KESJULY18

2017-06-03 17:24:23
ΠΟΕΔ: Ολοήμερη απεργία αποφάσισε το Δ.Σ.

ΠΟΕΔ: Ολοήμερη απεργία αποφάσισε το Δ.Σ.


Σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Τετάρτη θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα αντίδρασης

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔ αναφέρει:
«Ολοήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρία του το ΔΣ της ΠΟΕΔ που συνήλθε την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017, ως άμεση αντίδραση στην ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Νέο Σύστημα Διορισμού και στη συνεπακόλουθη θυματοποίηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών οι οποίοι δικαιωματικά έπρεπε να μετατραπούν σε εργαζόμενοι Αορίστου Χρόνου αφού έχουν αθροιστικά συμπληρωμένη υπηρεσία που ξεπερνά τους τριάντα μήνες. Αντί αυτού, το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα Κόμματα της Βουλής (ΔΗ.ΣΥ., ΔΗ.ΚΟ., Κίνημα Αλληλεγγύης, Κίνημα ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ αλλά και η ΕΔΕΚ με την απουσία της) αφαίρεσαν ετσιθελικά και αυθαίρετα τα αναφαίρετα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αυτών διαπράττοντας ένα ανθρωπιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έγκλημα.

Η ΠΟΕΔ σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017 στις 11:00 π.μ. θα αναλύσει το σκεπτικό και τους λόγους της απόφασης για τη λήψη μέτρων αντίδρασης, θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της ολοήμερης απεργίας καθώς επίσης και σειρά άλλων μέτρων που αποφασίστηκαν στο έκτακτο ΔΣ της Οργάνωσης.

Η ΠΟΕΔ θα αξιοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της, μεταξύ των οποίων και προσφυγές στη δικαιοσύνη κατά της ψηφισθείσας νομοθεσίας και των προνοιών της καθώς και των προφανών αρνητικών συνεπειών της στα εργασιακά θέσμια, για τη δικαίωση των επηρεαζόμενων μελών της.

Σύντομα η Οργάνωση θα προβεί εκ νέου σε αναλυτικότερη ανακοίνωση στην οποία θα καταγράφονται τόσο τα μέτρα που αποφασίστηκαν όσο και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν σε σχέση με το κρίσιμο αυτό ζήτημα». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γρηγορία Νικολάου
Mon June 05, 2017, 16:49:40
Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της ΠΟΕΔ, ηγεσία της Οργάνωσης αποφασίζει ολοήμερη απεργία χωρίς να έχει εξουσιοδότηση από τη βάση των μελών της.
Το γεγονός ότι στη συνεδρία του ΔΣ κατά την οποία λήφθηκε η απόφαση παρευρέθηκαν 13 από τα 21 μέλη της οργάνωσης αποδεικνύει και την έλλειψη σοβαρότητας . Πλήρης ανευθυνότητα. Αν λέγω ψέματα ας βγει κάποιος να διαψεύσει. Χάθηκε το μέτρο. Φανταστείτε ένα ζευγάρι που θα απωλέσει τον Ιούνιο γύρω στα 400 ευρώ (2/22α από τα εισοδήματά του), δηλαδή το μισό των διακοπών του. Χωρίς καν να ερωτηθεί.
Αν τολμούν ας πάρουν το θέμα στη βάση. Ούτε το 20% των ψήφων δεν θα πάρει αυτή η απόφαση. Δηλαδή τον Σεπτέμβριο με την κλιμάκωση των μέτρων θα αρχίσουμε με 48ωρη απεργία.!!!
Πλέον η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Γρηγορία Νικολάου
Mon June 05, 2017, 13:56:23
Τρίβει τα χέρια από χαρά ο υπουργός Οικονομικών. Μια απεργία χωρίς σοβαρό λόγο θα του αποφέρει κέρδος στα δημόσια ταμεία δυο εκατομμύριο ευρώ κέρδος το ολιγότερο. Δικαίως οι απλοί δάσκαλοι διερωτώνται επωνύμως στο διαδίκτυο (ρίξτε μια ματιά στο Facebook και θα δείτε αρκετά ονόματα) γιατί χάσουν 100 μέχρι και 250 ευρώ χωρίς αιτία. Γιατί δεν προσήλθε στη βάση των δασκάλων η ΠΟΕΔ να ρωτήσει αν εμείς θέλουμε αυτή την απεργία, παρά μόνο συμφώνησαν μόνοι τους χωρίς να μας ρωτήσουν και μας οδηγούν σε μια καθαρά ζημιογόνα ενέργεια; Απευθύνω έκκληση έστω και τώρα πριν η νέα ηγεσία της ΠΟΕΔ προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια να δώσει τον λόγο στις συνελεύσεις των δασκάλων. Κλείνω με κάτι τελευταίο. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις τους ηγέτες στη ράχη των μελών σου είναι όμως πολύ δύσκολο να σηκώσεις τα μέλη σου στους ώμους σου και αναδειχτείς αληθινός ηγέτης.
Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα!!!!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016