KESJULY18

2017-06-03 17:32:56
ΔΗΣΥ:Υλοποιείται μιας ιστορικής σημασίας αλλαγή για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης

ΔΗΣΥ:Υλοποιείται μιας ιστορικής σημασίας αλλαγή για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης


"Το γεγονός ότι κατά τα πρώτα έτη η διαγωνιστική διαδικασία δεν θα αφορά μεγάλο αριθμό θέσεων, δεν αποτελεί αντεπιχείρημα ούτε και αναιρεί την ανάγκη της αλλαγής"

Με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει:

"Σημειώνουμε τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για την τελική εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολογικής επιλογής των εκπαιδευτικών. Ολοκληρώνεται έτσι το θεσμικό πλαίσιο για το νέο σύστημα αξιοκρατικής επιλογής των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μια προ πολλού οφειλόμενη αλλαγή που προορίζεται μεσομακροπρόθεσμα να δημιουργήσει νέα δεδομένα και ποιοτική αναβάθμισης της παιδείας. Υλοποιείται μια αλλαγή στρατηγικής σημασίας για την πρότασή μας για ποιοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του δημόσιου σχολείου στην Κύπρο και δικαιώνονται προσπάθειες δεκαετιών.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ο πρώτος διαγωνισμός θα διοργανωθεί τον προσεχή Οκτώβριο-Νοέμβριο. Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, σήμερα η Κύπρος ευθυγραμμίζεται με το αυτονόητο που ισχύει σε σωρεία άλλων σύγχρονων κρατών, αλλά και σε όλο το υπόλοιπο φάσμα της δημόσιας υπηρεσίας. Ούτως ώστε τα κριτήρια επιλογής των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία να είναι  αξιοκρατικά και όχι μόνο η αρχαιότητα.

Με αυτό τον τρόπο υλοποιείται μια βασική προγραμματική θέση της Κυβέρνησης και ένας πάγιος σχεδιασμός του Δημοκρατικού Συναγερμού για την ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια βελτιωτική αλλαγή που μεσομακροπρόθεσμα θα αλλάξει θετικά τα δεδομένα της δημόσιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επέμεινε με συνέπεια σε όλη αυτή τη δύσκολη πορεία προκειμένου να υιοθετηθεί το νέο σύστημα και με την ευκαιρία της τελικής νομοθετικής ρύθμισης συγχαίρει και τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Καδή. Συγχαίρουμε επίσης τα κοινοβουλευτικά κόμματα που συνεργάστηκαν εποικοδομητικά γι’ αυτή τη βελτιωτική αλλαγή, αλλά και εκείνες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις που αντί για παρωχημένες συντηρητικές αντιλήψεις, πίσω από τις οποίες οχυρώθηκαν άλλοι, συνεργάστηκαν για το καλό της εκπαίδευσης. Ειδικά από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις χρειάστηκαν, εκτός από τη λογική, θάρρος και φιλοπρόοδη διάθεση. Και όταν οι εκπαιδευτικοί δείχνουν κουράγιο για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης δικαιώνουν και την ουσία του λειτουργήματός τους.

Χρειάστηκε να κάνουμε συμβιβασμούς κατά τρόπο που τελικά η εφαρμογή του νέου συστήματος θα γίνει σταδιακά, με μεγάλη μεταβατική περίοδο. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να διαφυλαχτούν και δικαιώματα υποψήφιων εκπαιδευτικών που ήταν ήδη ενταγμένοι στο προηγούμενο σύστημα. Το γεγονός όμως ότι κατά τα πρώτα έτη η διαγωνιστική διαδικασία δεν θα αφορά μεγάλο αριθμό θέσεων, το οποίο και επικαλούνται παρελκυστικά ορισμένες πολιτικές δυνάμεις που εξακολουθούν να αντιτίθενται στον εκσυγχρονισμό, δεν αποτελεί αντεπιχείρημα ούτε και αναιρεί την ανάγκη της αλλαγής, αλλά δείχνει την ευαισθησία που εκδηλώθηκε για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών, προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι η αλλαγή θυματοποίησε κάποιους.

Σημειώνουμε ότι με τις τελικές ρυθμίσεις έχουν ληφθεί υπόψη και οι περιπτώσεις των εκτάκτων αορίστου χρόνου και των αντικαταστατών. Όσοι συνεχίζουν να επικαλούνται τα ιδιόρρυθμα δεδομένα τέτοιων κατηγοριών εκπαιδευτικών προκειμένου να βάζουν προσκόμματα στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης, θα μείνουν εκτεθειμένοι αφού θα δείξουν ότι περισσότερο νοιάζονται για την ανατροπή της προοδευτικής αλλαγής παρά για τους ίδιους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Διότι η προικοδότηση του δημόσιου σχολείου με το καταλληλότερο ανθρώπινο δυναμικό θα είναι προς όφελος και των μαθητών και της κοινωνίας, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Sun June 04, 2017, 23:16:58
Ας επανέλθουμε στον αξιότιμο κύριο Υπουργό που είναι τόσο ΔΙΚΑΙΟΣ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ για να τον ερωτήσουμε: πόσο ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ είχε στείλει την εκπαιδευτικό με τον τραπεζικό σύζυγο της στις Βρυξέλλες; Μήπως ο ΔΗΣΥ αυτή τη χάρη χρωστούσε στον κύριο Καδή και του την ανταπέδωσε την Παρασκευή στη Βουλή; Γιατί δεν παραιτήθηκε ο Υπουργός μετά από τέτοια ΣΚΑΝΔΑΛΟ; Τα δημόσια δημοτικά σχολεία στην Κύπρο νοσούν κι ο Υπουργός οργάνωσε εξετάσεις για ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ θέσεις εργασίας. Και τέλος, οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ που άναψαν το πράσινο φως στο ΝΣΔ αναμένουν με ανοιχτές αγκάλες τους 30μηνίτες εκπαιδευτικούς στα γραφεία τους για να αναλάνουν αυτές τις υποθέσεις!!! Τι νομίζατε με το αζημίωτο είναι όλα;;;

Μπομπότης Στέφανος
Sun June 04, 2017, 20:51:19
Αγαπητοί νέοι επιστήμονες . Επανειλημμένως η ΠΟΕΔ έχει ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας να δώσει νούμερα για τη Δημοτική Εκπαίδευση κάτι που ΔΕΝ κάνει. Τα μόνα νούμερα που υπάρχουν είναι αυτά της ΠΟΕΔ . Στη Μέση , στην Τεχνική μπορεί να υπάρχουν θέσεις . Στη Δημοτική ΔΕΝ Υπάρχουν θέσεις !!! Επίσης όπως πριν 2 χρόνια το Υπουργείο αρνιόταν πεισματικά την υπαρξη του Αορίστου πλέον το αναγνωρίζει , τώρα που φωνάζουμε για Αορίστου όπως και αν αποκτήθηκε πάλι αρνείται .. Υπάρχει Ευρωπαικό Δίκαιο που το αναγνωρίζει όμως . Δυστυχώς το ΝΣΔ είναι καθαρά ένα ανθρωποφαγικό σχέδιο . Στη Δημοτική υπάρχουν σύνολο 250- 300 θέσεις τα επόμενα 10 χρόνια (που θα τις δικαιούνται όταν με το καλό τους δικαιώσει η δικαιοσύνη , Κυπριακή ή Ετρωπαική οι ήδη υπηρετούντες εκπαιδευτικοι ). Η μόνη απάντηση είναι αριθμοί . Όποιος γνωρίζει ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ , διαφορετικά ας προβληματιστεί !!!

ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
Sun June 04, 2017, 15:00:31
ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ 2 ΑΚΡΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΣΔΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΣΔΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΣΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ.ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΤΙ "ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ" ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Άννα Γεωργιάδου
Sun June 04, 2017, 09:02:47
Καιρός ήταν! Μπράβο στον ΔΥΣΗ που έχει το θάρρος να υπερψηφίσει καινοτομίες που θα πα΄ρουν την εκπαίδευση του τόπου μπροστά! Που τολμά να αποκαταστήσει μια διαχρονική αδικία στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών: το έτος απόκτησης και το έτος κατάθεση του πτυχίου ως τα κύρια κριτήρια πρόσληψης. Επιτέλους μια δύναμη εκσυγχρονισμού τολμά να τα βάλει με το συντεχνιακό κατεστημένο και να δώσει ελπίδα στους νέους πτυχιούχους. Κόντρα στις φωνές του λαϊκισμού.

Όλοι αυτοί που φωνάζουν ότι το ΝΣΔΕ "πουλά ελπίδα στους νέους ψηφοφόρους" είναι όλοι αυτοί που χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια πήραν μια θέση στα σχολεία και βολεύονται με το παλιό σύστημα διοριστέων. Αλήθεια, αφού είναι όλοι τόσο ικανοί και καταρτισμένοι γιατί φοβούνται να παρακαθίσουν εξετάσεις μαζί μας και να δικδικήσουν επάξια τη θέση στην έδρα; Γιατί αντιδρούν όταν το ΝΣΔΕ τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα με τα μόρια για προϋπηρεσία και για το χρόνο παραμονής στον παλιό κατάλογο.

Εμείς που περιμένουμε χρόνια χωρίς ίχνος ελπίδας στον καταλογο διοριστέων για να εργαστούμε στο επάγγελμα που αγαπούμε θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη θέση στο δημόσιο σχολείο. Μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες όπως αυτές των παγκύπριων εξετάσεων. Έχουμε και εμείς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Έχουμε κι εμείς διδακτική εμπειρία από τη θητεία μας σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Αγαπάμε κι εμείς αυτό που κάνουμε. Αξίζουμε κι εμείς!

Μπράβο και πάλι στα κόματα που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Αν αντιδρούν κάποιοι επειδή επηρεάζονται τα συμφέροντά τους, ας αναλογιστούν με πιο κόστος κρατούν την παιδεία του τόπου πίσω. Αν αυτοί πάλι εκβιάζουν και απειλούν, να ξέρουν ότι η κοινωνία έχει μπουχτίσει από αυτού του είδους τις συμπεριφορές! Κι αν είναι αυτοί μερικές εκατοντάδες που απειλούν με τη ψήφο τους να ξέρουν ότι είμαστε κι εμείς που περιμένουμε την υλοποίηση του ΝΣΔΕ και είμαστε χιλιάδες, και θα υποστηρίξουμε με τη ψήφο μας τα κόματα της αλλαγής.

Παναγιώτης Αντωνίου
Sat June 03, 2017, 20:06:59
Παρότι δεν είμαι του ΔΗΣΥ οφείλω να συγχαρώ όσους συνέβαλαν στην μεταρρύθμιση. Χιλιάδες πτυχιουχοι που ήταν καθηλωμένοι σε αναχρονιστικούς καταλόγους, δικαιούνται μια ελπίδα στην Παιδεία. Ποιοτικά πλέον κριτηρια καθορίζουν την προσληψη εκπαιδευτικών.

Χρίστος Γεωργίου
Sat June 03, 2017, 19:06:36
Συγχαρητήρια στον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις που δεν ενέδωσαν σε μικροπολιτικές, μικροκομματικές και μικροσυνδικαλιστικές πιέσεις και ενέκριναν επιτέλους μια μεταρρύθμιση που την είχε τόση ανάγκη ο τόπος. Αστέ τους βολεμένους που έμαθαν να φωνάζουν αρνούμενοι να μπουν στη διαδικασία να αποδείξουν την αξία τους. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται, ξέρει και εκτιμά. Και αν μερικές δεκάδες βολεμένοι ψηφίσουν με γνώμωνα το βόλεμα τους υπάρχουν και οι πολλοί που αντιλαμβάνονται την αξία αυτών των αλλαγών.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Sat June 03, 2017, 18:05:53
ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΔΗΣΥ; ΩΡΑΙΑ! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....

Θεοδοσία Σκουρουμούνη
Sat June 03, 2017, 17:56:41
Ντροπή σας που βγάζετε και ανακοινώσεις ! 9-10 χρόνια υπηρεσίας σε δημόσια σχολεία ως αντικαταστάτες και μας πετάτε έξω ( νεαρά άτομα 30-35 ετών στη δημοτική εκπαίδευση ) για να υλοποιήσετε "αξιοκρατικό "σύστημα εξετάσεων ; Ούτε καν μελετήσατε το 30μηνο και το αορίστου χρόνου που έπρεπε να ισχυει και στην εκπαίδευση ! Ποιοι θα βάζουν τα θέματα των " αξιοκρατικών σας εξετάσεων "; Φίλοι του "αξιοκρατικού " υπουργού με άκρες σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ; Πεστε αλήθεια σε πόσους νέους ψηφοφόρους πουλήσατε ελπίδα ; μόνιμες θέσεις για τα επόμενα χρόνια στην δημοτική τουλάχιστον εκπαίδευση δεν υπάρχουν . Ποιος ο λόγος λοιπόν να εφαρμοστεί αυτό το γελοίο νέο σχέδιο ; ποιους εξυπηρετεί ; τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και φροντιστήρια που θα πλουτίσουν και πάλι !Καταστρέφετε την δημόσια παιδεία και έχετε και το θράσος να βγάζετε πανηγυρικές ανακοινώσεις ;!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016