KESJULY18

2017-06-02 19:21:09
ΥΠΠ: Oκτώβριο-Νοέμβριο 2017 οι πρώτες εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών

ΥΠΠ: Oκτώβριο-Νοέμβριο 2017 οι πρώτες εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών


Ανακοίνωση του ΥΠΠ αναφέρει:

 «Ένα ακόμη σημαντικό βήμα έγινε σήμερα για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης που αφορά στην εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση.  Συγκεκριμένα, η Βουλή των Αντιπροσώπων άναψε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση των γραπτών εξετάσεων για διορισμό στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία, με την ψήφιση του Τροποποιητικού Νομοσχεδίου και την έγκριση των Κανονισμών Διεξαγωγής των Γραπτών Εξετάσεων για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων. Οι πρώτες εξετάσεις, σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή το 2015, θα πραγματοποιηθούν οριστικά τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2017 και θα αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Προδημοτική, Δημοτική, Μέση Γενική, Μέση Τεχνική και Επαγγελματική). 

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και ευχαριστεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα που, παρά τις διαφωνίες και τα θέματα που κατά καιρούς αναφύονταν, προχώρησαν σήμερα στην ψήφιση των νομοθετημάτων, που του παρέχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσει και να υλοποιήσει έγκαιρα τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι προς το συμφέρον της παιδείας μας και των παιδιών μας, καθώς θα επιλέγει τους καταλληλότερους εκπαιδευτικούς, αλλά ταυτόχρονα θα δίνει και στους προσοντούχους και ικανούς νέους μας τη δυνατότητα να εργοδοτηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. 

Το Νέο Σύστημα Διορισμών έρχεται να αντικαταστήσει σταδιακά το υφιστάμενο αναχρονιστικό σύστημα, που στηρίζεται στον χρόνο κατάθεσης του πτυχίου. Οι εκπαιδευτικοί θα επιλέγονται πλέον στη βάση ποιοτικών κριτηρίων, και συγκεκριμένα της επιτυχίας σε γραπτή εξέταση (στο γνωστικό αντικείμενο που προορίζονται να διδάξουν, στην Ελληνική Γλώσσα και στις απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχουν ως εκπαιδευτικοί), των ακαδημαϊκών τους προσόντων και των προηγούμενων ετών υπηρεσίας τους στην εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα ανακοινώσει σύντομα όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στις διαδικασίες πραγματοποίησης των γραπτών εξετάσεων».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Νεοφύτου Μιχάλης
Mon June 05, 2017, 11:30:27
Δεν απάντησες σε αυτα που σου είπαμε. Δεν πειραζει. Φαινεται κάποιοι εσασαν την πάντα τους κ δεν τους νοιαζει για εκατονταδες συναδελφους που είναι καθηλωμένοι σε αναχρονιστικους καταλόγους, ειδικα οταν ανοιξαν το 2004 με την εισοδο εκατονταδων ευρωπαιων πολιτων. Όποιος δεν θελει φίλε μου παραιτείται κ φευγει. Εχει κοσμο που μπορει κ ξερει να δουλέψει.

Κυριάκος Ματθαίου
Sun June 04, 2017, 08:33:03
Υπάρχουν ορισμένοι που αντί να ασχολούνται με την ουσία πτοσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Έτσι μάθαμε σε τούτο τον τόπο δυστυχώς!!!
Και ΝΑΙ είναι πολλά τα συμφέροντα πίσω από το νέο σύστημα. Και ΝΑΙ δεν μπορεί κανένα σύστημα εξετάσεων και ειδικά αυτό, να παίρνει τους καλύτερους εκπαιδευτικούς (άλλο ήταν το κίνητρο για να επιβληθεί). Και θα το δούμε στην πράξη πολύ σύντομα.
Τώρα κάποιοι φίλοι που δεν τους ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω τα κίνητρά τους, απευθύνονται σε μένα με διάφορα ακαταλαβίστικα. Το σπίτι μου δεν είναι γυάλινο, ούτε είμαι απολογητής κανενός πρώην υπουργού που πιθανόν να ανήκει στο ΑΚΕΛ ή άλλο κόμμα.
Όσο για τα διδακτορικά και τις εξετάσεις, προφανώς κάποιοι δεν καταλαμβαίνουν ότι όταν κάποιος αρθρογραφεί ή γράφει κάποιο σχόλιο, δεν αναφέρεται κατ΄ανάγκη στον ευαυτό του!!! Έστω κι αν γράφει στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Ψάξτε το, θα βοηθήσει στις εξετάσεις...
Αυτά πολύ φιλικά...

Νεφύτου Μιχαλης
Sat June 03, 2017, 14:13:11
Κυριακο Ματθαιου έπεσαν οι μασκες. Όσοι θελουν φροντιστήρια για το διδακτικό αντικείμενό τους,είναι αξιολύπητοι. Γιαυτό πολλοί δεν ήθελαν εξετασεις για να μην φανεί πόσο αδύνατοι είναι. Δηλαδη αν διορίζονταν με τον υφισταμενο κατάλογο, κριμας τα παιδιά του κόσμου.

Κώστας Χρίστου
Sat June 03, 2017, 13:40:13
Κύριε Ματθαίου, ζεις σε γυάλινο σπίτι και επιμένεις να ρίχνεις πέτρες από μέσα προς τα έξω...

Χρίστος Γεωργίου
Sat June 03, 2017, 12:51:53
Στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο Πρύτανης είναι ο Πρώην Υπουργός του ΑΚΕΛ και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής η σύζυγος του Υπευθύνου για θέματα Παιδείας του ΑΚΕΛ. Είναι μήπως συμμέτοχοι στο ´´σκανδαλό´´; Πως δέχεται το κόμμα τους κάτι τέτοιο;

ΜΑΡΙΟΣ Ν. ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ
Sat June 03, 2017, 10:40:09
Κυριάκο Ματθαίου συγχαρητήρια. Είσαι ατρόμητος στις αποκαλύψεις. Μόνο εσύ μπορείς. Προχώρα και σε αποδείξεις και σε ονόματα… Και πάλιν συγχαρητήρια….

Κυριάκος Ματθαίου
Fri June 02, 2017, 20:20:52
κ. Υπουργέ,
στο Πανεπιστήμιο από το οποίο προέρχεστε ΠΟΙΟΙ θα διδάσκουν, για την προετοιμασία των υποψηφιων εκπαιδευτικών;
Είναι καλοί ή να προτοιμήσουμε άλλους;
ΠΟΣΑ την ώρα;
ΠΟΣΑ εκατομύρια εκτιμάτε θα μοιραστούν στον κουρβανά της προετοιμασίας!!!!
Μια εκτίμηση θέλω μόνο. Πρέπει λογικά να έχετε αυτή την εμπειρια και τη συνατότητα να το κάνετε.
κ. Παπαστυλιανού,
Ελπίζω να μην το λογοκρίνετε. Είναι ενυπόγραφο και θα το δημοσιεύσω και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016