικοί.

Χρίστος Χριστοφή
Wed June 07, 2017, 00:10:02
Φίλε Δημήτρη Γεωργίου. Σε κάθε απεργία (που αποτελεί θεμελιώδες διακαίωμα κάθε εργαζόμενου)ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποιοι ταλαιπωρούνται που συνήθως δε φταίνε. Όταν απεργούν οι πιλότοι ταλαιπωρούνται οι επιβάτες. Όταν απεργούν οι γιατροί, ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Σε ότι αφορά την απεργία των δασκάλων, δεν κρατάμε τα παιδιά σε ομηρία ούτε και μένουν απροστάτευτα. Τα προστατεύουν αυτοί που τα προστατεύυν και τις υπόλοιπες μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Μήπως το πρόβλημά σας είναι τελικά η ταλαιπωρία των γονιών και απλά μιλάτε για τα παιδιά για να πουλήσετε πνεύμα;

Ντροπή δεν είναι να διεκδικείς τα δικαιώματά σου έντιμα και νόμιμα. Ντροπή είναι άλλα πράγματα......

Δημήτρης Γεωργίου
Tue June 06, 2017, 20:23:42
Την εποχή με σωστή ηθική η απεργία γινόταν αφήνοντας επιτηρητές στα σχολεία για να απασχολούν και να προστατεύουν τα παιδιά. Η όποια χρησιμοποίηση των παιδιών για πίεση προς την εργοδοτική πλευρά μέσω των ανήμπορων γονιών είναι καταδικαστέα και ελλείπει ηθικής. Ντροπή στους δασκάλους. Όσο δίκαιο και αν έχουν αυτό δεν έχει σημασία αν υπάρχει τέτοια μοχθηρή και απερίσκεπτη τακτική. ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΥΤΗ.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016