KESJULY18

2017-06-04 11:26:23
Ιδού η Ρόδος για τα κόμματα που μας «αγαπούν»

Ιδού η Ρόδος για τα κόμματα που μας «αγαπούν»


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ*

Δυστυχώς η ολομέλεια της Βουλής, μετά από μια συνεδρία παρωδία, ψήφισε τους κανονισμούς για τις εξετάσεις που ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για την έναρξη του ΝΣΔΕ. Παράλληλα βέβαια άναψε και ένα τεράστιο κόκκινο φως σε εκατοντάδες συναδέλφους μας, που μετά από αυτή την απόφαση το επαγγελματικό τους μέλλον τίθεται υπό αμφισβήτηση με όλες τις παρενέργειες που απορρέουν από αυτό. Η μόνη πλέον ελπίδα που απομένει για αυτούς τους συναδέλφους είναι η κατάληξη των διαβουλεύσεων για το 30μηνο, που η θέση μας παραμένει σταθερή: Αορίστου χρόνου θα πρέπει να γίνονται όλοι οι συνάδελφοι (συμβασιούχοι, αντικαταστάτες) οποιαδήποτε στιγμή θα συμπληρώνουν αθροιστική υπηρεσία 30 μήνες!

Όπως ανέφερα και προηγουμένως η συνεδρία ήταν παρωδία. Τροπολογίες που είχαν κατατεθεί την τελευταία στιγμή, τροπολογίες που αποσύρονταν πριν καν μελετηθούν, βουλευτές που έμπαιναν και έβγαιναν από την αίθουσα, κόμματα που αποχώρησαν από τη συζήτηση για αυτό το θέμα και πολλά άλλα τραγελαφικά που δεν τιμούν κανέναν.

Ως στελέχη της ΔΗΚΙ κάναμε μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί το τελευταίο 24ωρο. Παρά τις σκληρές προσπάθειες που έγιναν από αρκετούς από εμάς, δεν καταφέραμε να πείσουμε. Διότι όλα είχαν γίνει γρήγορα και ίσως αυτό να ήταν και μια τακτική για να μην προλάβουμε να αντιδράσουμε. Παρά τις διαφωνίες μας, τις έντονες συζητήσεις μας, παρά τις προειδοποιήσεις και «απειλές» μας, παρά…παρά…. δεν πετύχαμε όλα όσα θέλαμε. Το μόνο που πετύχαμε, μαζί με άλλους, ήταν οι αντικαταστάσεις να γίνονται όλες από τον υφιστάμενο κατάλογο μέχρι και το 2027 που τελειώνει η μεταβατική περίοδος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, καταθέσαμε στο ΔΣ της ΠΟΕΔ εισήγηση για ολοήμερη απεργία και άλλα μέτρα αντίδρασης. Παράλληλα βγάλαμε σκληρή ονομαστική ανακοίνωση κατά των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την προχθεσινή κατάληξη. Παρά το γεγονός αυτό, δεχτήκαμε και έντονη κριτική γιατί πέρα από τα πιο πάνω κόμματα, που επαναλαμβάνω έχουν την κύρια και την περισσότερη ευθύνη, επιρρίψαμε ευθύνες (σε πολύ λιγότερο βαθμό) και σε άλλα κόμματα που είτε κρύφτηκαν είτε έδρασαν εκ του ασφαλούς.

Συνεχίζοντας σήμερα την προσπάθεια καταθέτουμε δημόσια ως ΔΗΚΙ δύο εισηγήσεις για τροπολογίες επί της υφιστάμενης νομοθεσίας για το ΝΣΔΕ:

  1. 1.     Η μεταβατική περίοδος να μην ολοκληρωθεί το 2027, αλλά το 2028.
  2. 2.     Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου η αναλογία συμβάσεων και μονιμοποιήσεων ανάμεσα στον υφιστάμενο (διοριστέων) και στον καινούργιο (διορισίμων) να μην είναι 50:50 αλλά να μετατραπεί σε 70:30.

Παράλληλα καλούμε δημόσια όλους τους υποψήφιους και εν δυνάμει υποψήφιους Προέδρους της ΚΔ, όπως στο προεκλογικό τους πρόγραμμα περιλάβουν ξεκάθαρη δέσμευση για παραχώρηση πρόσθετων θέσεων μονιμοποίησης. Άλλωστε τις δικαιούμαστε, δεν μας τις χαρίζουν.

Οι εισηγήσεις αυτές έχουν ήδη κατατεθεί από χθες σε κάποια κόμματα. Παράλληλα και εφόσον όπως πολλοί αναφέρουν υπάρχουν κόμματα που μας «αγαπούν» και τα έχουν πείσει και μας στηρίζουν, ας υιοθετήσουν αυτές τις εισηγήσεις! Καλούμαστε επίσης όλους τους συναδέλφους συνδικαλιστές να πείσουν όσα κόμματα μπορούν να υιοθετήσουν αυτές τις εισηγήσεις! Ιδού η Ρόδος για όλους: Κόμματα, υποψήφιους προέδρους, συνδικαλιστές,… Διότι οι αγώνες κερδίζονται με πράξεις και όχι με ανακοινώσεις και ποσταρίσματα στο facebook.

*Μέλος Γραμματείας ΔΗΚΙ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γιώργος Γεωργιάδης
Sun June 04, 2017, 19:45:50
Και εμείς ως ΔΗΚΙ βγάλαμε αμέσως καταδικαστική ανακοινωση για ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ γιατί ακριβώς μας ξεγέλασαν.Και επίσης πάμε σε απεργίες. Ομως αυτό έχει περάσει. Τι κάνουμε τώρα; Εισηγούμαστε δύο νέες τροπολογίες σε όλα τα κόμματα. Όσοι μας αγαπούν, και το ΑΚΕΛ μέσα που όπως σωστά λες μας στήριξε, ας υιοθετήσουν αυτές τις αλλαγές. Ακόμη και εάν πιστεύουν ότι τίποτα δεν αλλάζει, ας υιοθετήσουν αυτές τις τροπολογίες, να πάνε στην Ολομέλεια και ας απορριφθούν. Ετσι θα ξεσκεπαστούν πλήρως αυτοί που μας πούλησαν. Ιδού η Ρόδος για όλα τα κόμματα και κυρίως αυτά που μας στήριξαν. Είναι ετοιμο το ΑΚΕΛ να υιοθετήσει αυτές τις τροπολογίες;

Γιώργος Σπύρου- Πρόεδρος ΔΗ.ΚΙ.
Sun June 04, 2017, 19:04:24
ΑΥΤΟΚΟΡΟΪΔΕΥΕΣΤΕ φίλε Κώστα με αυτό που λέτε γιατί οι πάντες γνωρίζουν πως το δικό σας κόμμα (ΑΚΕΛ) για μήνες τώρα που συζητείται το όλο θέμα, πέρα από την «εκ του ασφαλούς» και γενική θέση ότι δεν πρέπει να θυματοποιηθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι και αντικαταστάτες και ότι πρέπει να υπάρξει αναβολή της ψήφισης των κανονισμών, καμιά πρόταση από το Κόμμα αυτό δεν έχει κατατεθεί για το πως οδηγούμαστε στη λύση αυτού του θέματος.

Κωστας Χατζηθωμας
Sun June 04, 2017, 16:14:19
Ακριβώς το μόνο κόμμα που σταθηκε στο υψος του ηταν το Ακελ.
Τα υπολοιπα συμπεριλαμβανωμενου και του δικου σου που μας ελεγες πριν τις εκλογες οτι θα μας στηριξει εμεινε στις δεσμευσεις και στα ποσταρισματα

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016