KESJULY18

2017-05-30 15:15:49
 Ιατρική Σχολή Π.Κ.: Πραγματοποιήθηκαν 2 διεθνή συνέδρια της Ευρ. Εταιρίας Χειρουργών Παίδων

Ιατρική Σχολή Π.Κ.: Πραγματοποιήθηκαν 2 διεθνή συνέδρια της Ευρ. Εταιρίας Χειρουργών Παίδων


Αντιπρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου: «H Κύπρος διαθέτει τις προοπτικές να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο οργάνωσης σημαντικών επιστημονικών συνεδρίων. Οι δραστηριότητες μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού για προσέλκυση μεγάλων συνεδρίων συνεισφέρουν ουσιαστικά ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν δύο διεθνή συνέδρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων (EUPSA) που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πέραν των 600 Xειρουργών Παίδων από 65 χώρες επισκέφθηκαν την χώρα για να παρουσιάσουν πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των συνεδρίων. Πρόκειται για το 24ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοπρωκτικών Παθήσεων σε παιδιά και το 18ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, τα οποία διεξήχθησαν στην πόλη της Λεμεσού.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργών Παίδων (EUPSA), αποτελεί τη μεγαλύτερη οργάνωση Χειρουργών Παίδων παγκοσμίως, και έχει ως απώτερο σκοπό να προωθήσει τη βέλτιστη ιατρική περίθαλψη ασθενών κατά την παιδική ηλικία.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή γνώσεων για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν στη Χειρουργική Παίδων, η οποία αντιμετωπίζει το παιδί -ασθενή ως ένα ενιαίο οργανισμό με όλα τα συστήματα να βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης, και το στάδιο ανάπτυξης του καθενός να επηρεάζει τόσο τα συμπτώματα όσο και τη διαχείριση της όποιας πάθησης έχει διαγνωσθεί. Επιπρόσθετα, η συμβολή των γονέων στον προγραμματισμό της θεραπείας έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως τονίστηκε σε πολλές παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια των δύο Συνεδρίων.

Οι σύνεδροι για 4 ημέρες παρουσίασαν αποτελέσματα κλινικής έρευνας υψηλού επιπέδου, η οποία χρηματοδοτείται στις διάφορες χώρες προέλευσης, και υλοποιείται εντός των Νοσηλευτηρίων όπου οι ερευνητές καθηγητές εξασκούν κλινικά καθήκοντα και έχουν την αυτονομία να δέχονται ασθενείς και να συντονίζουν τις διαδικασίες αποθεραπείας τους. Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στο Journal of Pediatric Surgery, το επίσημο περιοδικό της Εταιρείας, καθώς και στο επίσης έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Pediatric Surgery International.

Ο Καθηγητής Χειρουργικής Παίδων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, ήταν ο Συντονιστής των Συνεδρίων και Πρόεδρος των Οργανωτικών Επιτροπών.  Η επιστημονική επικοινωνία, οι συζητήσεις και η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ επιστημόνων συμβάλλουν ουσιαστικά στη διασταύρωση και επιβεβαίωση των πορισμάτων πριν την τελική δημοσίευση. Συνεισφορά υπάρχει επίσης στην αναβάθμιση της ποιότητας της ακαδημαϊκής ιατρικής κυρίως μέσω της εφαρμογής της επικαιροποιημένης επιστημονικής γνώσης και των επιστημονικών προτύπων στην καθημερινή ιατρική πρακτική εντός των νοσηλευτηρίων.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, τιμήθηκε με την ανώτερη διάκριση της Εταιρείας ο Καθηγητής Xειρουργικής Παίδων Michael Gauderer από το Cleveland των Η.Π.Α., ο οποίος επινόησε την τεχνική PEG (Percutaneous Endoscopic Gastrostomy), η οποία έχει βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Στο Συνέδριο προσκλήθηκαν και συμμετείχαν επίσης αρκετοί Κύπριοι ιατροί από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που προσδίδει το Πανεπιστήμιο στην προσέλκυση και οργάνωση διεθνών συνεδρίων στην Κύπρο και στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συστηματικά εξετάζει το ρόλο του, και τις προοπτικές ανάδειξης της Κύπρου σε διεθνές συνεδριακό κέντρο, υπό το φως των διεθνών εξελίξεων και δεδομένων για τη συνεδριακή δραστηριότητα. Τα συνέδρια διεθνούς εμβέλειας αποφέρουν σημαντικά οφέλη για την εθνική και την τοπική οικονομία, και συμβάλλουν τα μέγιστα στην εδραίωση της Κύπρου ως κόμβου επιστήμης και πολιτισμού στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή οικογένεια. H Κύπρος διαθέτει τις προοπτικές να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο οργάνωσης σημαντικών επιστημονικών συνεδρίων. Οι δραστηριότητες μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού για προσέλκυση μεγάλων συνεδρίων συνεισφέρουν ουσιαστικά ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενθαρρύνει και στηρίζει αυτές τις προσπάθειες μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού στο πλαίσιο της αποστολής του για ενίσχυση της επιστημονικής επικοινωνίας και για προώθηση της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας», κατέληξε ο Αντιπρύτανης.

 

 Ιατρική Σχολή Π.Κ.: Πραγματοποιήθηκαν 2 διεθνή συνέδρια της Ευρ. Εταιρίας Χειρουργών Παίδων


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Έλενα Αγαθοκλέους
Wed May 31, 2017, 01:22:25
Είναι γι αυτούς τους λόγους που θέλει να κλείσει την Ιατρική Σχολή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας; Σας ενοχλούν κ. Χατζηγιάννη;
Δεν μπορείτε να δείτε κάποιους να προσπαθούν για το καλύτερο σε αυτόν τον τόπο

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016