KESJULY18

2017-05-29 21:47:42
5728 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα τους ηγεσία

5728 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα τους ηγεσία


  5728 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προσέρχονται σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα τους ηγεσία για την ερχόμενη τριετία 2017-2020. Οι εκλογές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ως συνήθως στέλλουν μηνύματα. Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να είναι έτοιμα γύρω στις 10.00-10.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΟΕΔ προς τα μέλη της :

«1.   Οι Εκλογές (Εκλογικές Γενικές Συνελεύσεις) θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 30 του Μάη, 2017, στις 8 το πρωί, στα ακόλουθα κατά Επαρχιακό Γραφείο Κέντρα:

  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως Στροβόλου
  • ΛΕΜΕΣΟΣ: ΚΑ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού
  • ΛΑΡΝΑΚΑ: Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγ. Λαζάρου
  • ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ : Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου
  • ΠΑΦΟΣ: Ι΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου
  • ΜΟΡΦΟΥ: Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας.

2.    Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται στον Εκλογικό Κατάλογο. Κανένα μέλος που δεν έχει περιληφθεί σ’ αυτόν δεν δικαιούται να ψηφίσει, εκτός ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

3.    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές - με μονόωρη μόνο διακοπή μεταξύ των ωρών 2.30 – 3.30 μετά το μεσημέρι - ως τις  7 το απόγευμα, εκτός αν εξακολουθεί να υπάρχει προσέλευση ψηφοφόρων, οπότε και η αρμόδια Εφορευτική Επιτροπή έχει δικαίωμα να παρατείνει την ψηφοφορία κατά την κρίση της.

4.    Οι ψηφοφόροι των εκτοπισμένων Ε.Γ. μπορούν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να ψηφίζουν σε Εκλογικό Κέντρο για τα εκτοπισμένα Γραφεία άλλου Ε.Γ., ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων Εφορευτικών Επιτροπών.

5.    Καλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να κάμουν διευθετήσεις ώστε οι συνάδελφοι να διευκολυνθούν, όπου το πρόγραμμα το επιτρέπει, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά τον ελεύθερό τους χρόνο στη διάρκεια του πρωινού.

6.    Ο Εκλογικός Κατάλογος τηρείται με σειρά Αριθμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γι’ αυτό και, για να εντοπιστεί το όνομα του εκλογέα, απαιτείται να δοθεί ο μοναδικός αυτός αριθμός του.

7.    Πώς ψηφίζετε :        

  • Χρησιμοποιήστε την πέννα που υπάρχει στον θάλαμο ή άλλη που, όμως, απαραίτητα να είναι μπλε ή μαύρου χρώματος.
  • Σημειώστε ένα από τα σημεία +, Χ ή √ στο τετράγωνο κάτω από τον συνδυασμό της Κίνησης που προτιμάτε και/ή, αν επιθυμείτε, ένα από τα πιο πάνω σημεία στο τετράγωνο απέναντι από το όνομα του/των υποψηφίου/ων της προτίμησής σας μέσα στον ίδιο αυτό συνδυασμό. Τα σημεία προτίμησης απέναντι από το όνομα υποψηφίων θα καθορίσουν ποιοι από τους υποψήφιους κάθε συνδυασμού θα εκλεγούν, με βάση το συνολικό αριθμό εδρών που αυτός θα εξασφαλίσει. 
  • Ο ανώτατος αριθμός σημείων προτίμησης είναι, κατά Επαρχιακό Γραφείο, όπως πιο κάτω :

ΛΕΥΚΩΣΙΑ :         9

ΛΕΜΕΣΟΣ :          6

ΛΑΡΝΑΚΑ:           4

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ :   3

ΠΑΦΟΣ:              3

ΜΟΡΦΟΥ :           1

ΚΕΡΥΝΕΙΑ:          1

Ας σημειωθεί ότι ψηφοδέλτιο στο οποίο υπάρχει ένα από τα σημεία ψηφοφορίας σε περισσότερους από ένα συνδυασμούς θεωρείται άκυρο.

Άκυρο θεωρείται, επίσης, ένα ψηφοδέλτιο, αν σε αυτό υπάρχουν σημεία προτίμησης σε υποψήφιους διάφορων συνδυασμών.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως η Οργάνωση αποδίδει τεράστια σημασία στην από κάθε άποψη άρτια οργάνωση των Εκλογών και επιδιώκει όπως αυτές διεξαχθούν ομαλά και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ωριμότητα και σε ήπιο, δημοκρατικό κλίμα, όπως αρμόζει σε υπεύθυνους πνευματικούς ανθρώπους και όπως έπρατταν ως σήμερα».

(Φωτογραφία αρχείου Paideia-News, εκλογές ΠΟΕΔ 2014)


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
TEPAK-KENESTHESEIS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718